• BIST 9524.59
  • Altın 2495.87
  • Dolar 32.5928
  • Euro 34.7115
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • Antalya 16 °C

İzmir’de sağlık turizmi buluştu

İzmir’de sağlık turizmi buluştu
10. Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı'nda ilk kez sağlık turizmi tanıtımı için oluşturulan özel bölüme 35 ülkeden 100e’ yakın alım heyeti katıldı.

ÖZKAN ALTINTAŞ-TÜRKİYE TURİZM
İZMİR-
İzmir'de 8-11 Aralık 2016 tarihleri arasında düzenlenecek 10. Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı ve Kongresi'nde, ilk kez sağlık turizminin tanıtımı için oluşturulan özel bölümde 35 ülkeden 100’e yakın alım heyeti yer aldı.
İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İZFAŞ ve TÜRSAB Fuarcılık Hizmetleri Tic. A.Ş. ortaklığıyla ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde yapılan Travel Turkey İzmir Turizm Fuar ve Kongresi’nde Sağlık Turizmi Forumları düzenlendi.
“Türkiye'de Termal Turizm Potansiyeli ve geleceği”, “Ege Bölgesinde sağlık turizm potansiyeli ve geleceği”, “Seyahat Acentalarının Sağlık Turizmi Teşviklerinden yararlanılması eğitim paneli’ başlıklı toplantılarda önemli görüşler sunuldu.
Türkiye, Ege Bölgesi ve seyahat acentelerinin sağlık turizmindeki durumu hakkında yapılan panellerde THTC Genel Sekreteri Yunus Gürkan moderatörlük yaptı. Türkçe ve İngilizce yapılan konuşmalar Türkçe, İngilizce, Rusça tercüme edildi.

travel-turkey-saglik-emin.jpg

EMİN ÇAKMAK: SAĞLIK TURİZMİ DÜNYANIN GELECEĞİDİR
Dünya Sağlık Turizmi Konseyi GHTC ve Türkiye Sağlık Turizmi Konseyi-THTC Kurucu Başkanı Emin Çakmak’ın dünyayı saran kriz ortamında sağlık turizminin önemini belirterek “Dünyada sağlık turizmine olan ilgi giderek büyüyor. Her geçen gün gelişme gösteren Türk sağlık sektörü, 10. Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı ve Kongresi’nde kendini dünyaya tanıtma imkanı buluyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İZFAŞ ve TÜRSAB Fuarcılık Hizmetleri Tic. A.Ş. ortaklığıyla ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde düzenlenen Travel Turkey İzmir Turizm Fuar ve Kongresi, 10. kez turizmcileri İzmir’de buluşturuyor. Bu yıl ise sağlık turizminin merkezi İzmir oldu. Sağlık turizmi dünyanın geleceğidir” dedi.

travel-turkey-saglik-sedat.jpg

EKONOMİ BAKANLIĞI SİTESİNDE TEŞVİKLER VAR
Toplantıya katılan Ekonomi Bakanlığı Yatırımlar Daire Başkanlığı yetkilisi Sedat Erdoğdu, “Türkiye’ye döviz getirici tüm çalışmalara desteğimiz sürüyor. Bu konuda detaylı bilgi bakanlığın internet suitesinde bulunuyor. Orada yazılı bulunan şartları yerine getirenler teşviklerden yararlanabilir” dedi.

travel-turkey-saglik-solak1.jpg

PROF. DR. MUSTAFA SOLAK: ÜNIVERSİTE ILE TURİZM İŞBİRLİĞİ İÇİNDEDİR
Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak bölge için yaptığı çalışmaları özetledi. Dünyada ve Türkiye’de sağlık turizminin gelişimi ve termal turizminin payları konusunda bilgi veren Prof.Dr. Solak üniversitede kurulan bir çok birimin bölge otellerinde sağlık turizmi için konaklayanların ihtiyaçlarına hizmet verdiğini söyledi. Üniversite ile turizmin işbirliği içinde olduğu farklı bir system geliştirdiklerini belirten Prof.Dr.Solak “Türkiye’ye ve bir çok ülkeye örnek olacak çalışma gerçekleştirdik” dedi.

