• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C
  • Antalya 17 °C

Moody's: Türkiye zorluklar içinde

Moody's: Türkiye zorluklar içinde
Moody's: Belirsizlik ve tarihsel olarak dış kırılganlıkları artıran iç ve jeopolitik türbülans gibi zorluklarla karşı karşıya

İSTANBUL- Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşu Moody's'ten Türkiye'de yaşanan son gelişmelere ilişkin açıklama geldi Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Cuma günü gerçekleşen başarısız darbe girişiminin ardından olayların Türkiye'ye etkilerini değerlendirildiğini belirtti. Moody's tarafından yapılan açıklamada, "Daha önce yayımladığımız değerlendirmelerde belirttiğimiz gibi Türkiye kredi notu açısından belirgin dış kırılganlıklar, dinamik iç siyasi durum göz önüne alındığında uygulanan politikaların yönü hakkında belirsizlik ve tarihsel olarak dış kırılganlıkları artıran iç ve jeopolitik türbülans gibi zorluklarla karşı karşıya" denildi.

bank-asya.jpg

TMSF BANK ASYA FAALIYETLERINI GEÇICI DURDU
TMSF, Bank Asya'nın faaliyetlerinin geçici olarak durdurulmasına karar verdi
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), geçtiğimiz cuma günü satş ihalesi gerçekleştirilen, ancak hiçbir katılımcının teklif vermediği Banka Asya'nın faaliyetlerini geçici olarak durdurduğunu açıkladı.

HİSSELER İŞLEME KAPALI KALACAK
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Bank Asya'nın faaliyetlerini geçici olarak durdurulmasına karar verirken; banka hisselerinin işlem sırasının kapalılık hali devam edecek. TMSF internet sitesinde yaptığı açıklamada, Bank Asya'nın faaliyetlerinin 5411 sayılı Bankacılık Kanunu'nun 107. maddesinin ikinci fıkrası kapsamında geçici olarak durdurulmasına karar verildiğini duyurdu.
Bankacılık Kanunu'nun fona devredilen bankalarla ilgili hükümler içeren 107. maddesi, TMSF'ye ortaklarının temettü hariç ortaklık hakları ile yönetim ve denetimi devredilen bankanın faaliyetlerinin fon kurulunca belirlenecek süre ile geçici olarak durdurma yetkisi veriyor.
Bank Asya'nın Cuma günü gerçekleştirilen hisse satış ihalesinde ön yeterlilik alan tek kuruluş teklif vermemiş ve TMSF ihalenin bir sonuca ulaşmadığını açıklamıştı. Yetkililer daha önce Bank Asya'nın satılamaması durumunda lisansının iptal edileceğini ve tasfiye olacağını açıklamıştı.
Borsa Genel Müdürlüğü'nden KAP'a yapılan açıklamada ise, Bank Asya hisselerinin işlem sırasının kapalılık halinin devam
etmesine karar verildiğini duyurdu. Bank Asya hisseleri geçen Cuma günü gerçekleştirilecek satış ihalesi sonuçlanıncaya kadar geçici olarak işleme kapatılmıştı.
 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.