• BIST 9550.19
  • Altın 2486.533
  • Dolar 32.5059
  • Euro 34.8109
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • Antalya 22 °C

İstanbul Devlet Senfoni Aya İrini’de

İstanbul Devlet Senfoni Aya İrini’de
İDSO, dünyaca ünlü keman virtüözü Sarah Chang ve koro şefi Cem’i Can Deliorman, Devlet Çoksesli Korosu eşliğinde müzikseverlerle buluştu.

İSTANBUL- İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası (İDSO), Aya İrini’de düzenlenen görkemli bir konserle 2016 – 2017 Sezonunu açtı. Açılış Konseri’nde dünyaca ünlü şef Howard Griffiths yönetimindeki İDSO, yine dünyaca ünlü keman virtüözü Sarah Chang ve koro şefi Cem’i Can Deliorman yönetimindeki Devlet Çoksesli Korosu eşliğinde müzikseverlerle buluştu.

istanbul-devlet-senfoni-3.jpg

İstanbullu sanatseverler, medya temsilcileri ve tanınmış renkli simaların yoğun ilgi gösterdiği konser, Aya İrini’nin etkileyici ortamında gerçekleşti. Konserde keman virtüözü Sarah Chang dinleyicileri büyülerken Howard Griffiths yönetiminde İDSO ile Cem’i Can Deliorman yönetimindeki Devlet Çoksesli Korosu uyumları ve performanslarıyla tam not aldı.

istanbul-devlet-senfoni-2.jpg

İDSO Yönetimi, 12 yıldır ana sponsorluğunu yürüten DenizBank’a teşekkürlerini konser öncesinde bir plaket ile sundu. Plaketi DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş’i temsilen DenizBank Kültür ve Sanat Yöneticisi Perihan Yücel teslim aldı. DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş ilettiği mesajında: “Sanatın ve sanatçının yanında yer almak, bankamızın sahip çıkmaktan hiçbir zaman vazgeçmediği kurumsal misyonu oldu.

istanbul-devlet-senfoni-4.jpg

Türkiye’nin senfonik müzik alanındaki en köklü kurumlarından İDSO ile 12 yıldır el ele yürüttüğümüz DenizBank-İDSO konserlerimizin yeni sezonunun hayırlı olmasını, sergilenecek performansların bu yıl da hak ettiği yüksek ilgiyi görmesini temenni ediyorum. Sanatseverlerin sezon boyunca bu benzersiz sanat şöleninin keyfini doyasıya yaşaması en büyük arzumuz. Kültür yaşamımızda değer yaratan, iz bırakan etkinliklere imza atmaya devam edeceğiz.” dedi.

istanbul-devlet-senfoni-5.jpg

İSTANBUL’U DÜNYADA KLASİK MÜZİKLE TANITACAKLAR
İDSO Müdürü Sezai Kocabıyık, orkestra olarak en önemli misyonlarının hem klasik müziği halka yaymak, özellikle çocukları küçük yaştan itibaren klasik müzikle tanıştırarak onlara sevdirmek hem de İstanbul’u dünyada kültür-sanat şehri olarak tanıtmak olduğunu belirtti. Kocabıyık: “Ülkemizin oldukça zengin bir klasik müzik geleneği var. Bizim misyonumuz, bu zengin birikimi hem yurt içinde hem yurt dışında başarıyla temsil etmek ve özellikle ülkemizin gençlerine tanıtarak sevdirmek. Daha önemlisi, İstanbul’la bütünleşen bir kurum olarak İstanbul’u dünyada klasik ve senfonik müzik ile tanıtmak istiyoruz. İstanbul’u uluslararası alanda sanat, kültür faaliyetleri ve özellikle klasik müzik ile anılan, tanınan bir şehir yapacağız.” dedi.

istanbul-devlet-senfoni-7.jpg

İDSO YÖNETİMİ
MÜDÜR & PROGRAM KOORDİNATÖRÜ
Sezai KOCABIYIK
MÜDÜR YARDIMCISI
Hülya ÖZALAŞAR
ORKESTRA ŞEFİ
Ender SAKPINAR
YÖNETİM KURULU
Ender SAKPINAR
Sezai KOCABIYIK
Hülya ÖZALAŞAR
Bülent EVCİL
Erkut GÖKGÖZ
Murat BERK

istanbul-devlet-senfoni-6.jpg

Temeli 189 yıl önce 1827'de Donizetti Paşa'nın kurduğu Mızika-i Humayun Orkestrası’na dayanan İstanbul Belediyesi Şehir Orkestrası, besteci Cemal Reşit Rey yönetiminde 1945 yılında kuruldu. 1972 yılında ise Kültür Bakanlığı'na bağlanarak İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası adını aldı. İstanbul'un müzik yaşamında önemli bir yeri olan İDSO, Orkestra şefi Prof. G.E. Lessing ve müdür Mükerrem Berk döneminde düzenli konserler vermeye başladı. Dünyaca ünlü yerli ve yabancı solistlere eşlik eden İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası, yurtiçi turnelerin yanı sıra Türk sanat ve kültürünü yurtdışında da başarıyla temsil etti. İstanbul, Ankara, Bratislava ve Patras uluslararası festivallerinde konserler gerçekleştirdi. İspanya, İtalya, Yugoslavya, Çekoslovakya, Avusturya, Yunanistan ve ABD'nin Memphis kentinde açılan "Muhteşem Süleyman" sergisinde konserler verdi. Münih'te "Europa Musicale" Festivali'nde ve Yunanistan'da Atina Festivali'nde Türkiye'yi temsil etti. Bulgaristan'a yapılan 15 günlük turnenin yanı sıra, Japonya'ya Asya Orkestralar Haftası'nın açılış konserini vermek üzere davet edildi ve büyük başarı kazandı. Mısır’ın Kahire ve İskenderiye kentlerindeki konserleriyle de büyük takdir alan İDSO, ayrıca Almanya İspanya ve İtalya turnelerini gerçekleştirdi.

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.