• BIST 8977.96
  • Altın 2281.96
  • Dolar 32.3217
  • Euro 35.018
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 18 °C
  • Antalya 19 °C

İngiliz turist mirasını otele bıraktı

İngiliz turist mirasını otele bıraktı
Kuşadası Korumar Otel’in devamlı misafiri olan ve 2014 yılında ülkesinde vefat eden İngiliz turist mirasını otel çalışanlarına bıraktı.

KUŞADASI- Kuşadası Korumar De Luxe Hotel'de 52 kez tatil yapan İngiliz turist Charles George Courtney, mirasının bir kısmının otel personeline bırakılmasını vasiyet etti. Courtney'in ismi her zaman kaldığı odanın kapısına yazıldı.
Kuşadası ve Ege Bölgesi'nin en köklü otellerinden biri olan Korumar Hotel De Luxe’ün çalışanlarına, otelin devamlı misafiri olan ve 2014 yılında ülkesinde vefat eden İngiliz bir misafir miras bıraktı. İngiliz Charles George Courtney, Kuşadası Korumar Hotel De Lux'un ilk hizmete girdiği 1990 yılından beri eşiyle birlikte yılda en az iki defa tatil yaptığı Korumar Otel'e eşinin 2009 yılında vefat etmesinin ardından da gelmeye devam etti ve 2014 yılı Mayıs ayında 52. tatilinden döndükten bir süre sonra vefat etti. Doktorlarının sağlık sorunları ve ilerleyen yaşı nedeniyle uçağa binmemesini tavsiye etmesine rağmen Courtney, otel çalışanları ve uzun yıllardır aynı tarihlerde Korumar Otel'de buluşup birlikte tatil yaptığı Avrupa'nın farklı ülkelerinden gelen tatil arkadaşları ile vedalaşmak için son kez geldi. Otel çalışanlarının ve diğer otel misafirlerinin Charlie diye hitap ettikleri Courtney, ülkesine döndükten iki ay sonra vefat etti. Charles George Courtney, yasal mirasçısı olan yeğenine vefatından sonra evinin satılmasını ve satıştan elde edilen paranın bir miktarının Korumar Otel'de uzun yıllardır çalışan veya emekli olmuş, kendisinin belirlediği personellere dağıtılmasını vasiyet etti.

korumar2.jpg

DUYGULANDıRAN MIRAS
Otel personeli ve diğer otel misafirleri tarafından çok sevilen Charlie'nin şakacı, sevecen ve sürprizlerle dolu bir kişi olduğunu belirten otel çalışanları, gelen miras haberiyle vefatından iki yıl sonra bile Charlie'nin sürprizlerine devam ettiğini ve kendilerini çok duygulandırdığını belirttiler. Korumar Otel Genel Müdürü Tacettin Özden, ilk günden beri yüzde yüz misafir memnuniyeti ilkesi ile çalıştıklarını ve bunun neticesinde 20, 30, 40, hatta Charlie gibi 52 defa tatil için Korumar Otel'i seçen devamlı misafirlerinin olduğunu belirtti. Özden, bu devamlılığın en önemli etkenlerinden birinin personelin çok büyük bir kısmının uzun yıllardır Korumar Otel'de çalışıyor olması ve bunun sonucunda hizmet kalite standardını devamlı üst seviyede tutabilmek olarak belirtti.

korumar1.jpg

"CHARLIE'NIN HATıRASı YAŞAYACAK"
Korumar'da hali hazırda çalışan ve hatta Korumar'dan emekli olan personel ile dünyanın birçok ülkesinden gelen devamlı misafirlerin bir aile gibi olduğunu, Charlie'nin de "Korumar Ailesi" ismini verdiği bu ailenin manevi babası olduğunu söyleyen Özden, her zaman kaldığı odanın kapısına ismini yazarak Charlie'nin hatırasını yaşatmaya devam ettiklerini belirtti.
 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.