• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C
  • Antalya 18 °C

Brezilya'da Türk turizmini tanıttı

Brezilya'da Türk turizmini tanıttı
Museum Hotel’in sahibi Ömer Tosun, Türkiye'nin turizm elçisi olarak Brezilya'da düzenlenen “DEİK Brezilya Turizm Gündemi” konulu koplantıda Türkiye turizmini tanıttı.

SAO PAULO- Kapadokya’da bulunan Museum Hotel’in sahibi Ömer Tosun, Türkiye'nin turizm elçisi olarak Brezilya'da düzenlenen “DEİK Brezilya Turizm Gündemi” konulu koplantıda Türkiye turizmini tanıttı.Uçhisar Kalesi'nin yamaçlarında, mimari dokusu ve yaşayan müze konseptiyle dikkat çeken, UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan bu bölgenin masalsı güzelliğini, misafirlerine konfor ve lüksü harmanlayarak yaşatan "Museum Hotel"in sahibi Ömer Tosun, Türkiye'nin turizm elçisi olarak dünya çapında önemli çalışmalara imza atıyor.

DEİK BREZILYA TURIZM GÜNDEMI
Museum Hotel'in kurucusu ve Indigo Group'un Yönetim Kurulu Başkanı olarak tanınan Ömer Tosun, Nevşehir ve Kayseri bölgesinin Brezilya Fahri Konsolosu ve DEİK (Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu) Brezilya İş Konseyi Başkan Yardımcısı unvanlarıyla da Türkiye turizmi adına tanıtım çalışmalarını sürdürüyor.
Ömer Tosun'un Başkan Yardımcısı olarak yer aldığı DEİK Brezilya İş Konseyi, Brezilyalı turistlerin ülkemizi ziyaret etmeleri ve Türkiye'yi en iyi şekilde tanımaları adına, sektörü değerlendirerek, çıtayı çok daha yukarılara taşımak için oldukça önemli çalışmaları hayata geçiriyor. Konsey, Türkiye'de bu sene yaşananlar doğrultusunda "DEİK Brezilya Turizm Gündemi" düzenleyerek, Ömer Tosun'un yönetiminde çok önemli bir toplantıya imza attı.

ÖNEMLİ KATILIM OLDU
Brezilya'da Türkiye Sao Paulo Başkonsolosluğu'nda düzenlenen toplantıya, Brezilya'nın üst düzey acenteleri, dünyanın en önemli lüks turizm konsorsiyomu Virtuoso'nun Brezilya direktörü Robert van Rijsvergen, THY Brezilya ofisi üst düzey yetkilileri, DEİK Brezilya İş Konseyi Başkanı Mithat Cansız, Brezilya Büyükelçisi Hüseyin Diriöz, Sao Paulo Başkonsolosu Mehmet Özgün Arman katıldı.

SON 10 YıLDIR BREZILYALı TURISTLER TÜRKIYE’YE ILGI DUYUYOR
Uluslararası platformda oluşan Türkiye hakkındaki algılara değinen Ömer Tosun, özellikle son 10 yılda Brezilyalı turistler tarafından oldukça yoğun ilgi gören bir turizm ülkesi olduğumuzun altını çizdi. "Her şeye rağmen Türkiye turizminin gelecek planlarında hiçbir gerileme olmayacağını açıkça görmekteyiz. Yabancı yatırımcıların Türkiye'ye ilgisi aynı yoğunlukla devam ediyor. Üstelik dünyanın en büyük ve en donanımlı havaalanının da 2017 yılında İstanbul'da hizmete girecek olması ülkemiz adına oldukça büyük katkılar sağlayacaktır." sözleriyle katılımcılara moral veren Ömer Tosun, toplantı boyunca bu yolda atılması gereken adımlar hakkında önemli açıklamalarda bulundu.
Brezilya'nın turizm açısından dünyanın en önemli ülkelerinden biri olduğunu belirten Ömer Tosun, "DEİK Brezilya Turizm Gündemi" toplantısıyla, Brezilya ile olan ilişkilerin daha da güçlendirildiğine ve son bir yılda uluslararası arenada Türkiye hakkında oluşan olumsuz algıların giderildiğini söyledi.

TÜRKIYE TURIZMI ESKISI GIBI OLACAKTıR
Ömer Tosun'un açıklamaları üzerine Türkiye adına kafalarında oluşan birçok soru işaretinin giderildiğini belirten Matuete Viagens'in Satış Müdürü Edson Jose; "Türkiye, müşteri memnuniyeti anlamında en etkili ülkelerden biri… Brezilya'daki seyahat acentelerinin her biri adeta Türkiye'nin birer turizm elçisi olarak çalışıyor. Her geçen yıl turizm alanında daha da öne çıkan Türkiye'nin en kısa zamanda aynı yoğun ilgiyi göreceğine inanıyoruz." dedi.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.