• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • Antalya 19 °C

Türkiye’nin mücevheri Dalyan

Türkiye’nin mücevheri Dalyan
Caretta Caretta’ların yuvası ve doğal güzellikler yanında insana huzur veren Dalyan herşeyiyle Türkiye’nin en önemli tatil merkezleri arasında yer alıyor.

ÖZKAN ALTINTAŞ-TÜRKİYE TURİZM
DALYAN-
Yeşille mavinin buluştuğu Caretta Caretta’ların yuvası ve doğal güzellikler yanında insana huzur veren Dalyan herşeyiyle Türkiye’nin en önemli tatil merkezleri arasında yer alıyor. Muğla’da Köyceğiz’in denize bakan bölümünde yer alan ve adını balıkçılığından alan Dalyan İztuzu koyları Caretta caretta kaplumbağalarının yavruladığı muhteşem bir yer olarak dünyanın ilgisini çekiyor.

yucel-okutur.jpg

İNSANLARI GENÇLEŞTİREN BÖLGE
Dalyan Resort’un sahibi Yücel Okutur “156 adet uygarlığın yaşadığı topraklarıyla Dalyan Türkiye’nin mücevheridir. 3 bin 330 adet endemik bitki çeşidi ile rakipsizdir. 1749 kilometre doğal kıyıları, tarihi Sultaniye Kaplıcaları, çamur banyoları ile insanlara huzur veren ve gençleştiren bir çok özelliklere sahiptir. Sağlık depose olan Türkiye’nin en güzel narı Dalyan’da yetiştirilir” diyor.
Dalyan’ın Çandır ve Sultaniye köylerindeki ünlü çamur banyolarının şifalı suları ise cilt hastalıkları ve romatizma ağrılarına iyi geliyor. Çamun banyoları yerli ve yabancı turistlerin uğramadan gitmedikleri yerler olarak biliniyor.

yucel-fulya-okutur.jpg

İMAMIN KAYIĞINA BİNMEK
Yücel Okutur, Kaunos kaya mezarları, koyları, balık çeşitleri ile Türkiye’nin cennet köşesi olan Dalyan’ın Türk halkının kullandığı “imamın kayığına binmek” deyiminin bile Dalyan’a ait olduğunu anlatıyor. Kaunos kaya mezarları günümüzde çevre korumalı elektrikli teknelerle ziyaret ediliyor. Ancak yıllar önce Dalyan koyundan karşıya geçmek için sadece oradaki caminin imamın kayığı bulunuyordu. Çaresiz herkes imamın kayığına biner ve yüklüce para öderdi. Bu nedenle imamın kayığına binmek deyimi herkesin dilen dolanmıştı.

caretta-iztuzu.jpg

Dalyan’da artık dantel gibi koylarda tekne turları yapılıyor. Dalyan turunda Dalaman tarafındaki Bakardi ve Aşı koyları, Ekincik’te körfezdeki koyları gezilebiliyor. Mehtap turlarında ise cennetten bir köşe olan İztuzu plajını görülüyor. Gecenin en güzel saatinde sakin sularda yüzebiliyorsunuz. 

dalyan-camur.jpg

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.