• BIST 9548.09
  • Altın 2499.755
  • Dolar 32.4879
  • Euro 34.5554
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 22 °C
  • Antalya 20 °C

Alanya Teleferik Haziran’da açılıyor

Alanya Teleferik Haziran’da açılıyor
Teleferik Holding’in ikinci büyük yatırımı olan 9 milyon euroya mal olan projede, teleferiğin direk ve ekipmanları Rus yapımı helikopterle monte edildi

ALANYA- Türk turizmine yeni bir soluk getirecek olan tek bir ağaç kesilmedem özel helikopterlerle inşaa edilen ve 9 milyon euroya mal olan Alanya Teleferik için geri sayım başladı. Teleferik Holding’in ikinci büyük yatırımı olan projede, teleferiğin direk ve ekipmanları Rus yapımı helikopterle monte edildi. Ramazan Bayramı’nın birinci günü açılışı gerçekleştirilecek Alanya Teleferik’in, yabancı turistlerin yanı sıra kent ve bölge halkı tarafından da büyük ilgi görmesi bekleniyor

alanya-teleferik5.jpg

alanya-teleferik2.jpg

Teleferik Holding’in ikinci büyük yatırımı olan Alanya Teleferik için nefesler tutuldu. Alanya’nın ünlü Kleopatra sahilindeki Damlataş Sosyal Tesisleri ile Alanya Kalesi Ehmedek Kapısı arasında konumlanan Alanya Teleferik’in son direkleri Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ile Teleferik A.Ş. CEO’su İlker Cumbul’un katıldığı büyük bir törenle dikildi.
2014 yılında 25 milyon euro yatırım ile ilk yatırım projesi Bursa Teleferik’i hayata geçiren ve Uludağ ulaşımına yeni bir soluk getiren Teleferik Holding, Türkiye’nin farklı kentlerindeki teleferik yatırımlarına devam ediyor. Holding’in ikinci büyük yatırımı olan Alanya Teleferik için 9 milyon euro yatırım yapıldı. 17 kabin ile hizmet verecek olan Alanya Teleferik, 900 metre hat uzunluğuna sahip. Alanya Teleferik’in Haziran ayına denk gelen Ramazan Bayramı’nın ilk günü hizmete açılması planlanıyor.
Alanya Kalesi’nin doğal dokusu korunarak kültürel mirasın zarar görmesi önlenecek

Damlataş- Ehmedek arasına kurulacak olan teleferik hattı tamamlandıktan sonra hem yaz aylarında yoğunlaşan kale trafiği rahatlayacak hem de tarihi dokuya zarar veren büyük tur otobüslerinin Kaleye çıkışına izin verilmeyecek. Böylece Alanya Kalesi’nin doğal dokusu korunarak kültürel mirasın zarar görmesi önlenecek.

Ulaşıma can suyu olacak
Projenin turizm sektörüne farklı bir soluk getireceğini belirten Teleferik Holding Yönetim Kurulu Başkanı İlker Cumbul, “Yatırımlarımızla turizmi canlandırıyoruz. Deniz turizmiyle ünlü Alanya’da kent sakinlerine ve turistlere yeni ve farklı bir deneyim yaşatacağız. Bu yatırım dış turizme olduğu kadar iç turizme de büyük katkı sağlayacak” dedi.

Alanya’nın 30 yıllık özlemi Haziran’da bitiyor

Alanya Teleferik Projesi, UNESCO Dünya Kültür Mirası adayı olan tarihi Alanya Kalesi’nin ulaşım ağının iyileştirilmesine katkıda bulunacak. Yatırımla birlikte turizm sektöründe önemli bir adım atıldığını dile getiren Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “UNESCO Dünya Kültür Mirası adayı olan kalemizin Damlataş Sosyal Tesisleri ile Ehmedek Kapısı arasına planlanan teleferik ve ahşap yürüme bandı projenin sonuna yaklaştık. 2 istasyon ve 5 direkten oluşan teleferik tesisinin alt istasyonunun montajı tamamlandı. İstasyonun çatı montajına devam ediliyor. Direklerden de 1. 2. ve 4. direğin montajı tamamlandı. Bugün de kalan son iki direğin yani 3. ve 5. direğin montajı yapılacak. Helikopterle üst istasyonun malzemeleri nakledilecek ve montajı yapılacak. Üst istasyon ve direklerin montajı tamamlanır tamamlanmaz halatlar çekilecek. Önümüzdeki hafta da kabinlerin nakli yapılarak halatlar çekildikten sonra kabinlerin de montajına geçilecek. Alanya Kalesi’nin tarihi dokusunu koruyarak kültürel varlıklarımızı daha iyi tanıtacak Teleferik Projesi’ni, Haziran’da tamamlayarak, Alanya halkının 30 yıllık özlemini bitireceğiz” ifadelerini kullandı.
Yılda 1 milyon kişi Alanya Teleferiği kullanacak

Yolculara hem ulaşım hem de özel bir deneyim yaşatmayı amaçlayan Alanya Teleferik saatte 400-500, yılda 1 milyon yolcu taşıma kapasitesi ile hizmet verecek.

Helikopterle doğayı tahrip etmeden dikildi

Alanya Teleferik Projesi’nde doğal yaşam korundu, tek bir ağaç bile kesilmedi. Teleferiğin gondollarını taşıyan 2 dev direk ile istasyonun tüm malzemeleri, Alanya Kalesi'nde doğayı tahrip etmemek için helikopter destekli bir operasyonla dikildi. Rus yapımı MİL MİL 8 isimli çift pervaneli ve çift motorlu helikopter, 3 tona kadar yük taşıma kapasitesine sahip. MİL MİL 8 isimli helikopter, 9 km kesintisiz hat uzunluğu ile ‘dünyanın en uzun teleferik hattı’ olan Bursa Teleferik projesinde de kullanılmıştı. Alanya Teleferik’in montajı, dünyada bu helikopteri kullanabilen ve bu tarz montajı yapabilen 10 pilottan biri olan Slovak pilot Ostrolucky Jozef tarafından yapıldı. İsviçre, Almanya, İtalya, Bulgaristan, Polonya ve Avusturya’dan gelen uzmanlarla birlikte yaklaşık 40 kişilik ekip, teleferiğin direk ve ekipmanlarının monte edilmesinde çalıştı.

3 ülkede 60 teleferik
3 ülkede 60 adet teleferik ve türevi tesisin yapımına imza atan Teleferik Holding, yenilikçi ve yüksek teknolojili halatlı taşıma çözümleri sunan Leitner ile yol alıyor. Holding’in ilk yatırım projesi Bursa Teleferik, 9 km kesintisiz hat uzunluğu ile ‘dünyanın en uzun teleferik hattı’na sahip. Teleferiğin yanı sıra Ankara Snowland gibi 4 mevsim 365 gün kayak yapılabilen tesislere de imzasını atan Teleferik Holding, Montenegro, Yunanistan ve Ukrayna’da yeni projeler için yatırım görüşmelerini sürdürüyor.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.