• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • Antalya 19 °C

Dubai’de “Turizm Zirvesi”

Dubai’de “Turizm Zirvesi”
Dubai ATM 2017 nedeniyle buluşan bakanlık, THY ile turizmciler Türk İş Konseyi ev sahipliğinde Türkiye ve Ortadoğu turizmini konuştular.

ÖZKAN ALTINTAŞ- TÜRKIYE TURIZM
DUBAİ /BAE -
Dubai Arabian Travel Market- ATM 2017 nedeniyle buluşan Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı ve Bakanlık heyeti, Türk Hava Yolları Başkan Yardımcısı Adem Ceylan ve heyeti, ile Mercan Turizm Başkanı Dr Cüneyt Mengü’nin yer aldığı önemli turizmciler, Türk İş Konseyi Başkanı Nevzat Esen’in konuğu olarak Turkish Village’de  yemekli “Turizm Zirvesi”de buluştular. Türkiye’nin bölgedeki algısı, yapılmak istenenler ve mayıs başında Rize’de yapılacak MENA Bölgesi Zirvesi üzerine görüşler ortaya konuldu.

dubei-is-konseyi.jpg

MİNİ ZİRVEYE ÖNEMLİ KATILIM OLDU

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Ömer Arısoy, Dubai Başkonsolosu Erdem Ozan, Bakan Danışmanı Halime Uslu, Tanıtma Genel Müdür Yardımcıları Ahmet Temurci  ve Ahmet Onur Ak, Dubai ve BAE Kültür ve Turizm Müşaviri Salih Özer, Bakanlık Özel Kalem Müdür Yardımcısı Soner Görüt, DOKA Genel Sekreteri Onur Adıyaman, Rize İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu, Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu, THY Başkan Yardımcısı Adem Ceylan,  THY Pazarlama Müdürü Osman Nurettin Şen, THY Dubai Müdürü Emre İsmailoğlu, THY Abu Dabi Müdürü Hasan Demir, Mercan Turizm Başkanı Dr.Cüneyt Mengü, Türk İş Konseyi Başkanı Nevzat Esen, Türk İş Konseyi Yönetim Kurulu Üyeleri Tamimi Danışmanlık Müdürü Fatma Nilgün Emrem, Blomberd Dubai’den Ersoy Erkazancı, Rotana Genel Müdürü Timur Ilgaz, Anex Tur Bölge Müdürü Fazıl Özmen

mustesan2.jpg

MÜSTEŞAR ÖMER ARISOY DİNLEDİ
Toplantıyı açan Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Ömer Arısoy “Bu kez biz sizleri dinlemek üzere buradayız” diyerek katılımcıların görüşlerini dinledi.
Türk İş Konseyi Başkanı Nevzat Esen, Dubai’de yermeşik işadamlarının 2004’ten bu yana Türk İş Konseyi çatısı altında Türkiye adına faaliyette bulunduklarını belirterek  Türkiye’den gelenlere ve burada çalışanlara yardımcı olmak üzere kurulduklarını anlattı.

cuneyt-mengu2.jpg

DR. CÜNEYT MENGÜ: FUARLARA BEDAVACILAR GELMESİN

Bölge için gerekenlerin anlatıldığı toplantıda yaklaşık 35 yıldır MENA bölgesinde üurizm yapan Mercan Turizm Başkanı Dr.Cüneyt Mengü, Türkiye ekonomisi için turizmin vazgeçilemez olduğunu belirterek, devletin turizme daha yakın olması gerektiğini söyledi. Dr. Cüneyt Mengü şunları söyledi: “Fuarlara bedavacılar değil Türkiye turizmi için gerçek satış yapanlar getirilmelidir. Seyahat acentelerinin Türkiye’ye önemli miktarda döviz getirdikleri bilinmelidir. Ortadoğu’dan her yıl 50 bin kişi siyahate çıkıyor. Bunların seyahatte harcadıkları para 60-70 milyar doları buluyor. Türkiye bu paranın beşte birini bile alamıyor. Türkiye’ye sadece 2-3 milyar dolar geliyor.

