• BIST 9524.59
  • Altın 2492.167
  • Dolar 32.5463
  • Euro 34.7257
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • Antalya 18 °C

Firuz Bağlıkaya'nın Türsab itirafı

Firuz Bağlıkaya'nın Türsab itirafı
Hasan Erdem Firuz Bağlıkaya’nın kendisine “Emin Çakmak kazanacağına Başaran Ulusoy kazansın diye aday oldum” dediğini söyledi.

ÖZKAN ALTINTAŞ-TÜRKİYE TURİZM
İSTANBUL-
Güçlü Türsab hareketinin sözcüsü Hasan Erdem The Green Park Pendik Oteli’nde acentelerle yaptığı toplantıda kongrede aday olan Firuz Bağlıkaya’nın kendisine büyük bir itirafta bulunduğunu söyledi. Hasan Erdem, Nişantaşı toplantısında Firuz Bağlıkaya’nın kendisine “Açık yüreklilikle ifade etmem gerekirse. Emin Çakmak kazanacağına Başaran Ulusoy kazansın diye aday oldum” dediğini söyledi.

hasan-edem1.jpg

 ÜÇ AY KALA NEDEN ADAY OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

Hasan Erdem, Bağlıkaya’ya “Kaybedeceğinizi bile bile, çok paralar harcayarak neden üç ay kala aday oldunuz ve muhalefet oylarını böldünüz” şeklindeki sorusuna bu cevabı alınca şaşırdığını söyledi. Bunun üzerine Hasan Erdem “Diyelim ki Emin Çakmak Başaran Ulusoy gibi despot bir adam. Hasan Erdem’de mi öyle, geride 9 kişiden oluşan bir yönetim kurulu var. Hiçbirimize mi güvenmediniz. Bu yönetimde daha kötüsü yok ki bizi tehlike olarak gördünüz” dediğini belirtti. Böylece Nişantaşı yemeğinde çok tartışılan 3 ay kala Türsab'a  adaylık konusuna açıklık geldi.

nisantasi-tursab.jpg

Muhalefetin Nişantaşi yemeği. İskender Çayla, Hasan Erdem, Selma Yılmaz, İbrahim Tanrıverdi, Nebil Çelebi, Firuz Bağlıkaya

hasan-erdemacent6.jpg

“YENİDEN” AYRILDI “GÜÇLÜ” TOPLANTI YAPTI
Hasan Erdem, “Yeniden Türsab” ekibiyle Bursa’da yaptıkları toplantıda her ay buluşmak için anlaştıklarını ancak aralarında anlaşmazlık çıkınca gelmediklerini belirterek “Muhalefet olarak “Yeniden Güçlü Türsab” sloganıyla yola çıktık. Ancak “Yeniden” toplantıdan son gün kaçtı “Güçlü Türsab” olarak yalnız başımıza toplantı yapıyoruz. Tabanda aynı doğrultuda birleşip, birikte karar verip, kendi içimizden başkanınçıkmasını istedik. Ancak ‘yeniden’ hareketi ‘bizim başkanımız var’ diyerek birleşmeyi karşı çıktı.” dedi.

hasan-erdem4.jpg

HASAN ERDEM: AİLE TOPLANTISI BÜYÜYECEK
Bilal Korkmaz, Ekrem Aladağ, Cevdet Eroğlu, Serkan Berberoğlu, Emre Yıldız ile The Green Park Pendik Hotel & Convention Center’da “Güçlü Türsab” olarak “aile” toplantısı yaptıklarını belirten Hasan Erdem, katılımcı acentelerle görüş alışverişinde bulundu. Hasan Erdem, küçük bir kadro ile başladıklarını ve kartopu gibi büyüyeceklerini belirterek şöyle devam etti:

hasan-erdem5.20160502010442.jpg

HATALARDAN DÖNMEK ÖNEMLIDIR
“Acenteler lehine hiçbirşey yapmayan yönetim bizim hatalarımızla aradan sıyrılıp gitti. Artık hatalardan dönmek önemlidir. Asıl canı yanan, mağdur olan acenteler olarak bir araya gelmeden bu işin sonuca varacağını düşünmüyoruz. Özellikle İstanbul acenteleri önemlidir. Onların da hakları savunulmuyor. Baskı grubu oluşturulmuyor. Kendileri sırça köşklerde refah içersindi yaşıyor, ezilen bizler oluyoruz. Geçmiş dönemde hatalar yaptığımızı kabul ediyoruz. Biz kiiler üzerine politika yaptık. Sonunda birleşmediler bütün emeklerimiz boşa gitti. Artık tabanda birleşelim dedik. Sahada acentecilik yapan arkadaşlarımız bir araya gelirse ve hareketimiz Anadolu’ya yayılır ve çığ gibi büyürse kimse önümüzde duramaz. Ancak birisi çıkıyor ben onu beenmiyorum, o kazanacağına şimdiki system devam etsin diyor. Veya o olmazsa olmaz diyor. Sonunda ezilenler biz oluyoruz.

