• BIST 9693.46
  • Altın 2507.739
  • Dolar 32.5882
  • Euro 34.8421
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C
  • Antalya 21 °C

Gezgin Damaklar Kaz Dağları'nda

Gezgin Damaklar Kaz Dağları'nda
Gezi ile lezzeti buluşturarak gurme turları yapan Gezgin Damaklar sadece 20 kişinin katılabileceği turlarını tarih, doğa ve lezzetle buluşturarak sürdürüyor.

İSTANBUL- Gezi ile lezzeti buluşturarak gurme turları yapan Gezgin Damaklar sadece 20 kişinin katılabileceği turlarını tarih, doğa ve lezzetle buluşturarak sürdürüyor. Bu kez dünyanın ilk güzellik yarışmasının yaptığı Paris’in Afrodit’i seçtiği, Tanrı Zeus’un yaşadığı Kaz Dağları’nda tarihin derinliklerine götürüyor.

afrodit-paris-2.jpg

zeus-hera.jpg

gezgin-damak2.20160518084847.jpg

Gezgin Damaklar, “Tanrıçalar Dağında Tatlı Bir Macera” adlı turuyla 10-12 Haziran’da 3 gün, 2 gecelik Kaz Dağları’nda Jeep Safari yapılıyor. Adatepe, Yeşilyurt ve Truva’ya gidiliyor. Gezi doğanın içinde yer alan tarihi köyler Avcılar Köyü, Delidere, Ağlayan Çam, Şahin Deresi Kanyonu, Türkmen Pınarı, Cennet Gölü, Çoban Merası rotalarını kapsıyor. Paket program yeme içme, gezme, konaklama dahil 1380’TL’den itibaren başlıyor.

gezgin-damak4.jpg

GERÇEK LEZZETLERE YOLCULUK
Bu kez insanların doğa aşkını lezzet ve tarihle buluşturan Gezgin Damaklar gezinin ilk anlarından itibaren doğanın kalbinden geçerek lezzetlere ulaşmayı hedefledi. Tekirdağ kahve molasının alınacağı ilk güzergah sonrasında Gelibolu’ya varılıyor. Burada yöreye özgü alış veriş yapılıyor. Buranın ünlü salamura ve konserve deniz mahsulleri ile lezzet alışverişi başlıyor.
Çanakkale’den sonra ilk yerleşimin M.Ö 2900’lü yıllara dayandığı mitolojik savaş alanı Truva Antik Kenti’nde dokuz yerleşme evresi hakkında bilgi alınıyor. Kent kalıntıları ve müze geziliyor, Truva Atı görülüyor.

kaz-daglari4.20160518084922.jpg

ugur-bocegi.20160518084936.jpg

KAZ DAĞLARINDA TARİH VE KÜLTÜR BULUŞMASI
Kazdağlarının bol oksijeni ile Jeep safari başlıyor. Avcılar Köyü, Delidere, Ağlayan Çam, Şahin Deresi Kanyonu, Türkmen Pınarı, Cennet Gölü, Çoban Merası rotaları izleniyor. Sonra Kazdağları’nın doruklarında öğlen yemeği’nin tadına varılıyor.
Adatepe Köyünde Zeus Altarı geziliyor. Köy meydanında ulu ağaçlar altında çaylar yudumlanıyor. Zeytin ve Zeytinyağı kültürünü öğrenmek üzere eski Zeytinyağı Fabrika Müzesi’ni gezerek, alışveriş yapılıyor
Eski adı Büyük Çetmi olan Yeşilyurt adlı Rum köyünün 700 yıllık geçmişi ve dikkat çekici mimarisini geziyorsunuz.
“Gezgindamaklar” ile Peynir Cenneti Ezine’de yol üstü mağazalardan alışveriş yapılıyor ve Çanakkale’ye ulaşılıyor.

kabak-cicegi-dolmasi.jpg

firinda-oglak.jpg

peynir-helvasi.jpg

GEZGİN DAMAKLAR ÖZEL LEZZETLER SUNUYOR
Bu turda tadılan şahane lezzetler ise şöyle sıralanıyor.
Yoğurtlu buğday çorbası, arpacık soğanlı papaz yahnisi safranlı pilav, yöresel Gelibolu tavuklu mantı, süt böreği, zeytinyağlı peynirli patlıcan kayık, Çanakkale domates salatası , yoğurtlu buğday çorbası, domates soslu taze börülce, ekşili istifno, sebzeli köy mücveri, köz patlıcanlı acılı atom, enginar salatası, sumak,-maydanoz-beyaz soğanlı dana yaprak ciğer, İç pilav eşliğinde arapsaçında marine edilmiş fırında oğlak, zeytinyağlı , köfte, sebzeli pilav, isırgan çorbası, deniz börülcesi, ekşili sirken otu, deli semizotu salatası, kabak çiçeği dolması, badalan fasulyesi, otlu köy böreği, fırında balık, gözleme , testi peyniri, avcı böreği, kabak çiçeği dolması damla sakızlı dondurma eşliğinde irmik helvası. keçi sütlü dondurma eşliğinde cevizli ev baklavası fırınlanmış bademli peynir helvası, smanlı Limonatası.

10-12 Haziran, 3 GÜN, 2 GECE
Sadece 20 gezginin katılabileceği,sıradışı menülerle kahvaltı ve yemeklerin de dahil olduğu bu paket programın ücreti: 1380’TL’den itibaren,
Detaylı bilgi için: www.gezgindamaklar.com / Tel : 0216 348 53 90


 

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.