• BIST 8970.5
  • Altın 2281.96
  • Dolar 32.3217
  • Euro 35.018
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C
  • Antalya 19 °C

Almanya’dan güvenlikte kötü not

Almanya’dan güvenlikte kötü not
Kalite, fiyat ve hizmette birinci, ikinci sıralarda olmasına rağmen güvenlik sorunu nedeniyle genel değerlendirmede Türkiye 5’inciliğe geriledi.

ANTALYA– Almanya’nın önde gelen turizm sektör dergisi fvw’nin Alman seyahat acentalarının da katılımıyla düzenlediği ‘fvwworkshop’, Antalya’nın Aksu İlçesi turizm bölgesi Kemerağzı’ndaki Miracle Resort Hotel Lara’da düzenlendi.

fwv-toplanti-2.jpg

Türk turizminde yaşanan sıkıntılarla birlikte Almanya pazarındaki düşüşün ve terör olaylarının etkilerinin ele alındığı toplantının açılışında iki ülke sektör temsilcileri değerlendirmede bulundu. Toplantıda fvw’nin anketi de açıklandı. Ankete göre Türkiye güvenlikte sıralamada ilk 5’te yer bulamadı. Kalite, fiyat ve hizmette birinci, ikinci sıralarda olmasına rağmen güvenlik sorunu nedeniyle genel değerlendirmede Türkiye 5’inciliğe geriledi.
fwv-istat.jpg

osman-ayik.20160614130150.jpg

‘SİYASET ÖNÜMÜZDE ENGEL OLARAK DURMAMALI’
Almanya ile Türkiye arasında turizm sektörünün 40 yılı aşkın süredir çok iyi ilişkiler kurduğunu anlatan Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, "Ama son dönemde dünyadaki gelişmeler bizi zor duruma bırakır hale geldi" dedi. Çok daha sıkı ve verimli operasyonlarla birlikteliğin devam ettirilmesini- turizmin geleceğini garanti altına almak adına önemli olarak gösteren Ayık, “Toplumları birbirine yaklaştıran, bütün önyargıları yıkan, ekonominin birçok organını harekete geçiren ve milyonlarca iş imkanı yaratan ve tüm dünyada mutlu insanlar yaratan bir sektör. Hiçbir siyasi amaç bizim işimizi engellememeli. Biz Türkiye olarak bugüne kadar olan hizmet standardımızı ve özverili şekilde servis hizmetlerimizi sunmaya devam edeceğiz, bundan emin olabilirsiniz" dedi.

yusuf-hacisuleyman.jpg

 GÜVENLİK SORUNU GÜNDEMDE
Güvenliğin çok hassas bir konu ve misafirlerle ilişkilerde önemli olduğuna dikkat çeken Akdeniz Otel İşletmecileri Birliği (AKTOB) Başkanı Yusuf Hacısüleyman, güvenlik sorununun başarılı bir şekilde aşılması ve bunun için birlikte adımlar atılması gerektiğini dile getirdi. Turizmde deniz-kum-güneşin yanı sıra ‘3S’den bahsedilirken ‘security’ olarak bunlara dördüncü ‘s’nin eklendiğini dile getiren Hacısüleyman, “Aslında güvenlik hissi de çok önemli. Bugünkü tartışmalarda birçok önemli konu konuşulacak ve umarım bu zor dönemde iyi sonuçlar alınabilir. Dünyada artık güvenlik duygusuyla ilgili konu uzun bir süre gündemde kalacağa benziyor" dedi.

drv-frieg.jpg

SİYASET DOSTLUĞU ENGELLEYEMEZ
Almanya’nın Türk turizmi için çok önemli bir kaynak olduğunu belirten Almanya Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Norbert Fiebig, geçen yıl Almanya’dan 5.6 milyon turist geldiğini, bunun daha da geliştirilebileceğini kaydetti. Türkiye’nin de Alman piyasası için vazgeçilmez olduğunu dile getiren Fiebig, iki ülkenin birbiri için vazgeçilmez unsurlar olduğunu söyledi. Uygun fiyat, aile ve çocuklar için otellerin uygun ortamları gibi avantajları da anlatan Fiebig, Türkiye’nin kültürel anlamdaki zenginliğine de dikkat çekti. Türk-Alman dostluğunun önemine de değinen ve kolay kolay değişmeyecek bir şey olduğunu kaydeden Fiebig, “İki ülke arasındaki dostluk çok güçlü, Almanya’da çok sayıda Türk yaşıyor ve bu dostluk çok önemli. Bunun siyaset tarafınca engellenemeyeceğine inanıyorum" dedi.

almanya-top-dest.jpg

ANKETTE ÇARPICI SONUÇLAR
Toplantıda, fvw’nin dünyanın önde gelen destinasyonlarına ilişkin pazar araştırmasını içeren anketi de açıklandı. Anketi değerlendiren UNWTO Başkan vekili Günter Ihlau, Türkiye’de Antalya’nın ilk 10’da 5’inci, Ege’nin de 8’inci sırada yer bulduğunu söyledi. Ihlau, üç başlıktaki kriterlere bakıldığında Türkiye’nin fiyat, hizmet ve kalitede çok iyi sıralarda yer almasına karşın, güvenlikte ilk 5’e giremediğini söyledi. Güven sarsıldığı, güven hissiyatı bozulduğu için Türkiye’nin genel değerlendirmede çok düşüş yaşadığını belirten Günter Ihlau, “Bu teşhisle kanayan yarayı düzeltmek mümkün. Türkiye’yi yeniden en üstlere taşıyabiliriz. Bu güveni yine nasıl tesis edebiliriz. Türkiye’yi Almanya’da nasıl seçkin hale getirebiliriz bu önemli" dedi.

HİZMET VE KALİTEDE ANTALYA FARKI
Araştırmanın Avrupa’nın en büyük turizm araştırma grubu fvw tarafından yapıldığını belirten Germanyfams turizm şirketi sahibi Hüseyin Baraner, “2016 yılı destinasyonları arasındaki araştırmanın genel değerlendirmesinde İspanya’nın Mallorca Adası 4.28 puanla 1’inci, Antalya 5’inci sırada. Üç ana başlığın birincisi güvenlikte Kanarya Adaları, İspanya, Portekiz, İtalya ve Yunanistan ilk 5’te. Maalesef Türkiye ilk 5’te yok. İkinci başlık fiyat ve verilen hizmette Mısır birinci, ikinci Antalya, üçüncü Tunus. Üçüncü başlık otellerin kalitesi ve Antalya açık ara bütün Avrupa’da birinci, Mallorca ikinci, Kanarya Adaları üçüncü" dedi.

SORUN TAMAMEN SİYASİ
Bu yılki krizin ana sebebinin güvenlik olduğunu belirten Baraner, “Kalitede, fiyatlandırmada, verilen hizmette, otelcilerin bilgisi ve yeteneğinde hiçbir sorun yok. Sorun tamamen siyasi. Dünyamız da kabuk değiştiriyor ve bütün dünyada çok ciddi gerginlikler var. Akdeniz çanağı çok talihsiz ölümlere sahne oluyor. Dünyanın en büyük, en donanımlı ve heyecan verici kruvaziyer gemilerinde insanlar eğlenirken hemen yanında insanlar ölüyor. Böyle bir ortamda Akdeniz çanağında turizm yapıyoruz ve bunun böyle devam etmesi imkansız. Sıkıntılar aşıldığında da Türk turizmi yeniden ciddi artış gösterecektir. Ara sıra böyle sert vuruşlar iyi oluyor. Dikkatimiz artıyor" diye konuştu.

 

SaveSave

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.