• BIST 9524.59
  • Altın 2493.68
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.664
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • Antalya 18 °C

Bilge Kasırga İpek Ferko Ilgaz’da

Bilge Kasırga İpek Ferko Ilgaz’da
Turizm sektörünün deneyimli ismi Bilge Kasırga İpek, Ferko Ilgaz Mountain Hotel&Resort Genel Müdürü oldu.

KASTAMONU - Turizm sektörünün deneyimli ismi Bilge Kasırga İpek, Ferko Ilgaz Mountain Hotel&Resort Genel Müdürü oldu. Bilge Kasırga İpek, profesyonel iş hayatına 1998 yılında Polat Renaissance İstanbul’da, satış ve pazarlama departmanında başladı.
Ramada Plaza Pangaltı ve Marriott Istanbul Asia’da üst düzey yönetici olarak görev yapan Bilge Kasırga İpek ardından sırasıyla Lykia Group, Holiday Inn İstanbul, Wyndham Kalamış Marina ve Crowne Plaza İstanbul Asia’nın Satış ve Pazarlama Direktörlüğünü yaptı.
Kariyerini VIA DMC Group’un tüm otel, AVM, gayrimenkul ve marina projelerinin İş Geliştirme ve Pazarlama Direktörlüğü ile sürdüren İpek, 2016 yılı itibari ile kendi danışmanlık firmasının yönetimine geçti.
Almanya doğumlu olan Bilge Kasırga İpek, Bilkent Üniversitesi Turizm Otel İşletmeciliği ve Guilford College Pazarlama Bölümü mezunudur. İyi derecede İngilizce ve Almanca bilen Bilge Kasırga İpek, Nisan ayı itibarıyla Ferko Ilgaz Mountain Hotel&Resort’ta Genel Müdür olarak görevine başladı.

bilge-kasirga2.jpg

FERKO'DAN ILGAZ'A BÜYÜK TURİZM YATIRIMI

Ferko Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gökçe Meriçten, Ferko İnşaat aile şirketi olarak yaklaşık 25 yıldır inşaat sektöründe olduklarını belirterek, altyapı, yol inşaatı gibi faaliyetlerinin yanında yüzde 15 civarında turizm sektörüne yönelik işler yaptıklarını ve bugüne dek toplam 8 otel projesini hayata geçirdiklerini söyledi.

FERKO’NUN IŞLETTIĞI DÖRDÜNCÜ OTEL
Meriçten, Azerbaycan Bakü’deki 5 yıldızlı otel, Antalya’da farklı bir ortaklık yapısı içindeki resort tesis ve İstanbul’daki Bosphorus Palace ile birlikte, Ferko Ilgaz Mountain Hotel & Resort’ün kendi işletmeleri altındaki dördüncü otelleri olduğunu söyledi.

HEDEF 5 YıLDA 7-8 OTEL
İstanbul Kağıthane bölgesinde karma bir yatırımları olduğunu söyleyen Meriçten, yabancı bir marka ile anlaştıklarını belirtti. Belli bir otel markası ile büyüme gibi bir planları olmadığını belirten Meriçten, 2019’a kadar kendi işletmelerinde 7-8 otele çıkacaklarını anlattı

ferko-gokce-mericten.jpg

MEVCUT TESIS BÜYÜTÜLDÜ

Ferko Ilgaz Mountain Hotel & Resort’ü ise bölgedeki dostlukları ve gönül borcunun da bir tür yerine getirilmesi olarak hayata geçirdiklerini söyleyen Meriçten şöyle devam etti:“Halihazırda mevcut tesiste ortaklığımız vardı, biz tamamını ortağımızdan satın aldık. Gelen ciddi talebi görerek büyütmeyi düşündük. 12 ay boyunca açık olacak bir tesis yaptık. 25 milyon dolara varan bir yatırım oldu. Ankara’ya çok yakın, yol çok rahat, havaalanından da ulaşım kolay. Yeni pistler açılıyor. Bu anlamda Ilgaz, giderek gelişiyor. 13-14 yılda geri dönüşü olacağını düşünüyoruz ama bizim açımızdan manevi yanı da önemli olan bir yatırım. Bölgede pek çok dostluğumuz ve gönül bağımız var. Biraz da bölgeye katkı olsun diye yaptık. Milli Park olduğu için tahsisli bir bölge. Bu anlamda yatırım sınırlı sayıda olabiliyor, ancak, başka yatırımcıların da ilgi duyduğunu görüyoruz.”

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.