• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • Antalya 15 °C

Ürdün temaslarını değerlendirdi

Ürdün temaslarını değerlendirdi
Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu: "Turizm Bakanlığı ve Sağlık Turizmi Konseyi ile Amman'da Dünya Sağlık Turizmi Forumu’nda KKTC'yi temsil etti.

LEFKOŞA - Turizm Ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu: "Turizm Bakanlığımız ile Sağlık Turizmi Konseyimiz, 25-27 Şubat tarihleri arasında Ürdün’ün Başkenti Amman'da gerçekleştirilen Dünya Sağlık Turizmi Forumu’nda KKTC'yi temsil etti.

Turizm Ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu televizyonda Ürdün temaslarını şöyle değerlendirdi:

Dünya Sağlık Turizmi Formuna bizlerle birlikte, Ürdün, Cezayir, Azerbaycan, Belçika, Kanada, Çin, Mısır, Finlandiya, Almanya, Yunanistan, Hindistan, İtalya, Türkiye, Katar, Singapur, Ukrayna, İngiltere, Amerika Birleşik Devletleri’nin de aralarında bulunduğu toplam 42 ülkeden 500’den fazla delege katılmıştır.

3 gün süren uluslararası form kapsamında standımızı ziyaret eden Ürdün Başbakanı Hani yanısıra (Hani Mulqi) , Prenses Talal (Ghaida Talal), Prenses Diana (Dina Mired), Sağlık ve Turizm Bakanları ile biraraya gelme fırsatı bulduk. Yaptığımız görüşmelerde ülkeler arası işbirliğinin karşılıklı olarak geliştirilmesi konularında görüş alışverişinde bulunulmuştur.
Ayrıca Dünya Sağlık Turizmi Kurucu Başkanı Emin Çakmak ve 2. Dönem Başkanı Dr. Fawzi (Fawzi Al-Hammouri) başta olmak üzere pek çok ülke temsilcisi ile sağlık turizminde karşılıklı işbirliğinin geliştirilmesi için atılması gereken adımları değerlendirerek yeni anlaşmalara imza attık.

Formun son gününde ise, Dünya Sağlık Turizmi Konseyi’nin 3. Genel Kurulu toplantısına katıldık. Genel kurulda KKTC adına ben Yüksek İstişare Kurulu Üyeliğine, Sağlık Turizmi Konseyi Başkanı Sn. Ahmet Savaşan ise 18 ülkeden, 19 delegenin yer aldığı Dünya Sağlık Turizmi Konseyi Yönetim Kurulu Üyeliğine seçilmiştir.

Ben buradan Kurucu Başkan Emin Çakmak’a ve Dünya Sağlık Turizmi Konseyi üyesi devletlerin temsilcilerine ülkemize gösterdikleri samimiyet ve güvenden ötürü teşekkür etmek istiyorum.

Genel kurulda Dünya Konseyi Başkanlığına Birleşik Arap Emirlikleri Dubai Sağlık Otoritesi Başkanı Dr. Leyla’nın getirildiğini de (Layla Al Marzouqi) sizlerle paylaşmak istiyorum.
Uzun yıllardır ülkemiz Dünya’nın dört bir yanından, doğal, kültürel, tarihi ve turistik zenginlikleri için tatil amacıyla ve ayrıca eğitim için yoğun bir şekilde tercih edilmiştir.

Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü’nün öngörülerine baktığımızda turizm sektörünün önümüzdeki 20 yılda büyümeye devam edeceğini ve 2020 yılı itibarıyle 2 trilyon dolar hacme ulaşacağı öngörülmektedir.

Dünya’da yaşanan pek çok olumsuzluğa rağmen gelişimini sürdüren turizm endüstrisinde özgün yerini alan Sağlık Turizmi’ne yatkın bütün ülkeler gibi bizler de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde somut adımlar atmaya, gerekli yasal ve altyapısal düzenlemeleri hayata geçirmeye ve bu alanı teşviklendirmeye kararlıyız.

İnsanımıza, ülkemiz adına yaşanan bu kıymetli gelişmeleri anlatmamıza vesile olduğunuz ve bizleri yalnız bırakmadığınız için hepinize teşekkür ederim.

kktc-fikri-ataoglu1.jpg

Kıbrıs Sağlık Turizmi Konseyi Başkanı Ahmet Savaşan:

Form kapsamında heyetimizin bakanlık temsilcileri, elçiler yanısıra, hastane sağlık ve akreditasyon kuruluşları sigorta, havayolu,acente ve otel temsilcileri başta olmak üzere 42 ülkeden etkili paydaşın katılımı ile gerçekleşen “Sağlık Turizminde Küreselleşme” oturumuna katıldığını sizlerle paylaşmak istiyorum.

Sözkonusu oturuma katılan delegelerle birlikte küresel sağlık turizmi hedefleri, mevzuatlar, akreditasyon, eğitim ve araştırma, sağlık seyahatının kapsamının genişletilmesi, pazarlama ve markalaşma, etik gibi konuları tartışarak dünya sağlık turizmi yol haritasının belirlenmesine katkı yaptık.

Yine 2. Gün heyetimiz, küresel alım heyetlerinin katılımıyla gerçekleşen B2B toplantılarında, ülkemizin turistik, tarihi özellikleri yanısıra üniversite hastahaneleri, özel hastaneleri, klinikleri ve otellerimizde sunulan SPA, wellness olanaklarını tanıtma fırsatı bulmuştur. Bu kapsamda İtalya, Ürdün , Mısır, Azerbaycan, Ukrayna ile tüp bebek, onkoloji,kalp göz ve diş alanlarında yeni anlaşmalar imzaladık.

Yine Ürdün’deki temaslarımızda sayın Emin Çakmak başkanlığında Türkiye, Azerbaycan ve KKTC delegelerinden oluşan bir heyetle TC Ürdün Büyükelçisi Murat Karagöz’ü rezidansında ziyaret ederek, ülkelerimiz ile Ürdün arasındaki işbirliğinin geliştirilmesi için atılacak adımları planladık.

Son olarak Kuzey Kıbrısta Sağlık Turizminin gelişmesi ve uluslararası alandaki etkinliğimizin artması için başta Başbakanımız olmak üzere

Turizm Ve Sağlık Bakanlarımıza ve ayrıca TC hükümetine özelde konseyimiz genelde ise Turizm camiası adına teşekkür ediyorum"

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.