• BIST 9506.79
  • Altın 2492.827
  • Dolar 32.4863
  • Euro 34.7687
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • Antalya 23 °C

Ural, Bodrum-Moskova uçuyor

Ural, Bodrum-Moskova uçuyor
Milas-Bodrum Havalimanı, Rusya merkezli Ural Havayolları’nın Moskova Domodedovo uçuşlarına ev sahipliği yapmaya başladı.

BODRUM- Havalimanı işletmeciliğinde Türkiye’nin küresel markası TAV Havalimanları tarafından işletilen Milas-Bodrum Havalimanı’ndan Rusya merkezli Ural Havayolları’nın Moskova Domodedovo uçuşları başladı.

ural-havayollari-bodrum2.jpg 

Airbus A321 ile gerçekleşen ilk uçuş için apronda su takı töreni yapıldı. Bodrum’a gelen 200 yolcu ve uçuş ekibi TAV Milas Bodrum yetkilileri tarafından çiçeklerle karşılandılar.

ural-havayollari-bodrum1.jpg

Bodrum uçuş ağına yeni katılan Ural Havayolları’nın ilk uçuşunu kutlamak için düzenlenen kokteyle Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan, Milas-Bodrum Havalimanı DHMİ Başmüdür Yardımcısı Engin Zırhlıoğlu, Milas-Bodrum Havalimanı Emniyet Şube Müdürü Yakup Püsküllü, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Haluk Baş, TAV Milas Bodrum İşletme Koordinatörü İclal Kayaoğlu, Havaş İstasyon Müdürü Fatma Abatay, Ural Havayolları uçuş ekibi ve yolcular katıldı.

ural-havayollari-bodrum3.jpg

TAV Milas Bodrum İşletme Koordinatörü İclal Kayaoğlu “TAV Havalimanları’nın Türkiye’nin en önemli turizm destinasyonlarından Milas–Bodrum Havalimanı işletmesini devralmasıyla birlikte Bodrum’da uçuş ağının genişlemesi için yoğun çalışmalar başlatıldı. Bodrum’da özellikle yurt dışı direkt uçuşların artırılması için yerel yönetim ve STK’larla işbirliği içinde tanıtım çalışmaları sürdürüyoruz. Bodrum’un uçuş ağına yeni katılan Ural Havayolları ile Moskova Domodedovo uçuşlarının başlaması çalışmalarımızın sonuç verdiğini gösteriyor. Uçuş ağımızı büyüterek bölge turizmini desteklemeye devam edeceğiz” dedi.

Ural Havayolları, 25 Ağustos-16 Ekim 2016 tarihleri arasında Perşembe, Cuma ve Pazar günleri olmak üzere haftada üç gün Milas-Bodrum ve Moskova Domodedovo arasında karşılıklı direkt uçuşlar düzenleyecek.

Milas-Bodrum Havalimanı’ndan iç ve dış hatlarda toplam 53 havayolu şirketiyle 26 ülkede 80 destinasyona uçuş gerçekleşiyor. Milas-Bodrum Havalimanı 2015 yılında 3,9 milyon yolcuya hizmet sunarken 26 binden fazla uçuşa ev sahipliği yaptı.

TAV Havalimanları hakkında
Dünyanın önde gelen havalimanı işletmecileri arasında yer alan TAV Havalimanları, bağlı ortaklıkları ve iştirakleriyle birlikte, Türkiye’de İstanbul Atatürk, Ankara Esenboğa, İzmir Adnan Menderes, Milas Bodrum ve Gazipaşa Alanya havalimanlarını işletiyor. TAV yurtdışında ise Gürcistan’ın Tiflis ve Batum, Tunus’un Monastır ve Enfidha-Hammamet, Makedonya’nın Üsküp ile Ohrid, Suudi Arabistan’ın Medine ve Hırvatistan’ın Zagreb Havalimanı’nda faaliyet gösteriyor. Holding, duty free, yiyecek-içecek hizmetleri, yer hizmetleri, bilişim, güvenlik ve işletme hizmetleri gibi havalimanı operasyonunun diğer alanlarında da faaliyet gösteriyor. Bu çerçevede TAV Havalimanları, Letonya’nın Riga Havalimanı’nda da duty free, yiyecek içecek ve diğer ticari alanların işletmesini gerçekleştiriyor. Şirket iştirakleriyle birlikte 2015’te 780 bin uçak seferine ve 102 milyondan fazla yolcuya hizmet sundu.
 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.