• BIST 9044.53
  • Altın 2296.889
  • Dolar 32.3247
  • Euro 35.0593
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • Antalya 21 °C

Oleg ve Mariia Hestourex de

Oleg ve Mariia Hestourex de
Ünlü Rus heykeltraş Oleg Kievski Türkiye’de tedavi gören eşi Mariia Kievskaya ile Hestourex’e katılarak Türkiye’ye olan minnet borcunu gösterdi.

ÖZKAN ALTINTAŞ- TÜRKİYE TURİZM
İSTANBUL-
Dünyaca ünlü Rus heykeltraş Oleg Kilevski ile Türkiye’de tedavi görerek kanseri yenen hayat arkadaşı Mariia Kievskaya ile Hestourex Sağlık ve Spor Turizmi Fuarı’na katılarak Türkiye’ye olan minnet borcunu gösterdi.

hestourex-17-kiveski11.jpg

Adalia Özel Sağlık Hizmetleri ve Antalya Sağlık Turizmi Derneği-ANSAT Başkanı Cengiz Yılmaz, Türkiye Sağlık Turizmi Konseyi Danışmanları Hamdi Şengel, Alper Malkoç, Özkan Altıntaş ile birlekte olan Oleg ve Mariia “Türkiye ve Antalya bizlere yaşam sundu, mutluluk sundu. Hayatımızı değiştiren şehiri çok seviyoruz” dediler.

Rusya’da lenfoma olduğunu öğrendikten sonra tedavi için Türkiye’ye gelen Mariia Voytko’nun masalsı öyküsü, dünyaca ünlü heykeltraş eşi Oleg Kilevski’nin ellerinden çıkan “Hayat Ağacı” heykeli ile ölümsüzleşmişti.

umuda-yolculuk-oleg.jpg

ANTALYA’NIN SAĞLIK SİMGESİNİ YAPTI
Türkiye ve Antalya hayranı olan çift, turizm cenneti Antalya’nın sağlık turizmi alanında da dünyanın sayılı merkezlerinden biri olma hedefine, “Hayat Ağacı”nı şehre hediye ederek katkıda bulundu. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in katılımı ile Mardan Palace’de gerçekleştirilen törenle, Oleg Kilevski “hayat vermek” anlamındaki heykeli Antalya’nın “sağlık turizmi” simgesi olarak hediye etmişti.

TÜRKİYE ONLARIN UMUDUNU GERÇEKLEŞTİRDİ
Hayat Ağacı’nın Antalya’ya geliş öyküsü, Mariia Kievskaya adlı Rus hastanın ülkesinde lenfoma olduğunu öğrenmesi ile başladı. Basit bir öksürük; hayatının en umutlu, en umutsuz karanlığın en koyusundan aydınlığın en parlağına doğru uzanan yolculuğun başlangıcının ilk işaretiydi Mariia Voytko’nun. O da hepimiz gibi kendisine hiç dokunmayacağını düşündüğü lenf kanserinin, bedeninde büyümeye başladığını öğrendiğinde, vücudunun soğuduğunu, kanının donduğunu, yaşamın durduğunu hissetti. Hayat arkadaşı Oleg Kievsky yanındaydı. İçinde donan ruhu ısındı. O el Mariia’ya güç ve inanç oldu. Ve Oleg, Mariia elini hiç bırakmadı. Birlikte, Türkiye’ye geldiler. Onlar için güneş, deniz ve huzurun kenti Antalya, bir anda umudun, yaşamın ve geleceğin şehri oldu.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.