cuneyt7.jpg

TURİZMCİYE YEŞİL PASAPORT LAZIM
Mercan Murizm olarak Türkiye’ye 20 milyon dolar kazandırıyoruz. Turizmciler artık ihracatcı sayılmalıdır.  Turizmde 1 miyon dolar getirene 1 adet, 10 milyon dolar getirene 2 adet , 30 milyon dolar getirene 3 adet yeşil pasaport verilmelidir. Pasaporta damga vurma mecburiyeti getirilince İsrail ve Arap turizmi yapma kapımız kapandı. İsrail Arabistan çıkışı damgalı pazaporta vize vermiyor. Bu nedenle bile turismciye yeşil paaport verilmelidir. Alınacak kararlarda öncelikli olarak bölgelerde yıllarca çalışan ve uzman olan turizmciler dinlenmelidir. Turizm konseyi kurularak tuzim sektörü disiplin altına alınmalıdır. Turizm tek çatı altına toplanırsa koordinasyon artar ve Türkiye turizminin önü açılır.”

nilgun.jpg

FATMA NILGÜN EMREM: SAĞLIK TURIZMI ELE ALINMALI

Türk İş Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi Tamimi Danışmanlık Müdürü Fatma Nilgün Emrem, Türkiye’den gelenlerin ülkenin koşulları hakkında derslerini iyi çalışmadıkları için Dubai’de hüsrana uğradıklarını belirterek “Araştırma yapıp doğru tespitle gelmeliler. Özellikle sağlık turizmi ciddi şekilde ele alınmalıdır. Şirketler Türk İ Konseyi’ne başvuru yaparak doğru yol haritası çizmeliler” dedi.

timur-ilgaz.jpg

TİMUR ILGAZ: SAGLıK TURIZMININ ÖNÜ AÇıLMALıDıR
Türk İş Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi Rotana Genel Müdürü Timur Ilgaz 12 yıldanberi Dubai’de bulunduğunu ve Dubai’nin Expo 2010’ye odaklandığını belirterek “Türkiye’deki talihsiz olaylar nedeniyle turizmde Azerbaycan ve Gürcistan’a yönelme oldu.Buna ragmen hala Tükiye Arap turistlerin ilgisini çekiyor. Özellikle sağlık turizminde nereye başvuracaklarını bilmiyorlar. Bu sorunun önü açılmalıdır” dedi

erkazanci.jpg

ERSOY ERKAZANCı: BU BÖLGE TÜRKIYE’YI SEVIYOR

Türk İş Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi Blomberg Dubai’den Ersoy Erkazancı TV’de bölgenin petrol ve Asya’yı anlattığını belirterek “Bu bölge Türkiye’yi seviyor. Expo 2010’yi önemsiyorlar. Onun temalarıyla ilgili bir kaç etkinlik yapılmasında fayda görüyorum.Sürdürülebilirlik öne çıkarılmaldır” dedi.

anex.jpg

FAZıL ÖZMEN: TÜRKIYE’YE ILGI ÇOK

Türk İş Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi Anex Tur Bölge Müdürü Fazıl Özmen 17 yıllık turizmci olouğunu ve Dubai’de ofis açtıklarını belirterek “Expo 2020 için burada büyük atak var. Geçtiğimiz yıl 43 bin Rus turist getirdik. Buna rağmen Türkiye’ye ilgi çok ve Türkiye’nin potansiyelleri iyi kullanılmalıdır” dedi.

adem-ceylan.jpg

ADEM CEYLAN: SEFER SAYıLARıNı ARTıRıYORUZ
THY Başkan Yardımcısı Adem Ceylan, bölgedeki uçuş sayısını artırarak 2.5 milyon turist kazandırdıklarını belirterek  “ Son artışlarla yüzde 5 daha artış bekliyoruz. Koyduğumuz hatlar bir sonraki hattın tanıtımını yapıyor.  Antalya’ya Ortadoğu’da 5 noktadan sefer koyduk. Ortadoğu’dan Trabzon’a direct sefer sayısı arırılıyor. İstanbul azalırken karadeniz’de patlama yaşandı. Rize MENA Zirvesi Arap turizmine verdiğimiz önemin göstergesidir.

