• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C
  • Antalya 18 °C

Köprü ücreti 35 dolar artı %8 kdv

Köprü ücreti 35 dolar artı %8 kdv
Osman Gazi Köprüsü'nden geçiş ücreti geçiş ücreti ise 35 dolar artı KDV olacak. Gişe alanında toplam 20 gişe hizmet verecek.

ANKARA- Yap-işlet-devret modeli çerçevesinde yaptırılan köprülerin geçişinde Katma Değer Vergisi (KDV) oranı yüzde 8 olarak uygulanacağı açıklandı. Köprüden geçiş ücreti ise 35 dolar artı KDV olacak. Gişe alanında toplam 20 gişe hizmet verecek.

osman-gazi-koprusu1.jpg

Resmi Gazetenin bugün yayımlanan sayısındaki kararda, Maliye Bakanlığının yürüttüğü ve Bakanlar Kurulu'nun, Mal ve Hizmetlere Uygulanacak Katma Değer Vergisi Oranlarının Tespitine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar yürürlüğe girdi. Buna göre; Yap-işlet-devret modeli çerçevesinde yaptırılan köprülerin geçişinde KDV oranı yüzde 8 olarak uygulanacak.
Bu düzenleme sonucunda, bugün açılışı gerçekleştirilecek Osmangazi Köprüsü'nde uygulanmaya başlanacak.

osman-gazi-koprusu2.jpg

İZMIT KÖRFEZ OSMANGAZI KÖPRÜSÜ GEÇIŞ ÜCRETI NE KADAR?
İstanbul ile İzmir arasındaki ulaşım süresini 9 saatten 3,5 saate indiriyor. Peki Osman Gazi Köprüsü (İzmit-Körfez köprüsü) geçiş ücreti ne kadar olacak? Köprüden geçiş ücreti ise 35 dolar artı KDV olacak. Gişe alanında toplam 20 gişe hizmet verecek.

121 TL'LIK GEÇIŞ ÜCRETI 90 TL'YE INDIRILECEK
Habertürk'ten Olcay Aydilek'in haberine göre, İstanbul ile İzmir arası ulaşım süresini 5.5 saat kısaltarak 9 saatten 3.5 saate indirecek Gebze Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi'nin en önemli bölümünü oluşturan Osmangazi Köprüsü'nün, 35 dolar + KDV (121 TL) olan geçiş ücretinin düşürülmesi için yapılan hesaplamalar büyük ölçüde tamamlandı.
Köprü geçiş ücreti, yüzde 25 oranında düşürülecek. Bu ayarlama sonrasında geçiş ücreti, 90-91 TL'ye kadar gerileyecek.

osman-gazi-koprusu5.jpg

KAMYON 250 TL'Yİ BULUR
Projede, otoyol geçiş ücretleri de aks ve aks aralığına göre değişiyor. Buna göre otomobiller için geçiş ücreti, her kilometre başına 5 dolar/sent olarak belirlendi.
Aks aralığı ve aks sayısı arttıkça, geçiş ücretleri de artacak. Kamyonlar ve TIR'lar, her kilometre başına daha yüksek geçiş ücreti ödeyecek. Ortalama bir kamyonun aks genişliğine göre geçiş ücretinin 250 TL'yi bulması bekleniyor.
 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.