• BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C
  • Antalya 17 °C

Mercan Turizm'den Beyrut’ta rekor

Mercan Turizm'den Beyrut’ta rekor
Mercan Turizm’in “10.Traditional Road Show Turkey 2017”etkinliğinin Beyrut'ta yapılan ilk toplantısında 250’ye yakın seyahat acentesi katılımıyla rekor kırıldı.

ÖZKAN ALTINTAŞ- TÜRKİYE TURİZM
BEYRUT / LÜBNAN -
Türkiye’ye yıllarca Ortadoğu ve Körfez ülkelerinden turist geçiren güçlü acentelerinden Mercan Turizm’in “10.Traditional Road Show Turkey 2017” etkinliği Lübnan’ın Başkenti Beyrut Lancaster Plaza Hotel’de yapılan ilk toplantıda 250’ye yakın seyahat acentesi katılımıyla rekor kırıldı. Workshop sonrası düzenlenen gala yemeğine Kültür ve Turizm Bakanlığı Birleşik Arap Emirlikleri Turizm Müşaviri Salih Özer eşiyle katıldı. Mercan Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Cüneyt Mengü ile Turizm Müşaviri Salih Özer birer konuşma yaparak, Türk turizmi hakkında bilgİler vererek, ülke halkıyla tarihten gelen dostluk nedeniyle ilişkilerin turizm ile güçlenerek büyüdüğünü belirttiler.

mercan-beyrut4.jpg

mercan-beyrutt2.jpg

cuneyt-mengu.20170315085256.jpg

CÜNEYT MENGÜ: “BEYRUTLU HERŞEYE RAĞMEN İSTANBUL” DİYOR

Lübnanlı acentelerle Türkiye’nin 25 seçkin otelinin temsilcilerinin bulunduğu 33 kişilik ekiple yer aldığı etkinliğe Beyrutlu seyahat acentelerinin İstanbul özlemiyle katıldığını belirten Mercan Turizm Başkanı Dr.Cüneyt Mengü “Ortadoğu halkı Türkiye’siz, İstanbul’suz bir turizm düşünmüyor. Bir hafta once yaptığımız Bahreyn ve Katar etkinliğinden 180 grup anlaşması yaptık. Beyrut etkinliğimize gösterilen ilgi Lübnanlıların ‘Herşeye ragmen İstanbul’ dediklerini gösteriyor. Daha önceki yıllarda gösterilen katılıma yakın bir katılım sağlamamız önemlidir.” dedi.

mercan-beyrutt9.jpg

mercan-beyrut-mehmet.jpg

BAKANLIK BÖLGEDE UZMAN ACENTELERİN GÖRÜŞLERİNİ ALMALI

Cüneyt Mengü, gerek bakanlığın gerekse Türk Hava Yolları’nın bölgelerde ihtisas sahibi Türk seyahat acentelerini desteklemek adına yanlarında olması gerektiğini belirterek şunları söyledi:
“Türk turizmine çeşitli destekler veren Kültür ve Turizm Bakanlığı bizler gibi 30 yılı aşkın bölgede çalışan ve her biri yılda 20 milyon dolarlık girdi sağlayan uzman acentelerin yneticilerini dinlemesi gerekir. Türk turizmini temsil ettiği belirtilen bazı sivil toplum kuruluşlarını dinleyen bakanlık turizmin gerçek sorunlarına ulaşamıyor. Bölgelere yıllarını verin uzman acentelerin görüşleri alınırsa daha doğru kararlarverilir, uygun destekler tıkar ve sonunda kazanan Türkiye olur. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın yayınladığı genelge bile Türkiye’yi turist getiren seyahat acentelerini dışlamaktadır. Genelgede ‘asıl fonksiyonu konaklama olan kuruluşlara yüzde 50 teşvik verilir’ sözü yanlışbir tanımlamadır. Otelleri asıl dolduran seyahat acenteleri zaten konaklamaya hizmet vermektedir. Bu karışık terimin düzeltilmesi gerekir.

mercan-beyrutt11.jpg

mercan-beyrutt14.jpg

2-3 MILYON DOLARA YEŞIL PASAPORT VAR 20 MILYON DOLAR GETIRENE YOK

Öte yandan yurtdışında 2-3 milyon dolar getirene yeşil pasaport veriliyor. Sadece Mercan Turizm olarak biz yılda 20 milyon dolarlık hacme sahibiz. Bizlere neden yeşil pasaport verilmiyor. Turizmin sivil toplum kuruluşlarının bakanlığa sorunlarımızı anlatması gerekmez m? Bakanlığın öncelikli olarak Türkiye’ye önemli miktarda döviz kazandıran bizim gibi seyahat acentelerinin yöneticiieri ile bir araya gelmesi ve onları iyi bir şekilde dinlemesi gerekmektedir.

mercan-beyrutt12.jpg

mercan-beyrut-ahmet.jpg

MİLLİ HAVAYOLUMUZ THY’NİN YANIMIZDA OLMASINI İSTİYORUZ

Dr.Cüneyt Mengü ‘THY Türkiye'yi yurt dışında tanıtım yapanları iyi incelemelidir. Bir iyilik yapılırken sonucu da takip edilmelidir” dedi.

mercan-beyrut2.jpg

SALİH ÖZER: BÜYÜK BAŞARIDIR

Toplantıya katılan Kültür ve Turizm Bakanlığı Birleşik Arap Emirlikleri Turizm Müşaviri Salih Özer’de yüksek katılımın memnuniyet verici olduğunu belirterek “Mercan Turizm Türkiye için çok değerli bir çalışma yapıyor. Türkiye’nin turizme ihtiyacı olduğu bir dönemde yüksek katılım hepimizi sevindirdi” dedi.

ozkan-salih.jpg
Özkan Altıntaş ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Birleşik Arap Emirlikleri Turizm Müşaviri Salih Özer

Mercan Turizm’in Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Pegasus Havayolları destekli olarak düzenlediği “10.Traditional Road Show Turkey 2017” etkinliğine İstanbul, Antalya, Bodrum, Marmaris gibi bölgeler başta olmak üzere Türkiye’nin seçkin zincir otellerinintemsilcileri katıldı.


 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.