• BIST 9511.06
  • Altın 2492.507
  • Dolar 32.5959
  • Euro 34.8056
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 23 °C
  • Antalya 22 °C

Türsab Başkanı uyanıklık yapıyor

Türsab Başkanı uyanıklık yapıyor
Güçlü TÜRSAB Sözcüsü Hasan Erdem, Türkiye - Rusya krizinin turizm sektörü bitme noktasında iken uyuyan Türsab Başkanı şimdi Rusya’ya gidiyor

BURSA- Güçlü TÜRSAB Sözcüsü Hasan Erdem, Türkiye - Rusya krizinin turizm sektörünü bitirme noktasına geldiği dönemlerde harekete geçmeyen TÜRSAB Genel Başkanı Başaran Ulusoy’un temmuz ayında yapmayı planladığı Rusya gezisini eleştirdi. Erdem, “Kriz sürecinde Rusya pazarı olmazsa alternatif pazarlar oluştururuz diyen Ulusoy şimdi iki ülke ilişkilerinin düzelmesiyle uyanıklık yaparak rol çalmaya çalışıyor“ dedi. 

KRİZ DÖNEMİNDE TÜRSAB UYUDU
Uçak krizi sonrası sancılı geçen Türkiye – Rusya ilişkilerinin aylar sonra tatlıya bağlanması en çok turizm sektörünü sevindirdi. Kriz süresince hiçbir çaba göstermediği için eleştiri bombardımanına tutulan, adeta uyuyan TÜRSAB Genel Başkanı Başaran Ulusoy’un temmuz ayında Rusya’ya gezi planlaması sektör temsilcilerini kızdırdı. Başaran Ulusoy’u rol çalmakla suçlayan Güçlü TÜRSAB Sözcüsü Hasan Erdem, açıklamasında şunları söyledi:

ULUSOY DÜN SÖYLEDİĞİNİ BUGÜN UNUTUYOR
“TÜRSAB Genel Başkanı Başaran Ulusoy herhalde artık iyice yaşlanmış olacak ki dün ne söylediğinin de farkında değil. Türkiye – Rusya krizi en çok biz turizmcileri vurduğu günlerde kendisi iki ülke arasında arabulucuk yapma, lobi ilişkileri kurma, sektörümüzün sorunlarına çözüm üretme, Rusya’daki meslektaşlarımızla biraraya gelerek çözüm masası kurma yerine, “Rusya pazarı olmazsa alternatif pazarlar oluştururuz. Alternatif pazarlarda reklamlar yaparız“ diye çok talihsiz beyanatlar vermiştir. Şimdi hükümetin ilişkileri yeniden düzenlemesi ve iyileştirmesinden sonra Rusya’ya gitmeyi planlamak sadece basit bir tabirle rol çalmaktır.

TÜRKİYE-RUSYA İLİŞKİLERİ DERİNE DAYANIR
Türkiye Rusya pazarından kendisini soyutlayamaz. Rusya pazarını gözden çıkaramayız. Hem komşumuz hem de tarihin derinliklerine dayanan komşuluk ilişkilerimiz, tarihi dostluklarımız var. Ticari bağlarımız var. Dünyada en büyük ticaret ve ihracat yaptığımız ülkelerden bir tanesi Rusya’dır. En kötü günümüzde bize ihracatta yardım edip, dış ticaret açığımızı kapatmakta yardımcı olan bir ülke. İki ülke ilişkileri hem ekonomik, hem turizm sektörü açısından bu denli önem arz etmekteyken böyle bir talihsiz beyanatın verilmesi maalesef ileriyi göremeyen bir anlayışın ve basiretsizliğin örneğidir. Turizm sektörünün lokomotifi durumunda bulunan TÜRSAB’ın başında ve başkanlığını yapan bir kişinin bu şekilde kamu adına ve sektör adına talihsiz beyanat vermesi malesef çok üzücüdür. Şimdi ise hangi yüzle Rusya’ya gidip tur operatörlerinin yüzlerine bakacak ve bize turist gönderin diyecek. İzleyip göreceğiz.“ 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.