• BIST 9524.59
  • Altın 2494.526
  • Dolar 32.505
  • Euro 34.7385
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C
  • Antalya 20 °C

Skal Marmara’da güvenlik konuşuldu

Skal Marmara’da güvenlik konuşuldu
Skal Marmara Toplantısı’nda Türkiye Hilton Otelleri Güvenlik Müdürü Faruk Güven, Otellerde ve Turizmde “Alınacak Güvenlik Tedbirleri”ni anlattı

ÖZKAN ALTINTAŞ-TÜRKİYE TURİZM
İSTANBUL -
Skal Marmara Bostancı Green Park Toplantısı’nda Otellerde ve Turizmde “Alınacak Güvenlik Tedbirleri” konuşuldu. Greenpark Bostancı Genel Müdürü Çağla Aydın Usuflu'nun ev sahipliğinde yapılan toplantıda Türkiye Hilton Otelleri Güvenlik Müdürü Faruk Güven, Tepe Güvenlik Grubu’nun hazırladığı barkovizyon eşliğinde sunum yaptı.

skal-marmara-ozkan.jpg

murat-yumak2.20170120094712.jpg

skal-marmara.20170120094744.jpg

soner-timur.jpg

Geceye Türkiye Otelciler Birliği- TÜROB Başkanı Timur Bayındır, Dünya Skal Şeref Üyesi Somer Özkök, Turizoom Başkanı Ali Can Aksu ile üyeler katıldı. Skal Marmara Başkanı Murat Yumak, yeni üyelerin rozetlerini taktıktan sonra Türkiye Hilton Otelleri Güvenlik Müdürü Faruk Güven sunumunu yaptı.

faruk-guven2.jpg

ABD’LI DIPLOMATLAR ÇOLUĞUNU ÇOCUĞUNU GÖNDERDI

Skal Marmara’nın Bostancı Green Park Toplantısı’na katılan Türkiye Hilton Otelleri Güvenlik Müdürü Faruk Güven, Tepe Güvenlik Grubu’nun raporu üzerinde yaptığı konuşmada “Türkiye ABD gerginliği ile Türkiye batıdan uzaklaştırılıyor” dedi. Güven raporda Türkiye’de siyasi kutuplaşmanın algısına zarar verdiğini belirterek “Bölgede artan güvenlik sorunları nedeniyle Türkiye dünyada riskli 177 ülke arasında 77’ci sırada görülüyor. 10 üzerinden verilen değerlendirmede 9.5 ile en kötü ülke olarak algılanıyor. Bu risk ortamının artmasında en büyük etkenin Türkiye’ye gelen ve terör ortamını Türkiye’ye sıçratan 3 milyondan fazla Suriyeli göçmenler olduğu belirtiliyor. Global barış endeksinde ise 163 ülke arasında 145’ci sıradadır. Bir ay önce ABD’li diplomatlar çoluğunu çocuğunu memleketlerine gönderdi” şeklinde konuştu.

skal-marmara9.20170120094949.jpg

somer.jpg

skal-marmara7.20170120094932.jpg

TURİZMDE GÜVENLİK KONSEPTİ DEĞİŞMELİ Mİ?

Güven, son olaylar nedeniyle kongre turizmi için yapılan çalışmalarda güvenlik sistemlerinin daha sıkılaştırdığını belirterek “Güvenlik konsepti değişmeli” dedi.
Faruk Güven, turizm sektöründeki güvenlik elemanlarının aktif hale getirilmesi, silahlandırılması, çelik yelek kullanmaları konusunda görüşmeler yapıldığını belirterek “Ancak turizm tesisleri önünde silahlı kişilerin beklemesi, misafirleri rahatsız eden bir görünüm sergileyeceği için başka çözüm çareleri aranıyor” dedi.
Faruk Güven, Hilton otelleri müşterilerinin İstanbul’dan transit uçuş yaparken bile mail atarak kendilerinden Atatürk Havalimanı’nın güvenliğini sorguladıklarını belirterek “Türkiye’nin güvenlik algısı giderek bozuluyor” şeklinde konuştu.

timur-bayindir.20170120093939.jpg

EN TEHLİKELİ DÜŞMAN BİLİNMEYEN DÜŞMANDIR

Toplantıya katılan Türkiye Otelciler Birliği-TÜROB Başkanı Timur Bayındır, “Bilinmeyen düşman en tehlikeli düşmandır. Düşmanlığın nereden geleceğini bilmezseniz ona karşı bir şey yapamazsınız” diyerek şunlar anlattı:
“Türkiye’nin sorunu bozulan algıdır. Dünyaya bunun aksini ispat edemiyoruz. Dünyanın her havalimanının açık alanına elinde silah veya bomba ile terörist girebilir. Bu bu konuyu iyi anlatıp kendimizi müdafaa edemiyoruz. Türkiye’ye turistin gelmesi için bizim farklı bir şeyler anlatmamız lazımdır. Biz TÜROB olarak katıldığımız yurtdışı etkinliklerde bunu yapmaya çalışıyoruz. Arkamızda bizimle birlikte hareket edecek bir güç bekliyoruz. Bizim kendimizi çok iyi tanıtmamız gerektiğini biliyoruz” dedi.

FARUK GÜVEN KİMDİR?

1981 Yılında Kara Harp Okulundan Elektronik ve elektrik mühendisi ve Piyade teğmen rütbesiyle mezun olup ,
1999 Yılında Turkiyenin çeşitli, yerlerinde komando tabur komutanlığı ve de Almanyada NATO uslerinde görev yaptıkdan sonra Binbaşı rütbesiyle emekliye ayrılmışdır .
1999 – 2005 Yılları arasında Hilton Istanbul ve Hilton Parksada güvenlik müdürlüğü ,
2005 – 2009 Yılları arasında Metro Cash & Carry marketlerde Turkiye güvenlik direktörlüğü. Metro group executive security komitede , kayıp önleme ve yeni güvenlik teknolijileri belirleme executive üyesi olarak ,
2009 – 2017 Yılları arasında Hilton otelleri Turkiye güvenlik direktörü. Hilton World wide otelleri Güvenlik seviye belirleme , Kriz ekipleri ve manuali hazırlama komitesinde bulunmuş,
2017 – Corporate Safety security director of Turkey , Georgia and Azerbeycan da bulunan 25 otelden sorumludur .
TUROB Güvenlik komitesini kurmuş ve de güvenlik komitesi başkanlığınıda yapmaktadır .
OSAC Istanbul Country council de steering komite üyesi ve otel ve ulaşım çalışma komitesi başkanıdır .
 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.