• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • Antalya 19 °C

TÜROB, TÜRSAB’a karşı

TÜROB, TÜRSAB’a karşı
Online rezervasyon portalı Booking.com’un Türkiye’deki faaliyetlerine tedbiren durdurma kararı verilmesi, turizm sektörünü ikiye böldü.

İSTANBUL- Booking.com’un Türkiye faaliyetlerinin durdurulma kararı turizmciler ve otelcileri karşı karşıya getirdi. Otellerin olumsuz etkilendiğini savunan TÜROB, tedbir kararını durdurmak için mahkemeye başvurdu

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) tarafından haksız rekabetin önlenmesi amacıyla açılan dava sonucunda online rezervasyon portalı Booking.com’un Türkiye’deki faaliyetlerine tedbiren durdurma kararı verilmesi, turizm sektörünü ikiye böldü. Kararın ardından otelcilerle turizm acenteleri arasındaki tartışma büyüdü.

Acentelerin haklarını koruyarak haksız rekabeti önlemeyi amaçladıklarını açıklayan TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, “Booking.com’a karşı olan bir kurum değiliz. Ama bizim arkadaşlarımızın eşit şartlarda çalışabileceği, eşit şartlarda mücadele edebileceği, haksız rekabeti ortadan kaldıran davranışların olması lazım” derken, Türkiye Otelciler Birliği’nden (TÜROB) karşı hamle geldi.

TÜROB, Booking.com aleyhine TÜRSAB tarafından açılan davada alınan ihtiyati tedbir kararını durdurmak için mahkemeye başvuruda bulundu. Konuyla ilgili bir açıklama yapan TÜROB, Booking.com’un Türkiye otellerinin satışının durdurulması kararının, halihazırda çok zor bir dönem geçiren konaklama sektörünü daha da zor bir durumda bıraktığını kaydetti. Açıklamada, Türkiye genelinde konaklama sektörünün tamamının olumsuz etkilenmesinin yanında, bu kararla birlikte özellikle pazar paylarının büyük bir kısmını Booking’den sağlayan Anadolu’da yer alan oteller ile küçük otellerin tüm kaynaklarının kesildiği belirtildi.

TÜROB’un açıklamasında şunlar yer aldı:

“Hukukun üstünlüğü şüphesizdir ve Booking.com’un yasalara aykırılığı tespit edilmesi halinde yanlış/haksız rekabete yol açan uygulamalarını düzeltilmesi sağlanmalı. Ancak yargılama sürecinin devam etmesine karşın Booking.com’un faaliyetinin durdurulması, booking.com’dan ziyade sektörü ve vatandaşı cezalandırır nitelikte oldu. Ayrıca bu karar, uluslararası alanda ülkemize yönelik olumsuz algının oluşmasına sebebiyet veriyor.”

Komisyonumuz yüzde 15

Online otel rezervasyon portalı Booking.com’un Türkiye’deki faaliyetlerinin kısıtlanmasına ilişkin kararın ardından otelcilerle turizm acenteleri arasındaki tartışma büyürken Booking.com’un yetkilileri, misyonlarının küresel turizmi geliştirmek olduğunu belirtti. Sektörde binlerce şirket ve oyuncunun yer aldığını ve rekabetin canlı olduğunu ifade eden yetkililer, sitenin aldığı komisyonun ortalama yüzde 15 ile turizm endüstrisindeki en düşük oran olduğunu ileri sürdü. Yetkililer, “Ortaklarımız, sadece Booking.com platformu onlar için kazanç sağladığında, onlara dünyanın her yerinden diğer türlü asla ulaşamayacakları müşteriler sağladığında komisyon ödüyor” değerlendirmesinde bulundu.
 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.