• BIST 9079.97
  • Altın 2324.15
  • Dolar 32.3591
  • Euro 34.9446
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • Antalya 16 °C

‘İnşallah’ dedi, FBI 9 saat sorguladı

‘İnşallah’ dedi, FBI 9 saat sorguladı
Los Angeles’tan Oakland kentine dönen Berkley Üniversitesi siyaset bilimi öğrencisi Iraklı Hayrettin Halit uçaktayken gözaltına alınd

LOS GANGELES- Amcası ile Los Angeles’ta katıldığı yemek ile ilgili telefonda konuşan, Hayrettin Halit isimli Iraklı yolcu, konuşma esnasında “İnşallah” dediği için ihbar edildi ve FBI tarafından 9 saat sorgulandı.

ABD’de, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun’un yer aldığı yemeğe katıldıktan sonra Los Angeles’tan Oakland kentine dönen Berkley Üniversitesi siyaset bilimi öğrencisi Iraklı Hayrettin Halit uçaktayken gözaltına alındı.

Hayrettin Halit, “Bir yolcu ‘Bu adam şehadet getirdi. Tehlikeli olabilir’ diye hosteslere bilgi vermiş. Beni bu yüzden gözaltına aldılar. Bu tavır İslamofobi’den başka bir şey değil” dedi.
Los Angeles’ta uçağa bindikten sonra Bağdat’taki siyaset bilimci amcası Ahmed Naci’nin kendisini aradığını söyleyen Hayrettin Halit, Genel Sekreter Ban Ki-mun’la görüşmelerini ve Irak-BM arasındaki ilişkilerle ilgili amcasının sorularına yanıt verdiğini söyledi.
Amcasına uçakta olduğunu, telefonu kapatması gerektiğini söylediğini belirten Halit, “Ardından ‘Sonra konuşuruz inşallah’ deyip telefonu kapattım. Ön koltuktaki kadın bana tuhaf biçimde bakıyordu. Koşarak hostesin yanına gitti. Ardından kabin memuru beni uçaktan indirdi. İndiğimde FBI ordusuyla karşılaştım. FBI ekibi ve FBI köpekleri etrafımı sardı” dedi.

‘BIZE SALDıRMAYA KALKMA’ DEDILER

FBI’ın kendisine “Üzerinde bıçak var mı, bize saldırmaya kalkma” dediğini söyleyen Halit, yaşadıklarını şöyle anlattı: “Beni sorguya aldılar. ‘Telefonla konuşurken neden şehadet getirdin, uçakta ne yapacaktın?’ diye sordular. Bir cümle içinde durup dururken kimsenin şehadet getirmeyeceğini anlattım. Sadece ‘İnşallah’ dediğimi söyledim. Kültürümüzde cümle içinde bu sözcüğü sıkça kullandığımızı ve bunun şehadet getirmek olmadığını belirttim.”
Bir sonraki uçakla Oakland’a döndüğünü söyleyen Halit, “Tam 9 saat havaalanında bekletildim. Amcamın numarasını verdim. Öyle inandılar ve özür dilediler” diye konuştu.

Habertürk
 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.