• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C
  • Antalya 18 °C

Putin, ticari ilişkileri başlatıyor

Putin, ticari ilişkileri başlatıyor
Putin Erdoğan'la yaptığı görüşme sonrası Türkiye ile ticaretin yeniden başlatılması için talimat verdi. Rus turistlerle ilgili kısıtlama da kalkacak.

MOSKOVA- Kremlin'den yapılan açıklamaya göre, Putin Erdoğan'la yaptığı görüşme sonrası Türkiye ile ticaretin yeniden başlatılması için talimat verdi. Rus turistlerle ilgili kısıtlama da kalkacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoan ile Rusya Devlet Başkanı Vilademir Putin arasında bugün yapılan telefon görüşmesinin ardından Kremlin'den açıklama yapıldı. Keremlin'den yapılan açıklamaya göre, Putin görüşme sonrası, Türkiye ile ticaretin yeniden başlatılması ve Rusların Türkiye'de tatil yapma yasağının kaldırılması için emir verdi.

PUTİN'DEN TAZİYE

Görüşmede ikili ilişkilerin yeniden canlandırılması ve terörle ortak mücadele konularında kararlılık vurgulandı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısı nedeniyle Türkiye'ye taziyelerini de iletti.

TİCARİ İLİŞKİLERİ BAŞLATMA TALİMATI

İki lider arasındaki görüşme, uçak krizinin ardından ilk olma özelliği taşıyor. Kremlin'den yapılan açıklamada iki liderin görüşmesinde teröre karşı daha yakın bir işbirliğine ihtiyaç duyulduğunun altı çizildi. Putin'in ticari ilişkileri başlatma talimatı verdiği, ve Rus turistlere Türkiye kısıtlamasının kaldırılacağı belirtildi. Kremlin'den yapılan açıklamada "Erdoğan'ın mektubu krizi bitirecek zemini oluşturuyor" ifadesine yer verildi. Putin görüşmenin ardından "Türkiye ile ilişkilerde sayfayı çevirme zamanımız geldi" dedi.

ERDOĞAN ÜZÜNTÜLERİNİ BİLDİRMİŞTİ

Erdoğan önceki gün Putin'e bir mektup yazarak uçağın düşürülmesiyle ilgili üzüntülerini bildirmişti.
24 Kasım 2015'te yaşanan uçak krizinin ardından Rusya ile ilk temas ise Rusya Milli Günü nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Putin'e, Başbakan Binali Yıldırım'ın da Rusya Başbakanı Medvedev'e mektup göndermesiyle sağlanmıştı.

RUSYA İLE UÇAK KRİZİ NASIL YAŞANMIŞTI?

Suriye sınırında Türkiye hava sahasını ihlal eden SU-24 tipi bir Rus savaş uçağı 24 Kasım 2015'te, angajman kuralları gereğince iki Türk F-16'sı tarafından vurulmuştu.
Hasar alan uçak Suriye'de bulunan Bayırbucak bölgesinde düşmüştü. Uçağın içinde bulunan iki Rus pilot paraşütle atlamıştı.
Pilotlardan biri paraşütle atlarken yaralanmış ve bölgede yaşayan militanlar tarafından öldürülmüştü. Diğer pilot Suriye ordusu askerleri tarafından yapılan operasyonla kurtarılmıştı.

ÖLENLERİN LİSTESİ

olenler.jpg


Erdoğan ve Putin Anlaştı! İki Lider Çin'deki G20 Zirvesi'nde Bir Araya Gelecek

Uçak krizinden sonra ilk kez telefonda görüşen Erdoğan ve Putin yüz yüze görüşme konusunda anlaştı. İki lider, Çin'de düzenlenecek G20 zirvesinde bir araya gelecek.

Uçak krizinden 7 ay sonra Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında bugün telefon görüşmesi gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada, "İkili ilişkilerin yeniden canlandırılması ve terörle ortak mücadele konularında kararlılıklarını vurgulayan iki lider, irtibat halinde olma ve yüz yüze görüşme konusunda da mutabık kalmışlardır" denildi.

