• BIST 9079.97
  • Altın 2324.15
  • Dolar 32.3591
  • Euro 34.9446
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • Antalya 16 °C

Kıbrıs turizminde bayram sevinci

Kıbrıs turizminde bayram sevinci
Bayramda KKTC’ye turist akını bekleniyor. Adada otel rezervasyonları hemen hemen doldu. Türkiye’den çok sayıda sanatçı da bayramda Kıbrıs’ta sahne alacak

LEFKOŞA- Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılması ile KKTC’ye turist akını bekleniyor. Adada otel rezervasyonları hemen hemen doldu. Türkiye’den çok sayıda sanatçı da bayramda Kıbrıs’ta sahne alacak. KKTC Turizm Bakanı Fikri Ataoğlu, “Türkiye’den yoğun bir turist akışı bekliyoruz” derken, Kıbrıs Türk Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı Orhan Tolun, otellerin hemen hemen dolduğu bilgisini paylaştı.

Türkiye’den ünlü sanatçılar da bayramı Kıbrıs’ta geçirecek. Bayram boyunca Ebru Gündeş, Sibel Can, Serdar Ortaç, Volkan Konak, Funda Arar, Ziynet Sali, Candan Erçetin, Murat Boz gibi isimler otellerde sahne alacak.
Tüm Türkiye’yi Kuzey Kıbrıs’a davet ettiğini belirten Turizm Bakanı Ataoğlu, “Anavatandaki vatandaşlarımız, Yunanistan adalarına gitmek yerine Kuzey Kıbrıs’a gelsin. Buraya gelen her bir vatandaşımız bizim için çok değerli. Kuzey Kıbrıs, sizlerin evi, evinizde huzur bulacaksınız” dedi.

‘OTELLERE KAPANMAYıN’
KKTC Turizm Bakanlığı Müsteşarı İsmet Esenyel de, “Kıbrıs eğlencenin de merkezi. Ünlü isimlerin Ada’da olacak olmasını önemsiyoruz. Gündem olmamıza katkıları var” diye konuştu. Ülkede turizmin gelişmesi için yoğun bir çalışma sürecine girdiklerini anlatan Esenyel, bayramda yoğun bir turist akışını ülkeye beklediklerini söyledi.
Kıbrıs Türk Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı Orhan Tolun, otellerin tamamen dolduğunu belirterek, Kuzey Kıbrıs’a tatile gelenlere, “Otelden dışarı çıkın” çağrısı yaptı. Turistlerin zamanlarını otellerde geçirmemesini isteyen Tolun, “Kıbrıs’ı gezin, sokaklara gidin. Şeftali kebabını, hellimini yiyin. Denizi tadın, doğasının kokusunu hissedin. Bir evin kapısını çalın, Kıbrıs kahvesini için. Kıbrıs hem eğlencenin hem de tarihin, kültürün de başkenti” dedi.

‘BAYRAM ŞEKER GIBI GEÇECEK’
Merit Crystal Cove Genel Müdürü Ercan Turan da, “Yüzde yüz doluluk oranına ulaştık. Otelimiz hazır. Bayram şeker gibi geçecek” dedi.
Cratos Otel Genel Müdürü İrfan Satır ise, otellerinin tamamen dolduğunu söyledi. Kaya Artemis Otel Genel Müdürü Mehmet Aydın da, otele bayram nedeniyle yoğun talep olduğunu dile getirerek, “Bayramda full olacağız” dedi.
 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.