• BIST 9524.59
  • Altın 2495.13
  • Dolar 32.5957
  • Euro 34.7784
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • Antalya 16 °C

GHTF: Sağlıkta bürokrasi azalmalı

GHTF: Sağlıkta bürokrasi azalmalı
Amman GHTF 2017 Forumu’nda sağlık turizminde bürokratik engeller azaltıldığında 100 milyar doları bulan pazarın hızlı büyüyeceği belirtildi.

ÖZKAN ALTINTAŞ-TÜRKIYE TURIZM
AMMAN / ÜRDÜN -
Ürdün’ün başkenti Amman’da Kral Abdullah II İbn Al Hüseyin himayesinde, Dünya Sağlık Turizmi Konseyi (Global Healthcare Travel Council) –GHTC ve Ürdün Özel Hastaneler Derneği – PHA tarafından düzenlenen Dünya Sağlık Turizmi Seyahati Forumu- GHTF 2017’de “Sağlık turizminde Küreselleşme” başlıklı oturumlarda dünya turizmini yönetenler söz aldı.

amman-saglik-turizmi-3.jpg

Yaklaşık 40 ülkeden 500'den fazla sektör temsilci üç gün süren etkinlik için bir araya geldi “Sağlık turizminde Küresleşme” başlıklı oturumlarda söz alan delegeler büyüyen sağlık turizminin dünyanın en önemli turizm hareketi olduğunda birleştiler.

emin-amman2.jpg

Oturumlarda sağlık turizminde bürokratik engeller azaltıldığında veya ortadan kaldırıldığında 100 milyar doları bulan pazarın büyüyeceği ve ülkeler arası hasta transferinin hızla artacağı belirtildi.


amman-tayfun.jpg

amman-kamil.jpg

kamil-yuceoral-amman.jpg

Çeşitli ülkelerden panelistlerin yer aldığı oturumlarda Türkiye Sağlık Turizmi Konseyi- THTC Kurucu Başkanı Emin Çakmak moderator olarak yer alırken map2heal adlı sağlık turizm portalini yöneten Prof.Tayfun Aybek çalışmalar hakkında bilgi verdi. TC Turizm Bakanlığı eski Müsteşarı Kamil Yüceoral Ürdün sağlık turizmi ile digger ülkeleri kıyaslayarak yapılması gerekenleri anlattı.

emin-panel1.jpg

SAĞLIK TURİZMİNDE MARKALAŞMANIN ÖNEMİ

GHTF 2017 Forumunda ana konular olarak “Küresel Tıp Turizmi Hedefleri Mevzuat, Yönetmelikler ve Akreditasyon. Alıcılar ve Hastalar Perspektif. Sağlık ve Tıp Turizminde Eğitim ve Araştırma. Sağlık Seyahatinin Kapsamının Genişletilmesi. Tıbbi Turizm Pazarlaması ve Markalaşma” şeklinde konuşuldu.

Dünyanın dört bir yanından gelen kamu ve özel sektör delegelerinin, güvenilir, güvenli, profesyonel ve modern tıbbi bakım sağlamak ve alınması gereken yolları tatışıldığı ve çözül çarelerinin araştırıldığı toplantılarda hedefler şöyle oluştu:

- Sağlık kuruluşlarını, devlet dairelerini, sigorta şirketlerini, biyo-medikal şirketleri, seyahat acentelerini, tıbbi turizm kolaylaştırıcılarını ve diğerlerini temsil eden 500'ün üzerinde bölgesel ve uluslararası profesyonel sağlık katılımcısının katıldığı bir platform.

- Foruma katılmak ve ağ, paylaşım deneyimleri, eğitim ve tanıtım fırsatları için güçlü B2B platformuna katılmak için en çok meşru alıcı sayısı.

Sağlık otoritelerinin ve sağlık turizm endüstrisindeki kilit oyuncuların küresel karar vericileri, dünya genelinde sağlık ve sağlık turizminin faydalarını daha iyi anlamak için.

- Sağlık ve tıbbi turizm konusunda uzmanlaşmış birinci sınıf hoparlörler.

- Sağlık hizmeti sunucuları ve şirketler için sergi

- Gelişmekte olan yenilikleri ve uluslararası standartları belirleyin ve fırsatların daha iyi anlaşılmasını teşvik edin.

- Hastalar ve sağlık hizmeti sunucuları için medikal turizmin faydalarını daha iyi anlamak için savunucuları.

- Ortaya çıkan uluslararası gereksinimlerin ve fırsatların tanımlanmasını ve benimsenmesini kolaylaştırmak.

- Dünyanın dört bir yanından gelen sağlık hizmeti sunucuları, iş fırsatları yaratma ve ortaklıklar kurma şansını bulurlar.

dr-fawzi-amman.jpg

Dünya Sağlık Turizmi Konseyi (Global Healthcare Travel Council) –GHTC ve Ürdün Özel Hastaneler Derneği – PHA Başkanı Dr. Fawzi Al Hammorui

KATıLIMCILAR ŞÖYLE YER ALDI.

- Bakanlıklar ve Hükümet Organları (Sağlık ve Turizm Bakanlığı Officials).

- Elçilikler - Sağlık Ekleri.

- Hastaneler, Sağlık Kuruluşları ve Tıbbi Hizmetler Sağlayıcıları (Hekimler, Diş Hekimleri, Eczacılar, Hemşireler, Radyologlar ve Laboratuar teknisyeni).

- Akreditasyon Kuruluşları ve kalite güvence programları.

- Sigorta Şirketleri ve Sağlık Sigorta Acenteleri.

- Havayolu Şirketleri ve Seyahat Acenteleri ve Turizm Acenteleri.

- Sağlıklı yaşam tesisleri bulunan spalar, oteller ve tatil köyleri.

- Tıbbi Cihazlar ve E Sağlık, Eczacılık Şirketleri.

- Tıbbi Turizm Şirketleri ve Kolaylaştırıcılar.
 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.