• BIST 9687.5
  • Altın 2501.693
  • Dolar 32.5898
  • Euro 34.8621
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C
  • Antalya 21 °C

Darbe Marmaris turizmine yaradı

Darbe Marmaris turizmine yaradı
GETOB Başkanı Bülbüloğlu: Cumhurbaşkanı’nın kaldığı otelin 20 gün boyunca devamlı gündemde kalması iç pazardaki Marmaris merakını tetikleyecektir

MARMARİS- Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GETOB) Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Bülbüloğlu, Marmaris ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kaldığı otelin 20 gün boyunca devamlı gündemde kaldığını belirterek, “Bu durum iç pazardaki Marmaris merakını tetikleyecektir” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tatilini geçirdiği Marmaris, darbecilerin hain girişimi nedeniyle yoğun bir şekilde 20 gün boyunca gündemde kaldı. Özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kaldığı otelin saldırıya uğraması ve sonrasında kaçan darbeci askerlerin bulunmasına yönelik sürdürülen çalışmalar Marmaris’i tarihinde hiç olmadığı kadar gündemde tuttu. GETOB Başkanı Bülent Bülbüloğlu, bu durumun iç pazarda Marmaris’e karşı merak uyandırdığını söyledi.
GETOB Başkanı ve TÜROFED Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Bülbüloğlu, yaşadıkları süreci ve sonrasını anlattı. Muğla ve çevresinin sosyal-demokrat yapıya sahip olduğunu hatırlatan Bülbüloğlu, “Marmaris olarak Cumhurbaşkanımıza ve ülkemize sahip çıkmanın gururunu yaşıyoruz” dedi. 15 Temmuz ile başlayan süreçte bütün gözlerin Marmaris’e çevrildiğini söyleyen Bülbüloğlu, “Marmaris olarak ülkemizin Cumhurbaşkanına ve demokrasimize sahip çıktık. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı 15 Temmuz gecesi Marmaris’ten sağ sağlim gönderdik. Onun da gururunu yaşıyoruz. Bütün Marmaris halkı o gece demokrasiye ve geleceğine sahip çıktı. Ben de birebir yaşananlara tanık oldum. Bu süreçte özel harekatçılarla birlikte çalıştık. Bazı otelleri hem misafirleri hem de personelimizi korumak adına boşalttık. Bunun da amacı Cumhurbaşkanımızı korumak ve helikopterleri püskürtmekti” dedi.

Marmaris’te çok ciddi çatışmalar yaşandığını belirten Bülbüloğlu, “15 Temmuz sonrasında Marmaris, hem yerli hem de yabancı misafir açısından ciddi kayıplar yaşadı. Haklı olarak korktular ve Marmaris’i terk ettiler. Biz bunun devamında 15 günden fazla bir süre özel harekatçı polislerle birlikte hain saldırıyı düzenleyenlerin peşine düştük. Özel timleri otellerimizde ağırladık ve ihtiyaçlarını karşıladık. Bu süreçte de basında devamlı gündemde kaldık. Gelen misafirler helikopterlerden, asker ve polis araçlarından korktular. Marmaris turizmi 15-20 gün sıkıntı yaşadı ama biz bunu kendimize dert etmedik. Çünkü o hainlerin bulunması gerekiyordu. Marmaris’in tarihinde olmadığı kadar haberleri yapıldı. Bu tabi ki negatif bir durumdu ama olumlu tarafından bakarsak Marmaris merak uyandıran bir turizm destinasyonu haline geldi. Bunun sonuçlarını bu sene ve gelecek sene iç pazarda göreceğiz. Marmaris’in uzun süre gündemde kalması iç pazardaki Marmaris merakını tetikleyecektir. Bunun da göstergesi Kurban Bayramı olabilir. Şu an için küçük bir kıpırdanma da görüyoruz” dedi.

4-5 senedir iç pazarda Marmaris’i yukarıya taşımak için profesyonel çalışmalar yaptıklarını hatırlatan Bülbüloğlu açıklamalarına şöyle devam etti: “GETOB, belediye, kaymakamlık ve otellerimizle bu çalışmaları yapıyorduk. Geçen seneden beri Marmaris iç pazardaki payını ikiye katlamıştı. Türkiye’deki bütün destinasyonlar yerli turist sayısını arttırdı ama Marmaris daha fazla arttırmıştır” diye konuştu.
 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.