• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • Antalya 19 °C

Havayollarından yasağa hamleler

Havayollarından yasağa hamleler
Uçak kabinlerinde elektronik cihazların taşınmasına yönelik yasağına karşı, Türk havayolu şirketlerinden hamleler geliyor.

ISTANBUL - Amerika Birleşik Devletleri ve İngiltere’nin uçak kabinlerinde elektronik cihazların taşınmasına yönelik yasağına karşı, Türk havayolu şirketlerinden hamleler geliyor. Bu kapsamda açıklama yapan THY, 31 Mart tarihinden itibaren Amerika uçuşlarında laptop ve tabletlerini teslim eden yolculara uçak içinde ücretsiz wifi hizmetine başlayacağını duyurdu.
Türk Hava Yolları, yolcularına ücretsiz wifi hizmeti sunmaya karar verirken, AtlasGlobal Havayolları da kısıtlamalı elektronik aletleri özel olarak İngiltere'ye taşıma kararı aldı. ABD ve İngiltere'nin koyduğu yasak kapsamında THY, 31 Mart tarihinden itibaren geçerli olmak kaydıyla Amerika uçuşlarında laptop ve tabletlerini teslim eden yolcularına uçak içinde ücretsiz wifi hizmeti vereceğini açıkladı.
Konuyla ilgili açıklama Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Bilal Ekşi tarafından, twitter hesabı üzerinden yapıldı. Genel Müdür Bilal Ekşi Twitter hesabından, 31 Mart'tan itibaren Amerika uçuşlarında laptop ve tabletlerini teslim eden yolculara uçak içinde ücretsiz wifi hizmetine başlanacağı bilgisini paylaştı. Söz konusu bu açıklama aynı zamanda İngilizce olarak da paylaşıldı.
İngiltere, ABD’nin aldığı karara destek vererek aralarında İstanbul'un da olduğu bazı havalimanlarından ülkeye uçuş yapan seferlerde, kabinde cep telefonundan büyük elektronik cihazların taşınmasını yasaklamıştı. Bu yasağa karşılık AtlasGlobal Havayolları da kısıtlamalı elektronik aletlerini özel olarak İngiltere'ye taşımaya karar verdi.
AtlasGlobal Havayolları, İstanbul'dan Londra'nın Stansted Havalimanı'na tarifeli uçuş yapıyor. Havayolu şirketi, Atatürk Havalimanı'ndan kısıtlama kapsamında yer alan elektronik cihazları özel korunaklı çantalarda muhafaza ederek, inişten sonra yolculara teslim ediyor.
Konuyla ilgili AtlasGlobal Havayolları’ndan yapılan açıklamada, Londra/Stansted varışlı seferlerde medikal cihazlar hariç yasak olan elektronik cihazların biniş kapısında AtlasGlobal yetkilileri tarafından teslim alındığı ve özel korunaklı çantalarla taşındıktan sonra iniş sırasında tekrar yolculara teslim edildiği belirtildi.

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.