• BIST 9082.92
  • Altın 2324.376
  • Dolar 32.3608
  • Euro 34.9381
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C
  • Antalya 17 °C

Atatürk’ün kurduğu THK durduruldu

Atatürk’ün kurduğu THK durduruldu
Gençlik ve Spor Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı’na gönderdiği yazıyla Atatürk’ün kurduğu Türk Hava Kurumu’nun faaliyetini durdurdu

ANKARA- Türkiye'de havacılık sanayisini kurmak; askeri, sivil, sportif ve turistik havacılığın gelişmesini sağlamak için 16 Şubat 1925'te Mustafa Kemal Paşa'nın emri ile kurulan Türk Hava Kurumu’nun faaliyetleri durduruldu.
Yasal dayanağını anayasa, kanun ve kanun hükmünde kararnameden alan Gençlik ve Spor Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı’na göndermiş olduğu yazıyla; mevzuata aykırılık teşkil ettiği gerekçesiyle üstlenmiş olduğu sportif havacılık görevlerinin artık Türk Hava Kurumu tarafından yürütülmeyeceğine hükmetti.

thk-ataturk.jpg

Türk Hava Kurumu, Türkiye'de havacılık sanayisini kurmak; askeri, sivil, sportif ve turistik havacılığın gelişmesini sağlamak için 16 Şubat 1925'te Mustafa Kemal Paşa'nın emri ile kurulmuş bir dernektir. Atatürk'ün işareti ile kurulduğunda Cevat Abbas Gürer kurucu ve başkan idi ve dernek Türk Tayyare Cemiyeti adını taşımaktaydı; 1935 yılında Türk Hava Kurumu (THK) adını aldı.
Havacılığa ilişkin sportif faaliyet ve müsabakalarda resmi ulusal otoritenin Türkiye Hava Sporları Federasyonu olduğu ve dernek statüsündeki Türk Hava Kurumu’nun bu alana müdahil olma girişimlerinin kanun dışı olduğu bildirildi. Konuya ilişkin Türkiye genelindeki tüm koordinasyonu ve uluslararası iştirakleri gerçekleştirmeye Türkiye Hava Sporları Federasyonu’nun tek başına ve tam yetkili olduğu belirtildi.

airex-2012-thk.jpg

Bakanlık tarafından yapılan resmi deklarasyonda; Türkiye genelindeki tüm Valilik, Büyükşehir Belediye Başkanlıkları, Belediyeler ve Özel İdareler ile diğer kamu kesimi birimlerinin Türk Hava Kurumu’nu değil Türkiye Hava Sporları Federasyonu’nu muhatap alıp koordine olmaları gerektiği açıklandı.

Böylelikle varoluşunun bir anlam ifade etmediği gerçeği ile birlikte Türk Hava Kurumu’nun içerisine düştüğü ekonomik kriz ortamında hangi amaca hizmet edeceği ise merak konusu oldu.

thk-yazi2.jpg

thk-yazi1.jpg

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.