• BIST 9050.24
  • Altın 2297.773
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0684
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • Antalya 21 °C

BURO ve BUSAT işbirliği

BURO ve BUSAT işbirliği
Bursa Sağlık Turizmi Derneği ve Bursa Turist Rehberleri Odası, Bursa’nın sağlık ve termal turizmde dünya markası olmasını hedefledi

BURSA- Bursa Sağlık Turizmi Derneği ve Bursa Turist Rehberleri Odası, Bursa’nın sağlık ve termal turizmde dünya markası olma hedefiyle eylem planları hazırlayarak yeni işbirliğine gidiyor. 

busat-budo-saglik2.jpg

Sağlık ve termal turizmde 2016 yılını kötü geçiren Bursa, dünya pazarında hak ettiği payı alabilmek için yeni atılımlar yapmak adına 2017 yılına şimdiden hazırlanıyor. Bursa Turist Rehberleri Odası’nın (BURO) yeni seçilen Başkanı Denizhan Sezgin, Bursa’nın sağlık ve termal turizm çalışmaları hakkında bilgi almak adına Bursa Sağlık Turizmi Derneği (BUSAT) Başkanı Prof. Dr. Sedat Demir’i makamında ziyaret etti.

Bursa Turist Rehberleri Odası’nın İngilizce, Arapça, Almanca, Fransızca, Rusça, İtalyanca, İspanyolca başta olmak üzere pek çok dünya dilini iyi bilen yüz civarında kokartlı rehbere sahip olduğunu ifade eden Sezgin, “BURO olarak en büyük misyonumuz tarih, kültür, sanayi ve turizm kenti olan Bursa’mızın bünyesinde barındırdığı potansiyeli dünyaya en doğru şekilde aktarmaktır. Bu anlayışla kentimize gelen yabancı turistlere değerlerimizi ve zenginliklerimizi anlatıyoruz. BURO olarak, Osmanlı’dan günümüze miras kalan, fakat son yıllarda doğal kaynaklarla birlikte tıp teknolojisinin de ön plana çıktığı sağlık ve termal turizm çalışmalarına katkı sağlamak istiyoruz” şeklinde konuştu.

busat-budo-saglik3.jpg

“2017 YILINA HAZIRLANMALIYIZ”
Bursa Sağlık Turizmi Derneği Başkanı Prof. Dr. Sedat Demir de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, BURO Başkanı Denizhan Sezgin ve yönetimine hayırlı olsun dileklerini sundu. Turizm sektörünün 2016 yılının tüm Türkiye’de olduğu gibi Bursa’da da çok kötü geçtiğini ifade eden Demir, “Bursa turizm sektörünün temsilcileri olarak 2017 yılına iyi hazırlanmalı ve ortak bir yol haritası oluşturmalıyız. Özellikle sağlık ve termal turizmdeki potansiyellerimizi doğru şekilde dünyaya aktarmalıyız. İnanıyorum ki BUSAT ve BURO olarak, Bursa’nın mevcut termal doğal kaynaklarından oluşan bu zengin potansiyelimizi sağlık ve termal turizmde doğru kullanarak dünya pazarından daha fazla faydalanabilir, Bursa’nın bu alanda Avrupa ve dünya markası olmasını sağlayabiliriz. Bu gücümüz ve potansiyelimiz var” dedi.

BUSAT ve BURO yönetimleri arasında gerçekleşecek toplantılar sonrasında içinde özellikle tanıtım ve eğitimin olduğu, kentin ihtiyaçları doğrultusunda yeni eylem planları hazırlayarak uygulamaya geçilmesi konuşuldu. İki derneğin önümüzdeki günlerde yönetim kurulları nezdinde bir araya gelerek eylem planını oluşturma ve işbirliği protokolünü imzalaması hedefleniyor.
 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.