travel-turkey-saglik-nurettin.jpg

MİLLETVEKİLİ NURETTİN DEMİR: SAĞLIKLI YAŞAM KÖYLERİ KURULMALI
CHP Muğla Milletvekili Prof.Dr.Nurettin Demir, Muğ la’nın 3’üncü yaş turizminin merkezi haline getirilmesi gerektiğini belirterek “Avrupa’ya yaşayan 125 milyona yakın yaşlığı Ege bölgesine çekmek ve sağlık turizmi için master planı yapılmalıdır. Alt yapı hazırlanırsa bölgeye 2-3 milyon turist gelir. Bölgede sağlıklı yaşam köyleri ve mahalleleri kurulmalıdır. Bölgeye gelen kişilere inanç turizminin imkanlarından yararlanarak Efes’te hacı olabilecekleri anlatılmalıdır. Ayrıca sağlıklı yaşam köylerinde hobilerini gerçekleştirecek imkanlar verilmeli, hatta eko turizm imkanları sunulmalıdır. Ege’nin jeotermal bakımından zenginliği bu sağlıklı yaşam köyleri ile değerlendirilmelidir.

İMAR PLANINI BAKANLIKLAR ORTAMLAŞA BELİRLEMELİ
Bodrum ve Fethiye ticaret odaları ileri yaş turizmi için ön çalışmada bulunduğular. Ancak imar durumu projelerine engel çıkardı. Sağlık, Kültür ve Turizm, Çevre ve Şehirçilik Bakanlıkları ortak bir çalışma ile en kısa sürede “Sağlık Turizmi İmar Planı”nı belirlemelidir" dedi.

travel-turkey-saglik-rifat-sait.jpg

MİLLETVEKİLİ RıFAT SAİT: ACİL EYLEM PLANI YAPMALI
AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait, Türkiye’nin yurtdışında olumsuz tanıtıtılmasının hep birlikte çalışarak karılması gerektiğini belirterek “İstihdamın yüzde 8’ini turizm karşılıyor. Böyle bir sektör gözardı eilemez. Acil eylem planı yapmalı veya turizmde anlaşmaların başladığını düşünerek hızlı davranmalıyız”dedi.
Rıfat Sait, Türkiye’nin yaşlı Avrupa’yı iyi müşteri potansiyeli olarak kullanması gerektiğini belirterek “Sağlıklı yaşam merkezleri kurulmalıdır. İleri yaş turizmi için geleceklere yaşlılığı engelleyemezsiniz ama sağlıklı yaşarsınız denilmelidir. Öte yandan sağlık serbest bölgeleri kurulması yeniden gündeme getirilmelidir.

THY’NİN HANGARDAKİ UÇAKLARI İZMİR’E GELSİN
THY’nın turizmde yaşanan kriz nedeniyle 30 uçağını seferden kaldırarak hangar çektiğini hatırlatan Rıfat Sait, İzmir üzerinden yurtdışı seferler konularak uçakların hangardan çıkabileceğini belirtti.
Ekonomi Bakanlığı’nın döviz kazandırıcı hizmetlere verdiği desteğin bulunduğunu ve turizmcilerin bundan yaterince haberi olmadığını hazırlatan Rıfat Sait “Başta turizm olmak üzere sağlık, eğitim konularında destek sürüyor. Geçenlerde Kosova Sağlık Bakanı ile birlikte oldum. Avrupa’da çalışan 600 bin Kosovalıyı gerektiğinde tedavi için Türkiye’ye gönderebileceğini söyledi” dedi.

travel-turkey-saglik-kamil4.jpg

KAMİL YÜCEORAL: SAĞLIK TURİZMİNİN 8 SEGMENTİ
Turizm Bakanlığı E.Müsteşarı ve THTC İleri Aktif Yaşam Turizmi Gurup Başkanı Kamil Yüceoral “İleri aktif yaşam turizmi postansiyeli ve geleceği” konulu konuşmasında sağlık turizminin özelliklerini anlattığı konuşmasında 8 segmenti bulunduğunu belirtti. Medikal turizm, dental turizm, termal turizm, wellness turizm (İyileştirme), sağlık için spor turizmi, sağlıkli beslenme turizmi, engelsiz turizm, ileri yaş turizmi gibi Segmentler hakkında bilgi verdi.

