• BIST 9693.46
  • Altın 2511.683
  • Dolar 32.5751
  • Euro 34.7761
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C
  • Antalya 21 °C

Bakan: Arap turist akını sağlanacak

Bakan: Arap turist akını sağlanacak
Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı: Arap ülkeleriyle karşılıklı gemilerle turizm üzerinde ve ortak projeler üzerinde duruyoruz.

ANKARA- Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, "Arap ülkeleriyle Türkiye olarak potansiyelimizi sonuna kadar kullandığımızı söyleyemeyiz. İmkanları yeteri kadar değerlendiremedik. İnşallah bundan sonra bunları daha da artırarak devam edeceğiz" dedi. İlk madde ise Arap ülkelerinden Türkiye'ye kruvaziyer seferlerinin başlatılması.

Bakan Avcı, Arap Birliği bünyesinde faaliyet gösteren Arap Turizm Teşkilatı Başkanı Bender bin Fehd Al Fuheyd ile görüşmesinin ardından açıklamalarda bulundu.Toplantı sayesinde daha önce üzerinde durulan müşterek çalışmaları güncelleme fırsatı bulduklarını dile getiren Avcı, yeni projeler üzerinde de konuştuklarını söyledi.
Avcı, gelecek dönemde de karşılıklı çalışma gruplarını oluşturacaklarını anlatarak, şunları kaydetti:
"Bu çalışma grupları bizlerin başkanlığında üç ayda bir ama kendi aralarında en az ayda bir kere toplanacak. Arap ülkeleri ile Türkiye arasındaki turizm ilişkilerinin daha da gelişmesi için alınması gereken bütün tedbirleri bu çalışma gruplarında oluşturacaklar. Toplantının pratik sonuçlarından biri de Arap ülkelerinden Türkiye'ye kruvaziyer seferlerinin başlatılması."
Başkan Bender'in yarın da Türk Hava Yolları yetkilileriyle görüşeceği bilgisini veren Avcı, toplantıda, Arap ülkelerinden gelenlere sağlanacak kolaylıkların konuşulacağını dile getirdi.

YATıRıM GARANTI POLIÇESI
Avcı, turistlerin havaalanından başlayarak kendilerini evde hissedecekleri bir altyapı sunulacağını belirterek, şöyle konuştu:
"Türkiye ve Arap ülkeleri arasında turizm münasebetleri tek yönlü değil. Türkiye'den de Arap ülkelerine rağbet var. İnşallah karşılıklı gidiş gelişlerimiz daha da artacak. Arap ülkeleriyle Türkiye olarak potansiyelimizi sonuna kadar kullandığımızı söyleyemeyiz. İmkanları yeteri kadar değerlendiremedik. İnşallah bundan sonra bunları daha da artırarak devam edeceğiz. Arap Turizm Örgütü'nün geliştirdiği yatırım garanti poliçesi çalışmasını inşallah en kısa zamanda sonuçlandıracağız. Karşılıklı yatırımcılarımızın yatırım güvenliğini sağlayacak altyapı oluşturulmuş olacak."

"TÜRKIYE, KALKıNMıŞ BIR İSLAM ÜLKESIDIR"
Arap Turizm Teşkilatı Başkanı Fuheyd ise görüşmede Arap turistlere sunulacak imkanlar üzerine fikir alışverişinde bulunduklarını söyledi.
Fuheyd, Türkiye'de yatırım yapacak Arap yatırımcılara sunulacak kolaylıklar hakkında da değerlendirmelerde bulunduklarını dile getirerek, şu bilgileri verdi:
"Bugün itibarıyla Türkiye'deki Arap turist sayısı 3 milyon. 2 milyon 700 bin Türk turist de Arap ülkelerini gezmiş durumda. Karşılıklı gemilerle turizm üzerinde durmaktayız. Toplantıda ortak projeler üzerinde durduk. Bundan sonra da birçok buluşma gerçekleştireceğiz. Ortak bir çalışma grubu oluşturulması için hemfikir olduk. Bu vesileyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı da kutluyorum. Türk hükümetini ve halkını kutluyorum. Hamdolsun güvenlik ve istikrar sağlanmış durumda. Elde edilen başarı ile olaylar olması gereken durumuna geldi. Türkiye, kalkınmış bir İslam ülkesidir."

Kalkınma ve ortak çalışma için zemin oluşturmaya devam edeceklerini aktaran Fuheyd, gösterilen misafirperverlik için teşekkür etti.

Konuşmalar sonrasında Fuheyd, Bakan Avcı'ya özel bir ağaçtan yapılan tespih hediye etti.
 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.