• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • Antalya 17 °C

Atina’daki mülteci oteli

Atina’daki mülteci oteli
Atina şehir merkezinde uzun süredenberi boş duran ve daha sonra eylemcilerin işgal ettiği Plaza Oteli mülteci yurduna çevrildi.

ATİNA- Atina şehir merkezinde uzun süredenberi boş duran ve daha sonra eylemcilerin işgal ettiği Plaza Oteli mülteci yurduna çevrildi. Plaza Oteli nisan ayı sonunda mülteciler için açıldı. O tarihten beri burada Afganistan, İran, Irak ve Suriye’den gelen çocuklu aileler, yaşlılar ve yardıma muhtaçlar başta olmak üzere 300’den fazla kişi yaşıyor

atina-multeci-oteli-2.jpg

YıLLARDıR KAPALı
Otel mali sorunlar ve Yunanistan’daki ekonomik kriz nedeniyle kapanmıştı. Sahibi satmak istedi. Sonra eylemciler burayı işgal etti. Bugün resepsiyonda otel müşterileri yerine sığınmacılar ve mülteciler karşılanıyor. Hepsi odalarının anahtarını buradan alıyor.

atina-multeci-oteli-9.jpg

SURIYE’DEN YENI GELENLER
Bu Suriyeli aile de otele yerleşmek istiyor. Yeni konuklar daha önce çoğunlukla mülteci kamplarında yaşıyordu. Kamptaki yaşam koşullarının kabul edilemez olduğunu söylüyorlar. Sınırlı gıda ve hijyen sorunları olduğunu aktarıyorlar.

atina-multeci-oteli-8.20160514211528.jpg

TEMIZLIK PERSONELI YOK
Mülteciler bina odaların temizliğini hergün kendileri yapıyor. Suriyeli bu iki çocuk 10 yaşındaki Sezer ile 7 yaşındaki Sidra da elektrikli süpürgenin odalar arasında taşınmasına yardımcı oluyor.

atina-multeci-oteli-11.jpg

KORUNMA ARAYıŞıNDA
Afgan bilgisayar uzmanı ve çevirmen Ali Caferi, eşi ve oğluyla önce Atina-Hellinikon’daki eski havaalanı bölgesinde yaşadı. Caferi kaçmaya başladıklarında sınırların açık olduğunu söylüyor. Aile Yunanistan’a ulaştıktan üç hafta sonra Avrupa’ya gidişler kapatıldı.

atina-multeci-oteli-7.jpg

BIR ELIN NESI VAR, IKI ELIN SESI VAR
Mülteciler yemeklerini de otel mutfağında kendileri pişiriyor. Bazen bu İtalyan kadın gibi gönüllü yardımcıları da oluyor. Buraya hergün bağışlanan gıda maddeleriyle üç çeşit yemek hazırlanıyor


atina-multeci-oteli-3.jpg

YEMEK ZAMANı
Hazırlanan yemekler, yemek salonunda otel konuklarına servis ediliyor. Farklı milletlerler insanlar burada hem birlikte yemek yiyiyor hem de sohbet ediyor.

atina-multeci-oteli-5.jpgUYKU ZAMANı


3 yaşındaki Fidan Davud ve 7 yaşındaki ağabeyi Rashid Suriye’nin Afrin kentinden. Plaza Otel’e yerleşmeden önce anneleri Lava’nın anlattığına göre 100 kişinin yaşadığı, tek banyolu eski bir evde kalıyorlarmış. Şimdi kendi tuvaletleri ve duşları var.

atina-multeci-oteli-4.jpgÇOCUKLAR IÇIN OYUN SALONU


Gönüllüler çocukları da düşünmüş. Otelde yarısından fazlasını gençlerin ve çocukların oluşturduğu konuklar için bir etkinlik ve oyun salonu ayrılmış. Yunanistan’da mahsur kalmış 50 bin mülteci ve sığınmacı arasındaki çocukların oranı oldukça yüksek.

Deutsche Welle Türkçe
 

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.