• BIST 9511.06
  • Altın 2492.507
  • Dolar 32.5959
  • Euro 34.8056
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 23 °C
  • Antalya 22 °C

Manavgat sağlık turizmi hedefliyor

Manavgat sağlık turizmi hedefliyor
MATSO Başkanı Ahmet Boztaş: Sağlık turizminde yapacağımız hamlelerle sağlık turizminde marka haline gelebiliriz

MANAVGAT- Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Başkanı Ahmet Boztaş, "İlçemizde turistin sağlığı ve alternatif turizm olarak sağlık turizminde yapacağımız hamlelerle sağlık turizminde marka haline gelebiliriz" dedi.

MATSO Başkanı Ahmet Boztaş, Rukiye Raşit Meşhur Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde düzenlenen 'Kariyer Günleri' etkinliğine konuşmacı olarak katıldı. Öğrencilere girişimcilik, iş dünyası ile kariyer planlaması ve sağlık turizmi üzerine konuşma yapan Boztaş, kariyer planlamasının önemine vurgu yaptı. Öğrencilere girişimcinin tarifini de yaparak meslek seçimi ve istedikleri mesleği yapmaları konusunda önerilerde bulunan Boztaş, öğrencilerin kendilerine güvenleri gerektiğini kaydetti.
Hayal edip, hedef koymak ve hedefe ulaşmak için disiplinli şekilde çalışmak gerektiğine işaret eden Ahmet Boztaş, öğrencilere sevdikleri işi yapmaları tavsiyesinde bulundu. Dünyada yılda 20 milyonun üzerinde kişinin sağlık amaçlı seyahat ettiğini aktaran Boztaş, ülke ve ilçe olarak bundan pay alınması gerektiğini söyledi. Turizmde sağlığın, sağlık turizmi ve turistin sağlığı olarak ikiye ayrılabileceğini belirten Boztaş, "Sağlık turizminde medikal, termal turizm, SPA, wellness, yaşlı ve engelli turizmi gibi pek çok çeşidi bulunuyor. İlçemizde turistin sağlığı ve alternatif turizm olarak sağlık turizminde yapacağımız hamlelerle sağlık turizminde marka haline gelebiliriz" dedi.
Manavgat'ın ikliminin sağlık turizmi açısından çok uygun olduğuna işaret eden Boztaş, "Kış aylarında bölgemize gelen birçok turist hem tatil yapıyor hem de tedavi oluyor. Buna örnek olarak ilçemize çok sayıda diş tedavisi, saç ekimi, estetik ve cerrahi tedaviler için turist geliyor. Mevcut turizm ürünümüzü sağlık alanında daha çeşitlendirebilirsek ilçe ekonomisi daha da kalkınır. Kış aylarında ilçemizde tedavi amacıyla da doluluk oranımız artar" diye konuştu.
Turistlerin artık farklı turizm dallarına yöneldiğini anlatan Boztaş, "Manavgat 3'üncü yaş kuşağı açısından çok uygun bir iklime sahip. Özellikle 65 yaş üstü için ilçemizde daha uygun şartlar oluşturabiliriz. Ayrıca Manavgat'ta sağlık turizmi çeşitlerinden biri olan yaşlılar için tatil köylerinin oluşturulması gerekiyor. Turizme yönelik terapi ve rehabilitasyon merkezleri kurulabilir" dedi.
MATSO Başkanı Ahmet Boztaş, konuşmasının son bölümünde öğrencilerin sorularını da yanıtladı.
 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.