• BIST 9774.15
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 22 °C
  • Antalya 22 °C

Üç otel zinciri yatırım yıldızı

Üç otel zinciri yatırım yıldızı
Hissedarlara katkılar sağlayabilecek giderek üyüyen ve yıldızı parlayan üç zincir otel Marriott International, Apple Hospitality ve Wynn Resorts oldu

NEW YORK - Hisse senedi yatırımcılarının otelcilik işine alabilecekleri birkaç yol vardır. Büyük bir otel şirketinde hisse satın almanın bariz yöntemine ek olarak, otel mülklerine veya otellerini işleten ama aynı zamanda diğer kârlı gelir akışlarına sahip bir şirkete odaklanan bir gayrimenkul yatırım ortaklığı (GYO) satın alabilirsiniz. İşte 2017'de portföyünüze mükemmel bir katkı sağlayabilecek her hisse senedine örnek.

hisse.jpg

Hisse senedi fiyatları ve temettü getirileri 15 Mayıs 2017 itibarıyla geçerli.

marriott.jpg

1-MARRIOTT INTERNATIONAL
Otel devlerinden biri olan ve büşümesini sürdüren Marriott International ile başlamak uygun görünüyor. 2017 yılının ilk çeyreğinden itibaren, Marriott'ın mahagement sistemi 2500’ü franchising olan 6,161 tesisten oluşuyordu. Var olan oteller ile henüz tamamlanamayan otel ile birlikte 1,6 milyon toplam otel odası bulunuyor. Yakın zamanda Starwood birleşmesi dahil olmak üzere Marriott'un portföyünde 30 otel markası bulunuyor. Marriott'un aslında kendisinin otelleri olmadığını biliyoruz. Otel sahipleri için yönetim hizmetleri ve franchise desteği sağlıyor.

marriott.20170520205512.jpg

Şu ana kadar, Birleşik Marriott ve Starwood operasyonlarının sonuçları umut verici görünüyor. Marriott, son çeyreğinde hem üst hem de alt satırda analist beklentilerini yendi. Mevcut oda başına gelir, bir önceki yıla göre% 3'den fazla büyüdü ve şirket, bazı varlıkları prim olarak satmak için yüksek gayrimenkul değerlerinden yararlandı. Son olarak, şirket 2017'de tek başına 2 milyar dolar iade edileceğini düşünerek agresif olarak hissedarlarına sermaye getiriyor.

apple.20170520192143.jpg

2. APPLE HOSPITALITY GYO
Bazı yatırımcılara bir sürpriz olarak gelebilir ancak otel işletmeleri (Marriott gibi) çoğu zaman otel mülklerinin hepsini veya çoğunu sahip değildir. Bunun yerine, franchise gelirleri yoluyla paralarının önemli bir kısmını kazanırlar.
Öte yandan, sadece ticareti otel mülklerine sahip olan GYO'lar var. GYO'ların gelirlerinin büyük bir kısmını yatırımcılara temettü olarak ödemesi gerektiği için, bu şirketler özellikle gelir arayan yatırımcılar için cazip seçenekler olabilir.
Apple Hospitality Trust, kişisel favori otel GYO'dur. Şirket şu anda Courtyard by Marriott, Residence Inn, Springhill Suites ve Homewood Suites gibi çeşitli Hilton veya Marriott markası altında 235 otel sahibidir. Temel olarak, Apple Hospitality'nin iş modeli, rakiplerinkilerden daha yeni ve daha cazip olan coğrafi açıdan farklı bir otel portföyü oluşturmak ve rekabet avantajı sağlamak için mülklere sürekli yeniden yatırım yapıyor. Son olarak, şirketin borçları daha düşük ve diğerlerinin çoğundan daha fazla finansal esnekliğe sahiptir.

wynn.jpg

3. WYNN RESORTS
Son bir stok olarak, kumarhane operatörü Wynn Resorts, otellere yatırım yapmak için farklı bir yaklaşımdır. Şirketin otellerine ek olarak, Wynn, mülklerin eğlence mekanları gibi diğer kaynaklara ek olarak oyun gelirinden yararlanmaktadır.
Wynn'in gelecekteki kârı hakkında heyecanlanmanın çeşitli gerekçeleri var. Makao'daki yamıh zamanda Wynn Sarayı açıldı ve şirketin pazar payını % 9'dan % 16'ya yükseltti. Wynn'in Paradise Park'a yaptığı Las Vegas mülküne ek planları, hissedarlar için önemli değer katkı. Son olarak Wynn, 2019 yılında Boston şehir merkezinin hemen dışında açılması planlanan 2,4 milyar Wynn Boston Limanı'nda inşaat çalışmalarına başladı.

Sonuç olarak, bunlar, 2017'de portföyünüze önemli katkılar sağlayabilecek olan üç farklı otele yatırım öneriliyor. Ancak her biri farklı risklerde ve büyüme potansiyeline sahiptir deniliyor. Bu nedenle hangisi seçilerse seçilsin hedeflere uygun olduğu bildiriliyor.


The Motley Fool, Matthew Frankel - TMFMathGuy


 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.