• BIST 9548.68
  • Altın 2486.52
  • Dolar 32.5187
  • Euro 34.8396
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • Antalya 20 °C

Turizmde umutlar yeşeriyor

Turizmde umutlar yeşeriyor
TÜROFED Başkan Yardımcısı ve ETİK Başkanı Mehmet İşler, zor bir yıl geçiren turizm sektöründe yaşanan olumlu gelişmelerle umutların arttığını bildirdi.

İZMİR- TÜROFED Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, zor bir yıl geçiren turizm sektöründe son günlerde yaşanan olumlu gelişmelerle umutların arttığını bildirdi.

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı ve Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler, zor bir yıl geçiren turizm sektöründe son günlerde yaşanan olumlu gelişmelerle umutların arttığını bildirdi.

İşler yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin üzerindeki kara bulutların dağılacağına inandıklarını belirterek, "Son gelişmeler ışığında 2017 yılı için artık çok daha ümitliyiz. İsrail ile varılan mutabakat, liderler zirvesinin ardından Rusya ile ilişkilerin normalleşme sürecine girmesi, İran'ın charter uçuşlarına izin vermesi, turizm sektörünce olumlu gelişmeler olarak değerlendirildi. Zor bir yıl yaşayan turizm sektörü 2016 ve 2017'ye çok karamsar bakıyordu. Son zamanlardaki gelişmeler, atılımlar, jeopolitik yakınlaşmalar turizm sektörünü umutlandırdı." ifadesini kullandı.

İşler, İsrail ile varılan mutabakatın İsrail pazarının yeniden canlanmasına katkı sağlayacağını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"İran'ın charter uçuşlarına izin vermesi, Rusya'nın Rus turistlerin Türkiye'ye gidiş yasağını kaldırması önemli gelişmeler. Ek güvenlik taleplerinin yerine getirileceğinin açıklanması, havaalanlarında inceleme yapan Rus yetkililerin charter uçuşlara izin verileceğini açıklaması önemli. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in liderliğindeki heyetlerin görüşmesi umutlarımızı artırdı. Rusya, Türkiye için vazgeçilmez bir pazar. Enerji, tarım, inşaat ve turizm sektörünün önemli paya sahip olduğu 35 milyar dolarlık ticaret hacminin 100 milyar dolara çıkarılması isteniyor. Ticaret hacmi artarken turizm de bundan payını alacaktır."

İşler, yılbaşından bu yana Türkiye'ye 180 bin Rus turist geldiğini belirterek, "Liderler zirvesinden sonra yasağın kalkması ve charter seferlerin başlamasıyla bu yılı 500 bin Rus turistle kapatacağımıza inanıyoruz. Bugüne kadar komşularımız ve müttefiklerimizle kurduğumuz dostane ilişkiler bizi 40 milyon turist çıtasına yükseltmiştir. Şimdi hedef bu çıtayı aşmak ve 2023 hedeflerini yakalamak olmalıdır." değerlendirmesinde bulundu.

Kamuda izin yasağının kaldırılması ve Kurban Bayramı tatilinin dokuz gün olabileceğinin açıklanmasının da sektör açısından önemli olduğunu bildiren İşler, "Son gelişmeler ışığında 2017 yılı için artık çok daha ümitliyiz. Kara bulutlar dağılıyor, umutlarımız yeşeriyor." ifadesini kullandı.
 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.