• BIST 9113.57
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3529
  • Euro 34.9558
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • Antalya 26 °C

Otellerde sağlıklı hizmet farkı

Otellerde sağlıklı hizmet farkı
Bülent Dokuzluoğlu, BIX-CSP kavramı ile otellerde misafirlerin su ve gıda kaynaklı hastalıklardan ve kurumların marka değeri korunuyor

ISTANBUL- Dünyada geliştirilen “misafirlere sağlıklı hizmet”te farklı anlayış olan BIX-CSP kavramı BIX Kurumsal ile İstanbul’da otellere hizmet vermeye başladı. Yapılan uygulamada misafirlerin su ve gıda kaynaklı hastalıklardan korunması amaçlanıyor. Otellerin marka değerine zarar verici hata ve uygunsuzlukları önlemek için hizmet içi eğitimler veriliyor. Personelin eğitim eksiklikleri tamamlanıyor ve denetim sistemi ile performans artırılarak işletmelerin kalite standartı artıyor.

HİZMET İSTANBUL’DA
Yaklaşık on bir yıldır Antalya bölgesinde faaliyet gösteren BIX Kurumsal Yönetim Danışmanı Bülent Dokuzluoğlu,  “BIX-CSP kavramı, misafirlerine sağlıklı bir hizmet vererek misafir güvenliğini sağlayan işletmelerin belirlenmesi, bu yetkinliklerinin müşterilerine ve üçüncü taraflara karşı duyurulması amacıyla ortaya çıktığını söyledi. Dokuzoğlu İstanbul’da şube açarak Hotel Suadiye, Limak Eurasia, Miracle İstanbul Asia gibi otellere hizmet vermeye başladıklarını bildirdi.

MİSAFİRE ÖNEM VEREN AZ ETKİLENİYOR
Bülent Dokuzluoğlu, turizmde yaşanan krizin tüm işletmeleri etkilediğini ve etkilenme oranın verilen hizmetlerde farklılık yaratatarak kısmen engellenebildiğini belirterek “Misafir memnuniyetine önem veren, hizmet kalite standartlarını sürekli iyileştiren, geliştiren, misafir güvenliğini sağlayan işletmeler diğer işletmelere göre daha az etkilendi” dedi.

Antalya bölgesinde en çok etkilenen bölgelerin Alanya ve Kemer, daha az etkilenen bölgelerin ise Belek ve Kundu olduğunu belirterek “Misafire önem veren az etkileniyor” dedi.
Bölgeler arasındaki hizmet ve kalite farkı göz önüne alındığında misafire verilen önemin etkisinin daha net ortaya çıktığını anlatan Dokuzluoğlu“Belek ve Kundu’daki tesislerin göreceli olarak daha az etkilenmesi işletmelerin vizyonu ile ilişkilidir” dedi.

MISAFIRLERE SAĞLıKLı HIZMET
BIX-CSP kavramı, misafirlerine sağlıklı bir hizmet vererek misafir güvenliğini sağlayan işletmelerin belirlenmesi, bu yetkinliklerinin müşterilerine ve üçüncü taraflara karşı duyurulması amacıyla ortaya çıktı. BIX-CSP belgesini alan işletmeler; sertifikayı, logoyu web sayfalarında, faturalarında, katalog ve broşürlerinde kullanarak müşterine verdikleri değeri tüm paydaşlarına sunarak fark yaratıyorlar. BIX-CSP sistemi, otel veya restoranın satınalma bölümünden başlıyor. Depolama, üretim, servis ve sunum, teknik servis, kat hizmetleri, SPA-sauna bölümlerini kapsıyor.

bulent-dokuzluoglu.jpg

BÜLENT DOKUZLUOĞLU KİMDİR?
Bülert Dokuzluoğlu, ilk ve orta öğrenimi Kilis’te tamamladıktan sonra Ankara Üniversitesi’nde lisans eğitimimi ve Anadolu Üniversitesi Turizm Otel İşletmeciliği bölümünde ise ikinci üniversitemi bitirdi. Amsterdam, Berlin ve Madrid’te ANVR, ABTA, GLOBAL GAP, TUV gibi kuruluşların çeşitli eğitim ve kurs programlarını tamamladı. Gıda Güvenliği ile ilgili bir danışmanlık şirketinde 2 yıl çalıştıktan sonra 2005 yılında kendi şirketim BIX Kurumsal’ı kurdu. Faaliyete başladığı 2005 yılından itibaren Antalya, İstanbul, Bodrum, Fethiye’de çok sayıda 5 yıldızlı otel, birinci sınıf tatil köyü ve restoran ile çalıştı. BIX-CSP Misafir Güvenliği, bağımsız hijyen denetimleri, kalite yönetim sistemleri ve turizm işletme belgeleri, yıldızlama konularında hizmet verdi.  

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.