• BIST 9645.02
  • Altın 2410.846
  • Dolar 32.5611
  • Euro 34.7004
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 11 °C
  • Antalya 15 °C

Skal 82’inci yılını kutluyor

Skal 82’inci yılını kutluyor
Türkiye'de 17 kulüple temsil edilen, uluslararası en yaygın ve en eski turizm sivil toplum örgütü olan Skal kuruluşununu 82’inci yılını kutluyor.

ÖZKAN ALTINTAŞ-TÜRKİYE TURİZM
İSTANBUL-
Dünyadaki tüm turizm profesyonellerini bir çatı altında toplayan uluslararası en yaygın ve en eski turizm sivil toplum örgütü olan Skal kuruluşunun 82’inci yılını kutluyor. 

skal-logo.jpg

skal2.20160429113806.jpg

İlk kulüp, İskandinavya’da yapılan bir eğitim gezisi sonucunda Florimond Volckaert ve birkaç turizmci arkadaşı tarafından 1932 yılında Paris’te kuruldu. İki yıl sonra, 1934 yılında, bu oluşum, dostluk ve uluslararası bazda gelişti. ‘Association Internationale des Skal Clubs’ formasyonunda ve Paris Skal Başkanı olan ‘Father of Skal’ olarak da bilinen Florimond Volckaert öncülüğünde Skal, uluslararası kimliğine kavuştu.

skal4.jpg

Uluslararası Skal, bugün yaklaşık 89 ülkede, 500 kulüp ve 17.000 üye ile temsil ediliyor. Tüm kulüpler ve Ulusal Komiteler İspanya Torremolinos’da Skal International şemsiyesi altında birleşti ve genel sekretarya ile bu merkezden idare ediliyor. Skal International, her yıl değişik bir ülkede yapılan Dünya Kongresi’nde, genel kurul tarafından seçilen 7 kişilik bir yönetim kadrosu ile yönetiliyor. Bu kongreler, üyelere , dünyada turizm sektöründeki gelişmeleri birinci ağızdan dinleme ve izleme fırsatı veriyor.

skal-istanbul-yoga6.20160422014138.jpg

TÜRKİYE’DE SKAL
Skal İnternational Türkiye’de Alanya, Ankara, Antalya, Bodrum, Bursa, Çukurova, Çanakkale, Eskişehir, Fethiye İstanbul, İzmir, Kapadokya. Konya, Kuşadası, Marmara, Marmaris, Karadeniz olmak üzere 17 kulüp ve bütün bunların bağlı olduğu Skal Türkiye Dernekleri Federasyonu ile temsil ediliyor.
Skal Türkiye Milli Komitesi; Mart 2011 yılında federatif yapıya kavuştu ve Uluslararasi Skal Dernekleri Federasyonu adını aldı. Toplam 17 kulüp ile 1100 turizm profesyonelini çatısı altında toplayan Skal Türkiye Federasyonu, yılda 6 kez Kulüpleri ile sektöre ilişkin konuların görüşüldüğü toplantılarda bir araya geliyor.

hulya-aslantas-salih-cene.jpg

TÜRKİYE DÜNYA YÖNETİMİNDE YER ALDI
Dünya Skal hareketi içinde büyüme hızı, potansiyeli göz önüne alındığında 4. sırada yer alan Skal Türkiye, 2013 ve 2014 te büyük atılım yaparak, bünyesine yeni kulüpler kattı ve yeni kulüp projeleri için çalışmalar yürütüyor.
Önceki dönemlerde Skal International Başkanlığını Türkiye’den Hülya Aslantaş ve Salih Çene yürüterek ülkenin adını dünyaya duyurdu. Son olarak Dünya Skal Başkanı Salih Çene bir yıl yürüttüğü başkanlığı Yeni Zelandalı Nigel Pilkington’a devretti.
Dünya Başkanlığı yanında Skal International’ın üst yönetiminde daima Türkiye’den üyeler bulunuyor. Uluslararası Komite’de Kamer Rodoplu tarafından temsil edilen Skal İnternational’da Onur Üyeliklerinde Ömür Çağlar, George Küdyan, Jozef Keşişyan, Somer Özkök, İlkay Bener, Uluslararası Denitm Kurulu’nda Asuman Tarıman görev aldı.

SKAL NEDIR?
SKAL, dünya turizm profesyonellerinin küresel turizmi ve arkadaşlığı yaymaya çalıştığı uluslararası en yaygın ve en eski turizm sivil toplum örgütüdür. Bünyesinde, uluslararası seyahat ve turizm endüstrisindeki tüm sektörleri toplaması bakımından da dünyada tektir. Turizmin üst düzey yöneticileri olan üyeleri, yerel ,ulusal ve uluslararası platformlarda buluşurlar ve turizmin gündeminde bulunan belli başlı konuları tartışırlar.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.