• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • Antalya 18 °C

Akçakoca tarihine kavuşuyor

Akçakoca tarihine kavuşuyor
Türkiye’de turizmin doğduğu yer olarak bilinen, ancak aradan geçen yıllarda geri kalan Akçakoca yeniden turizm kimliğini kazanmak için yüzünü yeniliyor.

ÖZKAN ALTINTAŞ- TÜRKİYE TURİZM
AKÇAKOCA
-Türkiye’de turizmin doğduğu yer olarak bilinen, ancak aradan geçen yıllarda geri kalan Akçakoca yeniden turizm kimliğini kazanmak için yüzünü yeniliyor. Düzce ve Akçakoca’nın yöneticileri şehrin 50 yıl önceki tarihi kimliğine dönüşmesi için Ankara’dan mimarlarla özel çalışmalar başlattılar. Ankara’dan gelen mimarlar Safranbolu örneği gibi Akçakoca’nın Yukarı Mahallesi’ni “tarihini yaşayan” mahalle haline getiriyorlar. Şehrin en çok gezilen bölgelerinde ise binalara giydirmeler yapılması için çalışmalar başlatılıyor. Bu arada Akçakoca Guiness Rekorlar Kitabı’na girmek için kadınlar tarafından “1001 Melengüçceği Tatlısı’ etkinliğine hazırlanıyor.

anitir-akcakoca11.jpg

akcakoca3.jpg

ANI TUR TÜRKİYE’Yİ YENİDEN KEŞFEDİYOR
Türkiye turizminde 30 yıldan bu yana büyük projeleri gerçekleştiren önemli tur operatörlerinden Anı Tur’un Yönetim Kurulu Başkanı Veli Çilsal, oteller, acenteler ve basın mensuplarıyla Türkiye’nin bilinmeyenleri için başlattığı keşif gezisini Akçakoca’da sürdürdü.
Kayseri, Ordu’dan sonra Türk basınının önemli turizm yazarları ile Akçakoca’da turizm değerlerini tanıma gezisi yapılıyor. Anı Tur Yönetim kurulu Başkanı Veli Çilsal “Bir çok il valilikleri ve belediye başkanlarından tanıtım amaçlı geziler için davetler alıyoruz. Türkiye’yi keşif gezilerinde herkes bilgilerini güncelliyor, 30 yıllık deneyimimizi yerel yönetimlerle paylaşıyor, işbirliği içinde bölgelerin tanıtımına katkıda bulunuyoruz”dedi.

ani-tur-akcakoca2.jpg

ani-tur-akcakoca7.jpg

DÜZCE VE AKÇAKOCA YÖNETİMİ GAZETECİLERLE BULUŞTU
Türkiye’nin tarihi ve kültürel değerlerini düzenlediği tanıtım gezileri ile keşfe çıkan Anı Tur, Düzce Valiliği, Belediye Başkanlığı ve Akçakoca Kaymakamlığı ile Belediye Başkanlığı ve Akçakoca Oteli sahibi İbrahim Can ve Akçakoca Turizm Derneği Başkanı Ömer Özcan, işbirliğinde turizm yazarlarına Akçakoca’yı tanıttı. Akçakoca Oteli’ni düzenlenen toplantıda Düzce Valisi Ali Fidan Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, Kaymakam Mehmet Özer, Emniyet Müdürü İsmail Hakkı Akyüz, Kültür ve Turizm İl Müdürü Özcan Bulak, Anı Tur Yönetim Kurulu Başkanı Veli Çilsal ve gazetecilerle buluştu.

akcakoca-folklor1.jpg

akcakoca-folklor2.jpg

ani-tur-akcakoca-otel.jpg

Anıtur Yönetim Kurulu Başkanı Veli Çilsal, Düzce Valisi Ali Fidan ile birlikte Akçakoca Oteli Yönetim Kurulu Başkanı İbrahım Can'a teşekkür için fincan takımı armağan etti.

akcakoca2.jpg

akcakoca-veli-cilsal.jpg

VELİ ÇİLSAL: GÜNÜ BIRLIK ALGıSı DEĞIŞTIRILMELI

Anı Tur Yönetim Kurulu Başkanı Veli Çilsal, 30 yıldanberi turizmde olduğunu belirterek “Turizm adına yapılan çalışmalarda Düzce ve Akçakoca’yı dünyaya farklı sunmak gerekir. Türk turizminin 50’li yıllarda doğduğu yer olan Akçakoca Düzce için mücevher niteliğinde bir turizm merkezidir. Halk burada fındık ve turizmden gelir sağlıyor. Ancak lokomotif iki ürün ile farklı çalışmalar olmalıydı. Fındık temaIı müze, festivaller düzenlenmeli. Burada yatırımcının önü açılarak, günü birlik gelenlere farklı algı aşılanmalı. Reklam tanıtım ve etkinliklerle bu algı değiştirilebir. Halkın denizden ne kadar faydaandığı tespit edilerek bu bu yönde projeler geliştirilmelidir.

duzce-vali-ali-fidan.jpg

ani-tur-vali-plaket-akcakoca.jpg

Anıtur Yönetim Kurulu Başkanı Veli Çilsal, Düzce Valisi Ali Fidan'a teşekkür için fincan takımı armağan etti.