travel-turkey-saglik-11.jpg

SAĞLIK TURİZMİ HER YÖNÜYLE ELE ALINDI
Sağlık Bakanlığı Sağlık Turizmi Daire Başkanı Dr.Mehmet Ali Aydın “Türkiyede sağlık turizmi’, Yunanistan Sağlık Turizmi Federasyonu Başkanı Dr.Constantine Costantinidis “Dünyada sağlık turizmi”, AİD Assitance Başkanı Dr.Cüneyt Ersoy ‘Kruvaziyerlerin sağlık turizmine etkisi”, İzmir Medikalpark Başhekim Yardımcısı Dr.Zeki Hozer “Ege Bölgesi için sağlık turizmi’, İzmir Kent Hastanesi İş Geliştirme ve Uluslararası Pazarlama Direktörü Bülent Kıymır ‘Sağlık turizmi için yapılması gerekenler”, Medikal Turizm Derneği Başkanı Dr.Sinan İbiş “Yaşlı turizmi ekonomide kaldıraç etkisi yaratır”, THTC SPA and Wellness Grup Başkanı ve Richmond Nua Sapanca Hotel Genel Müdürü Hakan Balcan “Wellness ve spa turizmi” hakkında konuşmalar yaptılar.
Ayrıca Rezone Sağlıklı Yaşam Merkezi- Uzman Diyetisyen Cahide Bostancı, Doğan Jeo Termal Grubu Ceo’su Turabi Çelebi, Canyon Ranch Wellness Resort- Uzman Dr. Halil Ertürk, İstanbul Medikal Termal Yönetim Kurul Başkanı Türkiye Kaplıcalar Birliği Başkanı Köksal Köse, Altın Yunus Resort & Thermal Hotel Kür Merkezi Müdürü Dr. Ilgaz Nacakoğlu, Özel Nobel Tıp Merkezi Kurucu ve Yönetici Hekim Dr. Turgay Sehil, Ng Afyon Wellness Convention Genel Müdürü Cenker Yılmaz’da birer sunum yaptılar.

travel-turkey-saglik-12.jpg

ÖNEMLİ KATILIM
Sağlık turizmi için Almanya, Azerbaycan, Bangladeş, Belarus, Birleşik Arap Emirlikleri, Çad, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Etiyopya, Fas, Gana, Gine, Güney Sudan Cumhuriyeti, Hindistan, Hollanda, Irak, İngiltere, Kamerun, Kazakistan, Kenya, Kırgızistan, Kuveyt, Mali, Nijerya, Özbekistan, Pakistan, Romanya, Rusya, Senegal, Somali, Suudi Arabistan, Umman ve Yunanistan’dan toplam 35 ülkeden 100’e yakın alım heyeti temsilciler geldi.

travel-turkey-saglik-egitim.jpg

SAĞLIK TURİZM EĞİTİM SERTİFİKA PROGRAMI DÜZENLENDİ
Fuarın Sağlık Turizmi Özel Bölümü’nde; kamu hastaneleri, özel, vakıf ve üniversite hastaneleri, sağlık turizmi seyahat acenteleri, göz hastaneleri, diş sağlığı ve estetik merkezleri, saç ekim klinik ve merkezleri, tüp bebek hastaneleri ve merkezleri, termal oteller ve tesisleri, sigorta şirketleri, assistance firmaları, zayıflama ve diyet klinikleri konusunda faaliyet gösteren firmalar stand açtı.

SAĞLIK TURİZMİ EĞİTİMİ VERİLDİ
Sağlık Turizmi özel bölümünde; TÜRSAB ve GHTC -Dünya Sağlık Turizm Konseyi işbirliği ile seyahat acenteleri için uluslararası akreditasyonu olan 'Seyahat Acentesi Sağlık Turizm Eğitim ve Sertifika Programı'da düzenlendi. GHTC - Dünya Sağlık Turizm Konseyi Eğitim Birim Başkanı Dr. Costantin Costantinidis tarafından verilen eğitimde sağlık turizmine uyum sağlarken, fikirlerini yeni ufuklara taşımaları amaçlandı.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.