• BIST 9090.66
  • Altın 2324.412
  • Dolar 32.3684
  • Euro 34.9498
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C
  • Antalya 17 °C

Turizmin yeni yıldızı yaz festivalleri

Turizmin yeni yıldızı yaz festivalleri
Dünyada Özellikle genç nüfusun tercihi haline gelen bu tür organizasyonlar turizm sektörü için de farklı bir gelir kapısı oldu.

PLOZNAK- Yaz aylarında düzenlenen festivaller küçük yerleşim birimlerinin en büyük gelir kaynağı haline dönüştü. Dünya genelinde 2014 yılında bu tür yaz ve müzik festivallerine katılan kişi sayısı 32 milyonu geçti. Özellikle genç nüfusun tercihi haline gelen bu tür organizasyonlar turizm sektörü için de farklı bir gelir kapısı oldu. Macaristan’ın başkenti Budapeşte’te düzenlenen festival de büyük ilgi görüyor. Turizm Bakanlığı verilerine göre, geçen yıl ülkeyi ziyaret eden turist sayısı yüzde 17 artışla 20 milyonu geçti. Turistlerin harcadığı para ise yüzde 15 artış gösterdi.

festival3.jpg

CAZ VE ŞARAP FESTIVALI
Macaristan’da yaz aylarında 800 civarında festival düzenlenirken, bu sayı hızla artmaya devam ediyor. Bunlardan biri de Ploznak köyünde 5’incisi yapılan Caz ve Şarap festivali.
Yaklaşık beş yüz kişilik nüfusu bulunan köyde festivali organize eden Szabolocs Homola, büyük bir destek almadıklarını belirtiyor:
“Arkamızda büyük bütçeli şehirler, politik ya da herhangi bir sosyal kurum bulunmuyor. Gelirimizi sattığımız biletlerden veya davet ettiğimiz sponsorlardan sağlıyoruz.”

festival2.jpg

6 AY ÖNCEDEN REZERVASYON
Paloznak köyünü geçen yıl 6 bin kişi ziyaret etmiş. Bilet satışından elde edilen gelir ise 61 bin Euro olmuş.
Köyün Muhtarı Akos Czegledy, festivalle birlikte bütün iş sahalarında canlılık yaşandığının altını çiziyor:
“Emlak fiyatları arttı, çok sayıda kişi ziyaret için köye geldi. Yerel iş sahaları, hizmetler, üreticiler ve çiftçiler dolaylı olarak festivalden olumlu etkilendi. Buraya gelmek için 6 ay önceden rezervasyon yapmak zorundasınız.”

festival5.jpg

“Küçük kasabalarla köyler, bölgesel kültürlerini ve tarihlerini festivallerin ana teması haline getirme eğilimindeler. Böylece Orta çağ şatolarındaki turnuvalardan yemek yapma ve şarap kutlamalarına geçmiş olduk. Macaristan’da 800 organizasyon festival olarak adlandırılıyor ve bunlardan üçte ikisi 10 bin ziyaretçi çekmeyi başarıyor.”
 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.