ALİ FİDAN: YUKARI MAHALLE AÇIK MÜZE MAHALLE OLACAK
Düzce Valisi Ali Fidan “Ben planımız var demeyi sevmiyorum. Plan var demeyi işi ötelemek olarak sayarım” diyerek şunları söyledi: “Akçakoca bölgenin en güzel doğasına, kültür değerlerine ve geçmişine sahip bölgedir. Akçakoca’nın görünümü değiştirmek ve Safranbolu örneğinde olduğu gibi tarihi kimliğini kazanması için çalışmalar yürütüyoruz. Bu nedenle Ankara’dan mimarlar getirerek cephe giydirmeleri için görüşlerini aldık. Akçakoca farklı bir yer olacak. Akçakoca turizmi için farklı bir hikayeye ihtiyac olduğunu kabul ediyorum. Bu konuda çalışmalar yapmamız gerekiyor.  Eski Akçakoca'yı yayatan Yukarı Mahalle bir sivil mimari örneğidir. Odayı açık müze şekline donüştürerek yaşayan eski Akçakoca’yı sunmak istiyoruz.”

akcakoca-bel-bsk-yemenici.jpg

ani-tur-belediye-akcakoca.jpg


Anıtur Yönetim Kurulu Başkanı Veli Çilsal, Düzce Valisi Ali Fidan ile birlikte Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici'ye teşekkür için fincan takımı armağan etti.

CÜNEYT YEMENİCİ: AKÇAKOCA’YI BİR BÜTÜN OLARAK ELE ALMALI
Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, doğası ve tarihi yapısı farklı olan Akçakoca’yı bir bütün olarak ele alınarak görülmesi gerektiğini belirterek "Fındık bizi tembelliğe itiyor. Fındığın getirdiği gelir yettiği için diğer değerleri gözardı ediyoruz. Ancak geçmişe göre Akçakoca’da bir çok yeni şeyler yapıldı” dedi. Yemenici 30 Nisan’da Guiness Rekorlar Kgtabı’na girmek için kadınlar tarafından “1001 Melengüçceği tatlısı’ yapılacağını söyledi. Kalkınma Ajansı desteği ile tepe ve sokakların 50 yıl önceki görünümlerine kavuşmaları için çalışma yaptıklarını söyleyen Yemenici, binaların tek tip olacağını, tabela kirliliğinin ortadan kalkacağını belirtti. Ankara’da Düzce Günleri yapılacağını sokak reklamları konulacağını söyleyen Yemenici şöyle devam etti: “Yaz aylarında plajlarımız çok kalabilik oluyor. Deniz güvenliği için 5 jet ski ile cankurtaran hizmeti sunuyoruz. Bu hizmetten sonra boğulma vakası olmadı.”



akcakoca-bel-bsk-cuneyt-yemenici.jpg

akcakoca-bel-bsk-yemenici4.20160420224140.jpg

bodrum-amcakoca.jpg

Başkan Yemenici Akçakoca'nın mavi bayraklı plaja sahip olduğunu belirterek "Hatta Bodrum bile tanıtım broşüründe Akçakoca'nın plajlarının fotoğrafını kullanmış. Bu bizi şaşırttı. Ama dünya çapında Bodrum'un bir karışıklık dahi olsa broşüründe kendi plaj fotoğrafını değil de Akçakoca'nın plajını kullanması bizim için gurur vericidir."

anitur-akcakoca-kaymakam.20160420224052.jpg

Anıtur Yönetim Kurulu Başkanı Veli Çilsal, Düzce Valisi Ali Fidan ile birlikte Akçakoca Kaymakamı mehmet Özer'e teşekkür için fincan takımı armağan etti.

MEHMET ÖZER: AKÇAKOCA'NIN HİKAYESİ VAR
Kaymakam Mehmet Özer ise Akçakoca’nın tarihten gelen Akçakoca, Konuralp gibi hikayeleri olduğunu söyledi. Akçakoca’oa mevsimin kısa olduğunu ve 12 aya yaymak için gençlere su sporlarını yaygınlaştırmlak izin çalıştıklarını ve 20 gence dalış eğitimi verdiklerini anlattı. Ayrıca okçuluk, falezlerde yamaç paraşütü, motosiklet yarışları, kürek yarışları gibi etkinlikler yaptıklarını belirtti.


duzce-turizm-md.jpg

ÖZCAN BULAK: EKO TURİZM YAPIYORUZ
Kültür ve Turizm İl Müdürü Özcan Bulak bir çok özelliği yanında bölgenin inanç turizmi icin önemli özelliklere sahip olduğunu belirterek “Yağmur duası etkinliği yapanlar bile var. Eko turizm bölgede yapılıyor. Çiftliklerde bu konuda turist ağırlanıyor”dedi.

omer-ozcan-akcakoca.jpg

ÖMER ÖZCAN: ELBİRLİĞİYLE TURİZM İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Akçakoca Turizm Derneği Başkanı Ömer Özcan, turizm çeşitliliği bakımından dünyanın sayılı ülkelerinden biri olan Türkiye’nin ve turizm hareketinin ilk başladığı turizm İlçesi Akçakoca’nın turizm potansiyelini en üst seviyeye çıkarmak için elbirliğiyle gayret gösterdiklerini söyledi. Ömer Özcan şunları söyledi: “Tarih, kültür ve inanç turizmi ile deniz turizminin doyasıya yaşandığı Turizm ilçemizi arzu edilen noktaya getirmek için çeşitli vesilelerle tanıtım günleri yapıyoruz. Medeniyet izlerimizi, kültürel derinliğimizi, folklorumuzu, turistik değerlerimizi, yöresel mutfak ve damak tadımızı, iktisadi hayatımızı ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtmaya gayret ediyoruz.”

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.