• BIST 9566.57
  • Altın 2472.239
  • Dolar 32.464
  • Euro 34.544
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 21 °C
  • Antalya 25 °C

Bursa BURO'da yeni dönem

Bursa BURO'da yeni dönem
Bursa Turist Rehberler Odası’nın 2.’nci olağanüstü genel kurulunda delegelerin üçte ikisinin oyunu alan Denizhan Sezgin başkan oldu.

BURSA/ Türkiye Rehberler Birliği tarafından kayyum atanmasıyla gündeme gelen Bursa Turist Rehberler Odası’nın n 2.’nci olağanüstü genel kurulunda delegelerin üçte ikisinin oyunu alan Denizhan Sezgin başkan oldu.Bursa Turist Rehberleri Odası (BURO) 2.’nci olağanüstü genel kurulu 85 delegeden 37’sinin katılmasıyla birlikte Ördekli Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Türkiye Rehberler Birliği (TUREB) tarafından odaya kayyum olarak atanan Selim Kavuncuoğlu’nun açılışını yaptığı olağanüstü genel kurulda çoğunluğun tutanakla tespitinin ardından yapılan divan oylamasında BURO Kurucu Başkanı Ersen Yelkenkaya divan başkanlığına seçildi.

buro-bursa-2.jpg

Odanın önceki dönem başkanı Almira Can ile birlikte Denizhan Sezgin ve Yunus Şimşek başkanlık için yarıştı. Adayların sırasıyla yaptığı konuşmaların ardından oylamaya geçildi. Genel kurula katılan 37 delegenin 20’sinin oyunu alan Denizhan Sezgin odanın yeni başkanı olurken, Almira Can 10, Yunus Şimşek ise 3 oy aldı. Üyelerin üçte ikisinin desteğini alarak Bursa Turist Rehberleri Odası’nın başkanlığına seçilen Denizhan Sezgin yeni dönemde birlik-beraberlik mesajları verdi.

buro-bursa-3.jpg

Tecrübeli ve takım çalışmasına her zaman inanan birisi olduğunun altını çizen BURO Başkanı Denizhan Sezgin, konuşmasında şunları söyledi:

“SORUNLARIN ÇÖZÜMÜNÜ BİLİYORUM”
“Bursa’da turist rehberliği mesleği için yapılması gerekenleri belirlediğimiz hedeflerimiz doğrultusunda meslektaşlarımızın sesi olacağız. GÜMRED’in ve BURO’nun kuruluş aşamalarında yer alan birisi olarak sorunlarımızı ve sorunlarımıza yönelik çözümlerimizi biliyorum. İnsan merkezli çağdaş yönetim ve görev anlayışı ile ulusal alanda; en saygın, en güvenilir, en mükemmel hizmet veren Rehberler Odası olmak hedefindeyiz. Bunun için dürüstlük, şeffaflık, hesap verilebilirlik, kaliteli hizmet, saygınlık, tarafsızlık ve güven değerleri içinde hareket edeceğiz.

buro-bursa-5.20160712190209.jpg

YEREL YÖNETİMLERLE İŞBİRLİĞİ
Odamızın yeni döneminde kurumsallaşma ve markalaşmaya ağırlık vereceğiz. Üyelerimize yönelik faaliyetlerimizle birlikte mesleki denetimleri arttırarak özellikle kaçak rehberliği ortadan kaldıracağız. Mesleki eğitimlerimiz, sosyal ve kültürel etkinliklerimiz ve yayınlarımızla hem mesleğimizin hem de kentimizin turizm değerlerini tanıtacağız. Bunun için başta Valilik olmak üzere Büyükşehir ve ilçe belediyeleri, üniversiteler, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, BTSO, TMMOB, TÜRSAB, TUREB, BEBKA, Bursa Tanıtım Kalkınma Birliği, Skal Kulüp ve diğer ilgili sivil toplum kuruluşları ile birlikte otelcilerimiz ve acentelerle ortak paydada bir arada olacağız. Bilecik ve Kütahya illeri de bize bağlı olduğu için aynı ortak çalışmaları orada da sürdüreceğiz. Turizme duyarlı yerel ve ulusal medyamızın ve halkımızın desteğiyle inanıyorum ki yeni dönemde daha iyi bir oda ve turizmle daha fazla odaklanmış bir Bursa için el birliğiyle çalışacağız.”

BURO YÖNETİM KURULU
Denizhan Sezgin başkanlığındaki BURO yönetim kuruluna Bilal Çağatay Erentürk, Derya Gerey Tektaş, Nihat Tınık, Eren Ölçüoğlu seçildi. Odanın denetim kuruluna ise Güray Kartal, Ersen Yelkenkaya, Mahmut Kadri Söylev seçildi. TUREB üst delegeliğinde ise Bursa’yı oda başkanı olarak Denizhan Sezgin, Kürşat Özen ve Orçun Sezer temsil edecek. 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.