• BIST 9079.97
  • Altın 2324.233
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.9392
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • Antalya 16 °C

Osmanlı fermanı restore edildi

Osmanlı fermanı restore edildi
Venedik Devlet Arşivi’nde yeralan II. Osman’ın fermanı San Clemente Palace Kempinski işletmecisi Permak Group tarafından restore ettirildi

VENEDİK- Venedik Devlet Arşivi’nde yeralan II. Osman’ın fermanı Permak Group tarafından restore ettirildi. Permak Grubu, restore ettirdiği Osmanlı Fermanı’nın tanıtımı için, sahibi olduğu, San Clemente Palace Kempinski Venedik’te uluslararası katılımcılara bir davet verdi.cVenedik Devlet Arşivinde bulunan 1619 tarihli II. Osman ( Genç Osman) ın fermanı Venedik Üniversitesi Akademisyeni Filigrana di Margherita Errera ‘nın uzun ve detaylı restorasyon çalışmaları sonunda tamamlandı.

venedik-osmanli-fermani2.jpg

San Clemente Palace Kempinski de verilen davete, uluslararası birçok sanat ve tarih Profesörleriyle birlikte, birçok ülkeden çok sayıda seçkin davetli katıldı.
Ülkemizden İtalya Büyükelçisi Aydın Sezgin, değerli Prof. İlber Ortaylının da katıldığı davete, uluslararası basının da ilgisi büyük oldu.

venedik-osmanli-fermani3.jpg

Permak Group Yönetim Kurulu Başkanı Selim Uyar yaptığı konuşmada;
“ Venedik Devlet Arşivi, büyük miktarda Osmanlı dökümanlarına sahip ve bunların çok iyi şekilde korunduğunu görmekten büyük mutluluk duyduk. Zamanla yıpraran bu tarihi dökümanların korunması için yapacağımız çalışmalara Genç Osman’ın bu güzel fermanının restorasyonu ile başlamış olmaktan büyük mutluluk ve gurur duyuyoruz.

venedik-osmanli-fermani7.jpg

Bu çalışmalarda bize büyük destek veren Venedik Devlet Arşiv yetkililerine çok teşekkür ederiz.
1619 tarihinde yazılmış olan bu ferman içeriği açısından da çok ilginç ve evrensel olması ile dikkat çekicidir. O zamanların güçlü ülkesi Osmanlı İmparatorluğu’nun insan hakları, ticaret ve diplomasi kuralları ile ilgili tüm Akdenizde geçerli olacak düzenlemeleri bu fermanda yer almıştır.

venedik-osmanli-fermani6.jpg

Bu fermanın İtalyanca ve İngilizce tercümeleri de ilk defa Permak Group tarafından yapılmıştır. O tarihlerde tüm kültür, sanat, ticaret aktiviteleri Akdeniz’de yer alan ülkelerin öncülüğünde yapılıyordu. Osmanlı İmparatorluğu ve Venedik Devleti ilişkileri ise çok yönlü gelişmişti. Venedik o tarihlerde büyük diplomasi ve haberleşme kaynaklarına sahipti ve en önemli elçiliği ise Osmanlı İmparatorluğu’nda bulunuyordu. Bu sebeple de Venedik arşivinde çok sayıda tarihi belge ve döküman bulmak mümkündür. Bir çok Venedikli ressam, mimar ve tüccarın yanısıra Osmanlı İmparatorluğu’nda Venedik asıllı devlet memurlarına da rastlamak mümkündü. İki ülke arasındaki tarihe katkı sağlamaya ve bu belgelerin restorasyon ve tercümeleri konusunda çalışmalarımıza devam edeceğiz.’ dedi 

venedik-osmanli-fermani5.jpg

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.