• BIST 9071.88
  • Altın 2324.344
  • Dolar 32.3615
  • Euro 34.924
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C
  • Antalya 17 °C

TÜRSAB Yalova BYK’da kavga

TÜRSAB Yalova BYK’da kavga
TÜRSAB’ın 27 üyeli Yalova’da BYK açmak için yaptığı seçim toplantısı Başaran Ulusoy"a karşı kavgalar, protestolarla geçti.

YALOVA- Borç batağında olduğu belirtilen ve 38 Bölge Yürütme Kurulu personelinin maaşlarını ödeyemediği ileri sürülürken 27 üyeli Yalova’da BYK açmak için yaptığı seçim kavgalar, protestolarla geçti. Başaran Ulusoy’un sözleri kesilerek “BYK’lar ihtiyaçtan değil üyeler oy deposu ve nefer olarak kullanılmak üzere açılıyor. Her BYK masraftır, külfettir. Başkan, artık yeter git. Bizi rahat bırak”denilince ortalık karıştı.

yalova-byk8.jpg

DUBAİ ATM FUARI SIRASINDA YAPILAN SEÇİME TEPKİ
Seçime katılan Türsab başaran Ulusoy Türsab’ın tarihini anlatırken konuşmasına karışan Selam Turizm’in sahibi ve Güçlü Türsab Hereketi’nin Sözcüsü Hasan Erdem “Türkiye’nin son umudu olan ve Arap turizmi yapan Yalova acenteleri için çok önemli olan Dubai ATM Fuarı’nın olduğu güne kasten Yalova BYK seçimini koyuyorsunuz. Burada 20 kişiye kongre yapıyorsunuz. Yeter artık git” dedi.
Güney Marmara BYK Başkanı Mehmet Akkuş ise “Sizi babam belledim. Ama bu yaptığınız bizi bölmek “ diyerek tepki gösterdi. Bu arada Yalova BYK Başkan adayı Ahmet Başol Haraç konuşmalara katılınca tartışmalar çıktı ve arbede yaşandı. Tartışmalar olurken Başaran Ulusoy bir kenara çekilerek olayları izledi. Hasan Erdem’in “Artık yeter git. Bizi rahat bırak” şeklindeki sözleri üzerine “Hasan sen her zaman böyle yapıyorsun” dedi.

yalova-byk2a.jpg

ERDEM: BURSA İÇİN EN ÖNEMLİ OLAN DUBAİ ATM FUARINA GİDEMEDİK
Selam Turizm’in sahibi ve Güçlü Türsab Hereketi’nin Sözcüsü Hasan Erdem “Türkiye’nin son umudu olan ve Arap turizmi yapan Bursa acenteleri için çok önemli olan Dubai ATM Fuarı’nın olduğu güne kasten Yalova BYK seçimini koyuyorsunuz. Burada 20 kişiye kongre yapıyorsunuz. Ben Bursa için en önemli pazara gidemedim. Siz turizmci değil misiniz? Biz birlik beraberlik istiyoruz. Siz bizi bölüyorsunuz.” dedi.

yalova-byk7.jpg
 

yalova-byk3.jpg


MEHMET AKKUŞ: SİZİ BABAM BELLEDİM
Güney Marmara BYK Başkanı Mehmet Akkuş ise “Sizi babam belledim. Ama bizi bölüyorsunuz“ diyerek tepki gösterdi. Akkuş “Burada 20 tane acente bile yok. Sen 38 BYK başkanın yemeğine bile geç geldin. Burada 20 tane acente yok ve geldin. 11.30’da iki saat önceden geldin. Sana helal olsun. 10 yıldan beri babam belledim. Ama Son 2 yıldanberi yanımızda yoksun. Ben helallik almaya geldim. Kendi cebimden çiçek lbile gönderdim.” Binin üzerine (Küfürler başladı)
Yalova BYK Başkan adayı Ahmet Başol Haraç konuşmalara Ulusoy lehine müdahale edince tartışmalar çıktı ve arbede yaşandı.

yalova-byk2.jpg

BÖL PARÇA YUT POLİTİKASI
Selam Tur’un sahibi Hasan Erdem şöyle konuştu: “Türkiye genelinde BYK sayısı18 iken birkaç yıl içerisinde Türsab Yönetim Kurulu kararlarıyla 38 BY’ya çıkarıldı. En son 27 acentesi olan Yalova bölgesini de Güney Marmara BYK’dan ayırarak yeni bir BYK olusturdu. Böl parcala yut politakalarının uzantisi olan bu uygulama tarafımızdan protesto edilmistir. Mevcut BYK’ların maaslarını ödeyemeyen Türsab Genel Merkezi kendine potansiyel seçmen oluşturmak icin durmadan BYK olusturuyor .

yalova-byk8.20160427094938.jpg

BYK’LAR OY DEPOSU OLARAK AÇILIYOR
Türkiye de şu anda BYK enflasyonu yaşanıyor. Bu da genel merkez bütçesinin amaç dışı kullanıldığı anlamını taşımaktadır. 2001 de yapilan 15. Genel Kurul da sadece ihtiyaç bulunan ve elzem olan bazı bölgelerde BYK açıllması görevi o gün icin seçilen yönetime verilmişti, Ancak Ulusoy bunu ilelebet kendine verilmis bir hak olarak görup her yıl bir kaç tane BYK açıyor. Bunlari secimde birer nefer olarak kullanıp onlar üzerinden oy toplamaktadir. Ne yazık ki ihtiyaçdan dolayı BYK’lar açılmıyor. Sadece oy deposu olarak kullanmak amacıyla açılıyor. Bu da teşkilatımızın bütcesine ciddi külfet getiriyor. Genel Merkez’in bu uygulamalarından vazgecmesini ve bizi bölmeye çalışmamasını istiyoruz. Herseye rağmen acenteleri tabanda birleştirme mucadelemiz devam edecektir”
 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.