• BIST 9457.07
  • Altın 2497.709
  • Dolar 32.5927
  • Euro 34.8193
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • Antalya 22 °C

Barış Üzüm Sommelier Şampiyonu

Barış Üzüm Sommelier Şampiyonu
Genç yetenekleri keşfetmek için düzenlenen 9. Türkiye Sommelier Yarışmasını Capricorn Restaurant sommelier’si Barış Üzüm kazandı.

İSTANBUL- Sommelier’lik mesleğinin gastronomi ve turizm sektöründeki önemini vurgulamanın yanı sıra; genç yetenekleri keşfetmek ve desteklemek amacıyla sektör çalışanlarına yönelik düzenlenen 9. Türkiye Sommelier Yarışması sonuçlandı. International Wine and Spirits Academy’de (IWSA) gerçekleşen yarışmanın kazananı Barış Üzüm oldu.

sommelier-yarisma-4.jpg

Chaine des Rotisseurs ile Türkiye Sommelier Derneği tarafından organize edilen ve IWSA çatısı altıdan gerçekleştirilen 9. Türkiye Sommelier Yarışması sommelier’lerin hem teorik bilgisini hem de servis yeteneklerini sınanıyor.
Gastronomi ve Turizm sektöründe sommelier’lik mesleğinin önemini vurgulamak ve mesleği daha yakından tanıtmak için düzenlenen yarışmayı Capricorn Restaurant sommelier’si Barış Üzüm kazandı.

sommelier-yarisma.jpg

International Wine and Spirits Academy (IWSA) ana sponsorluğunda gerçekleştirilen ve aynı gün içerisinde tamamlanan yarışma, sabah erken saatlerde yapılan yazılı sınav ile başladı. Sınavı geçen finalistler öğleden sonra, oluşturulan küçük mizansenlerde servis yeteneklerini ve şarap bilgilerini sergilediler.

sommelier-yarisma2.jpg

Yarışmanın jürisinde ; Master Sommelier Fat Duck restoranın Group Head Sommelier’si ve 2008 Avrupa Sommelier Yarışması birincisi İsa Bal, Chaine des Rotisseurs Yönetim Kurulu Üyesi Niso Adato, IWSA Yöneticisi Ayça Budak, Agos Gazetesi Yazarı ve Şarap Uzmanı Levon Bağış, Şarap Uzmanı Burçak Desombre, Gustobar Taner Öğütoğlu ve Dream Group Head Sommelier Stephan Vattepain görev aldı.

Barış Üzüm Eylül ayında Budapeşte’de gerçekleşecek Chaine des Rotisseurs’un düzenlediği “The Jeunes Sommeliers Competition” da ülkemizi temsil edecek.

Finale kalan katılımcılar, yarışmanın destekçisi IWSA, ADCO, Paşabahçe, San Pellegrino/Acqua Panna, Nespresso firmaları tarafından verilen çeşitli hediyelerle ödüllendirildi.


 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.