BIZLER ONLAR IÇIN OY DEPOSUYUZ
Güçlü Türsab olarak yola çıkarken iki adayın ekibi gelsin ve muhalefeti birleştiremi istedik. Dünekadar geleceklerdi. Birlik ve biraberliği isteyip istememek onların bileceği iştir. Bizim için kiyilerin liderliği önemli değildir. Bizim hareketimiz kartopu gibi büyüyecektir. Kendimizi birbirimizden üstün görme hakkımız yoktur. Bu ekselanslar her zaman bulunmaz hint kumaşı gibi karşımıza çıkıyorlar. Seçimden önce sırtımızı sıvazlıyorlar, seçimden sonra unutuyorlar. Çünkü bizler onlar için oy deposuyuz. Artık Türsab’ın gücünü onların lehine değil kendi lehimize kullanmalıyız. 18 yıldanberi hiçbirşey yapmadıkları ve yapamadıkları ortadadır. Mesleğimizin itibarı için bu birlikteliği sağlamamız lazım. Seçimi bir buçuk yıl var. Bazı söylemler bir şey ifade etmiyor. Önemli olan eyleme geçmektir. Bugün biz buradayız, ancak boş sandalyelere oturması gerekenler neredeler? İnsanlar iyi niyetli olurlarsa hedefe ulaşmamak mümkün değildir. Önemli olan dürüst olmaktır. Bugüne kadar kişisel menfaatler seyahat acentelerinin üzerinde kurulmuştur. Bu kişiler köşeyi dönüp gitmişler. Bütün bunlar olurken Türk turizmi adına hiçbirşey yapılmadığını görüyoruz.

cevdet-eroglu.jpg

CEVDET EROĞLU: MUHALİFLER BURAYI SABOTE ETMEK İSTEDILER
Cevdet Eroğlu “Tabanda birliği sağlayamayan yukarıda birliği sağlayamaz. Birleştirici olalım. Paydaşlar bir araya gelsin. Sinerji yaratalım. Başarı sonradan gelir” diyerek yola çıktıklarını söyledi. Eroğlu şöyle devam etti: “Bursa toplantısına katılan muhalifler gelmeyerek burayı sabote etmek istediler. Güçlü Türsab bireştirici olarak çıktı. Ama onlar bizim etrafımızda toplanın, başkan bizden olsun dediler. Biz kabul etmeyince gelmediler. Ancak ekibimizle şanslı olduğumu görüyorum. Bölgelerde gücümüzü Kabul ettirdiğimiz bir platform haline geldik. Birliği yeniden inşa etmek istiyoruz. Krizde geçim sıkıntısı çeken acentelerin derdine derman olmak istiyoruz. Algı operasyonu ile karşı karşıya kalan turizmi devletin desteğiyle krizden çıkarmak istiyoruz.”

bilal-korkmaz1.jpg

BILAL KORKMAZ: SAMIMI OLMADıKLARıNı GÖRDÜM
Bilal Korkmaz, son kongrede muhalefete oy veren 2500’e yakın acentenin kandırıldığını ve mevcut iktidarın önünü açarak acentelerin geleceğine zarar verildiğini belirterek “Bursa toplantısında tek çatı altında muhalefet kararı alınmıştı. Bugüne kadar söylenenler adına hiçbirşey yok. Birileri koltuk sevdasına kapılmışlar. Bu nedenle endişem devam ediyor. Gerçekte samimi olmadıkları ve mevcut yönetimi değiştirmeye niyetleri olmadığını gördüm. Tek çatı altında olmanın zaman kaybetmekten başka anlamı yok. Halen mevcut yönetimi istemeyen acente sayısı 3000’in üzerindedir.”

guclu-tursab.jpg
Hasan Erdem, Bilal Korkmaz, Ekrem Aladağ, Cevdet Eroğlu, Serkan Berberoğlu ve Emre Yıldız ile The Green Park Pendik Hotel & Convention Center'de.

SERKAN BERBEROĞLU: TEK BAŞIMIZA YOL ALALIM
Serkan Berberoğlu ise “Muhalfetin adaylarını birleştirmek seçimi kazanmaktan zordur” diyerek “kendi başımıza yol alalım ileride neler olacağını kimse bilemez” şeklinde konuştu.

gani-tetik.jpg

GANI TETIK: TÜRSAB NEREDE?
Vatan turizm’in sahibi Gani Tetik Türkiye bütün ülkelere vize koyarak acenteleri daha zor duruma sokarken Türsab’ın ortadan kaybolduğunu belirterek “Hükümete giden yok. Zaten hükümet Türsab’ı tanımıyor. Soruyoruz: Türsab nerede? Hizmet nerede? Aldıkları oyların hakkını ne zaman verecekler?” dedi.

EMRE YILDIZ: BİRLİĞİMİZ YOK
Emre Yıldız, 3,4 tur operatörüne hizmet veren Türsab’ın kendileri için çözüm üretmediğini belirterek “Bizim birliğimiz yok. Birliğimizin yeniden bize çalışması için proJeler üreterek çalışmalıyız” dedi.
 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 6
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.