thy-dubai.20170426012545.jpg

EMRE İSMAILOĞLU: OLUMLU ALGIYI GÜNDEME TAŞIYORUZ
THY Dubai Müdürü Emre İsmailoğlu, Türkiye’nin olumlu algısını yeniden gündeme taşımak için çalışmalar sürdürdüklerini söyledi. Sosyal medyada2-3 milyon takipçisi olanları Türkiye’ye getirdiklerini, Rize’de DOKA ile birlikte yapılacak olan MENA Zirvesi’en umutlu olduklarını belirtti.

thy-abudabi.jpg

HASAN DEMIR: DAHA FAZLA TANTıMA IHTIYAÇ VAR
THY Abu Dabi Müdürü Hasan Demir, MENA zirvesi ile balkanlara giden turistin Karadeniz’e kayacağını belirterek “Daha fazla tantıma ihtiyaç var” dedi.

salih-ozer2.jpg

SALİH ÖZER: EN ÇOK SUUDİ TURİST HARCIYOR
BAE ve Dubai Kültür ve Turizm Müşeviri Salih Özer, Katar, Kuveyt, Bahreyn’ ikapsayan geniş bölgede tanıüım yaptıklarını ve reklamın öncelikli geldiğini söyledi. Bu nedenle medya ilişkilerini güclendirdiklerini belirten Salih Özer, Dubai”nin yüzde 10’unun Anap, geri kalanın başka ülkelerden olduğunu göz önüne alarak farklı kimliklere ulaşmak için özel tanıtım yaptıklarını anlattı.
Salih Özer şöyle devam etti:”Türkiye’de aile turizmine uygun mekanların olması gerekiyor. Lokal müşteri Karadeniz’i tercih ediyor. Alternatif destinasyonları tanıtarak oluşturmaya güyret ediyoruz. Lokalden giden aile 8-10 kişi oluyor. Yanında Filipinli veya başka ülkeden hizmetkarları bulunuyor. Destinasyonları çeşitlendirip, kültürel konuların üzerinde durup, etkinlikler yapmaya çalışıyoruz. City Mall gibi Arap hüfusun yoğun olduğu bölgelerde kültürel etkinlikler yaptık. THY ile işbirliği içinde Türkiye’ye yönelik fam tripler yaptık. 2004’ten itibaren reklam veremedik. Buradaki medyayı ağırlamak için THY destekli Türkiye’deki kültürel etkinliklere tanıtım turları yaptık. THY’nin tarifeli ek seferlere başlaması bize güç kazandırıyor. Sağlık turizmine gelince, Dubai’de bu konuda hukuki altyapı yok. Almanya, Asya-Pasifik ülkeleri ve Tayland ile anlaşmaları var. Ayrıca burada sağlık turizmi ile ilgilenen acente yok. Turizmde Gürcistan ve Azerbaycan büyük kolaylıklar getirdi. Öte yandan Suudi Arabistan yaz tatilini 4 aya çıkardı ve tatil harcamalarının yüzde 30’unu veriyor. Her Suudi en az 3-5 bin dolar harcıyor. Bu nedenle Suudi turist kolay harcama yapıyor. Son dakika tanıtımları yapılmalıdır. Körfezde en çok artış Suudi turistte oldu.”

onur-ak.jpg

TANıTMA GENEL MÜDÜR YARDıMCı ONUR AK: YATıRıMCı ÇEKILMELI
Tanıtma Genel Müdür Yardımcısı Onur Ak "Hedef pazar sadakati için tanıtım önemlidir ve yatırım yapanlar hedeflenmeli. Eğer yatırım yapan Türkiye’ye çekilirse işini korumak için Türkiye’nin tarafında yer alır" dedi.

osman-thy.jpg

OSMAN NURETTIN ŞEN: ARAP KÖYÜ PROJESI

THY Pazarlama Müdürü Osman Nurettin Şen, yaptığı sunumda eğitim işbirliği, Arap Köyü ve turism çeşitlendirilmesi konularına değindi.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.