• BIST 9524.59
  • Altın 2524.96
  • Dolar 32.5773
  • Euro 34.6226
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • Antalya 18 °C

DOĞAKA: Hatay turizmine çalışıyor

DOĞAKA: Hatay turizmine çalışıyor
DOĞAKA ‘Hatay Turizm Stratejisi ve Eylem Planı’ kapsamında düzenlenen Turizm Çalıştayı İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası'nda (İTSO) yapıldı.

İSKENDERUN- Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) tarafından hazırlanan ‘Hatay Turizm Stratejisi ve Eylem Planı’ kapsamında düzenlenen Turizm Çalıştayı İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

İTSO’da gerçekleştirilen çalıştayın açılış konuşmasını DOĞAKA Hatay Koordinatörü Cenk Özbaykal yaptı. Hatay ve ilçelerinde DOĞAKA’ın turizme sağladığı destekleri anlatan Özbaykal, “Hatay genelinde çeşitli yatırımlarımız oldu. İskenderun ilçesinde ise 2011-2013 yılları arasında SODES programı da yürütüldü. Bunlarla birlikte diğer mali Destek programlarımızla birlikte çeşitli projelere 2.5 milyon liralık bir finansal kaynak aktarmış bulunuyoruz. Bilindiği üzere Ajans olarak 2011-2015 yılları için bir Turizm stratejisi eylem planı hazırlamıştık, Bu çalışmalar kapsamında çeşitli çalıştaylar yapıldı. Anketler yapıldı. İlimizin turizm sektöründeki mevcut durumu incelendi. Dünyada ve Türkiye’deki turizm trendleri incelendi. Böylece ortaya bir takım stratejiler konuldu. Bu stratejiler doğrultusunda bir eylem planı hazırlandı. Amacımız Hatay’ın turizmde hak ettiği yere gelmesidir” dedi.
Çalıştayda söz alan Hatay Kültür ve Turizm İl Müdürü Hüsnü Işıkgör, “Hatay için turizm eylem planını en doğru en güzel bir şekilde yapacağız. DOĞAKA ile birlikte çok güzel çalışmalar yürütüyoruz. Bu çalışmalardan İskenderun ilçemiz de payını alacaktır. Bu çalışmalar kapsamında yerel yönetimlerinde imar konusunda ne yapacağı ve bizlere sağlayacakları destek çok önemlidir. Elbette yatırımcıları da unutmamak lazım. Yatırım yapmak isteyenlere hem işletme belgesi açısından, hem de yatırım belgesi açısından nasıl destek olabiliriz diye bize yapılan müracaatlara da destek sağlayacağımızı belirtmek isterim” dedi.
Toplantıya konuşmacı olarak katılan Çukurova Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Cihan Yavuz, ‘Hatay Turizm Stratejisi ve Eylem Planı’ konusunda sinevizyon destekli sunum yaptı.
Hatay’ın tarihi, doğal güzellikleri, iklimi, jeopolitik yapısı bakımından turizme son derece elverişli bir şehir olduğuna vurgu yapan Prof. Dr. Mehmet Cihan Yavuz, bu potansiyelin değerlendirilmesi durumunda Hatay’ın önümüzdeki yıllarda turizm yönünden çok aha iyi yerlere geleceğine vurgu yaptı.
İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen ‘Hatay Turizm Stratejisi ve Eylem Planı’ Çalış tayına İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, İTSO Eğitim ve Kalkınma Vakfı Başkanı Doğan Erten, İTSO Meclis üyeleri, DOĞAKA Hatay Koordinatörü Cenk Özbaykal, Hatay Kültür ve Turizm İl Müdürü Hüsnü Işıkgör, Çukurova Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Cihan Yavuz, İskenderun Turizm Derneği Başkanı Sabahattin Uygun, daire müdürleri ve turizm işletmecileri katıldılar.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.