• BIST 9079.97
  • Altın 2324.15
  • Dolar 32.3591
  • Euro 34.9446
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • Antalya 16 °C

Rusya’dan Türkiye’ye gemi turları

Rusya’dan Türkiye’ye gemi turları
TÜROB, Rusya’nın Soçi-İstanbul gemi turlarının başlatılması için iki ülke tarafından çalışma yapılması yönünde öneride bulunduğunu bildirdi.

ANKARA - TÜROB, Rusya'nın Karadeniz'de Soçi-İstanbul parkurunda kruvaziyer turlarının başlatılması için iki ülke tarafından çalışma yapılması yönünde öneride bulunduğunu açıkladı.

TÜROB, geçen yıl neredeyse durma noktasına gelen Rusya turizm pazarının yeniden canlanma yoluna girildiği belirterek, 2014 yılındaki 4.5 milyonluk sayıya ulaşılamasa da bu yıl Rusya’dan 3-3.5 milyon turist beklenebileceğini açıkladı.

Türkiye Otelciler Birliği’nden yapılan açıklamada, “TÜROB, kısa bir süre önce gerçekleşen MITT Moskova 2017 Turizm Fuarı sonrası, yılın ilk çeyreğinde bu ülkeden oluşan talebi ve gelecek aylardaki rezervasyonları dikkate alarak bir rapor hazırladı. Rapor, Türk turizmi için çok önemli olan bu pazardan beklentileri içeriyor. TÜROB Başkanı Timur Bayındır ile birlikte TÜROB yönetimi fuara geniş bir katılım gösterirken, Rusya tarafından da ilginç bir öneri geldi. Rusya turizm otoritesi, Karadeniz’de Sochi-İstanbul parkurunda kruvaziyer turlarının başlatılması için iki ülke tarafından çalışma yapılması yönünde öneride bulundu. Öneri kapsamında Karadeniz kıyılarını dolaşacak olan turun Sochi’de başlayıp İstanbul’da sonlanması öngörülüyor.” ifadelerine yer verildi.

TÜROB, hazırladığı rapora göre, 2016 yılında Rusya’dan Türkiye’ye gelen turist sayısı yüzde 76 oranda düşerek 866 bine geriledi. 2014’te Rusya’dan yaklaşık 4.5 milyon, 2015’te 3.5 milyon turist gelmişti.

Rusya’dan 2016 yılında toplam 31.6 milyon kişi yurt dışına çıktığı belirtilen raporda, Rusya’da turizm amaçlı yurt dışına çıkışlarda her zaman lider konumundaki Türkiye’nin, geçen yıl Rusya turizm pazarında 8’inciliğe gerilediği kaydedildi.

Rapora göre, siyasi ilişkilerde herhangi bir olumsuz gelişme olmaması halinde Rusya'dan Türkiye'ye 2017 yılında gelecek turist sayısının 2015 rakamlarına yaklaşması mümkün olmakla birlikte fiyatlardaki gerilemeye bağlı olarak elde edilecek turizm gelirinde önemli bir değişim olmayacağı tahmin ediliyor.
 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.