G20 ZİRVESİNDE BİR ARAYA GELECEKLER

Erdoğan'la Putin'in yüz yüze yapacağı ilk görüşme, Çin'de Eylül ayında gerçekleşecek G20 zirvesinde olacak.

Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklama:

"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bugün bir telefon görüşmesi gerçekleştirmiştir.

İLİŞKİLERİN NORMALLEŞMESİNİN ÖNEMİ

Sayın Cumhurbaşkanımız ve Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Putin, görüşmede, Türkiye-Rusya arasındaki ikili ilişkilerin normalleşmesinin önemi üzerinde durmuşlardır.

İLİŞKİLERİN CANLANDIRILMASI VE İŞBİRLİĞİ VURGUSU

Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Putin, ikili ilişkileri yeniden canlandırmak için gerekli adımları atmanın yanı sıra, bölgedeki siyasi, ekonomik ve insani krizler karşısında işbirliği içinde olmanın önemine de işaret etmişlerdir.

PUTİN TAZİYELERİNİ İLETTİ

Sayın Putin, görüşme sırasında, İstanbul'daki menfur terör saldırısını da kınayarak, Cumhurbaşkanımızın şahsında tüm Türk halkına taziyelerini iletmiştir.

YÜZ YÜZE GÖRÜŞME KONUSUNDA ANLAŞTILAR

İkili ilişkilerin yeniden canlandırılması ve terörle ortak mücadele konularında kararlılıklarını vurgulayan iki lider, irtibat halinde olma ve yüz yüze görüşme konusunda da mutabık kalmışlardır."

KREMLİN'DEN AÇIKLAMA

Görüşmeye ilişkin Kremlin'den yapılan açıklamada da "İki lider teröre karşı sıkı işbirliği ihtiyacını vurguladı" denildi. Putin'in ayrıca ticari ilişkilerin başlaması için Hükümete müzakere talimatı verdiği bildirildi.
Öte yandan Putin'in, Rus turistlerin Türkiye'yi ziyareti konusundaki kısıtlamaları da kaldıracağı kaydedildi.
Kremlin'in açıklamasında, Rusya ve Türkiye'nin dışişleri bakanlarının 1 Temmuz'da Soçi'de görüşeceği aktarıldı.


GAZETECI HANDE FıRAT: İSTIHBARAT 20 GÜN ÖNCE UYARMıŞ

CNN Türk'ün Ankara temsilcisi Hande Fırat, "İstihbarat birimleri 20 gün önce havalimanına IŞİD saldırı olabileceğine dair bilgileri ilgili birimlere göndermiş." dedi.
Atatürk Havalimanı'ndaki kanlı saldırı ile ilgili detaylar ortaya çıkmaya başladı. CNN Türk'ün iddiasına göre, istihbarat birimleri 20 gün önce havalimanına IŞİD saldırı olabileceğine dair bilgileri ilgili birimlere göndermiş.

ANKARA TEMSİLCİSİ KONUŞTU

CNN Türk canlı yayınında konuşan CNN Türk Ankara Temsilcisi Hande Fırat, Atatürk Havalimanı'ndaki saldırı ile ilgili çarpıcı bir bilgiyi gündeme getirdi.

İSTİHBARAT 20 GÜN ÖNCE UYARISI YAZISI GÖNDERDİ

Hande Fırat canlı yayında yaptığı açıklamada, "İstanbul'la ilgili olarak da Haziran ayının başında, yaklaşık 20 gün önce istihbarat birimleri devletin tepesine ve tüm kurumlarına uyarı yazısı gönderdi. Bu uyarı yazısında yer isimleriyle bu uyarı yer aldı" dedi.

ATATÜRK HAVALİMANI DA LİSTEDE

Yer isimleri arasında Atatürk Havalimanı'nda olup olmadığının sorulması üzerine Fırat, uyarıda Atatürk Havalimanı ifadesinin de yer aldığı belirtti.
 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.