• BIST 8991.27
  • Altın 2276.601
  • Dolar 32.3101
  • Euro 35.0399
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 9 °C
  • Antalya 15 °C

Erdem: Turistler sigorta edilmeli

Erdem: Turistler sigorta edilmeli
Güçlü TÜRSAB oluşumu sözcüsü Hasan Erdem, ‘’Terör krizi yaşanırken turistin ülkemize güvenle gidebilmesi için hayat sigortası gündeme getirilmeli.

BURSA- Güçlü TÜRSAB oluşumu sözcüsü Hasan Erdem, ‘’Terör krizi yaşandığı şu günlerde turizme can gelmesi, turistin ülkemize güvenle gidebilmesi, bizim vatandaşlarımızın yurt dışına güvenle gidebilmesi açısından devlet teşvikli sağlık ve hayat sigortasının gündeme getirilmesini öneriyoruz’’ dedi.

 “Turizmde artık yeni şeyler söylemek lazım” vizyonuyla tabanda birlik hareketini başlatan Güçlü TÜRSAB oluşumu sözcüsü Hasan Erdem, yaptığı açıklamada, “Türkiye’de turizm ve seyahat acentelerinin arasındaki birlik ve beraberliği yeniden temin etmek, mesleğimizin haklarının korumak ve turizm sektörünün şahlanması için yeniden Güçlü TÜRSAB diyerek yola çıktık” dedi.
Türkiye’deki terör belasının sadece ülkemizin değil tüm dünyanın ortak sorunu haline geldiğini belirten Erdem, ‘’ Bakın Brüksel’deki, Fransa’daki patlamalar ve Avrupa ülkelerini tehdit eden terör Amerika’yı bile tehdit altına almıştır. Yaşadığımız coğrafyadaki kargaşa ve kaos ister istemez Türkiye’yi içeri doğru çekmektedir. Ülkemizdeki son terör patlamaları Türkiye’ye güvenen ve güvenli gören ülkelerden gelen turistlerin tedirgin olması ve Türkiye’de can ve mal güvenliği yok demeye başlamasına vesile oldu’’ diye konuştu.

“TÜRSAB ADIM ATMIYOR”
‘’Turizm sektörü çok hassas bir sektördür ve kırılgan bir yapıya sahiptir’’ diyen Erdem, şunları kaydetti:
‘’Aslında bu dönemde iş başa düşünüyor. Bağlı olduğumuz birliğimiz TÜRSAB normal zamanlarda bile kendi üyesi turizm ve seyahat acentesi için olumlu bir çalışması yokken yaşadığımız bu terör kriziyle ilgili yapıcı bir adım atmasını beklememiz abesle iştigal olur. Bu noktada iş yine biz turizm seyahat acentelerine düşüyor. Turist getirdiğimiz ülkelere 3 defa seyahat ediyorsak 5 defa gitmeliyiz. Getirdiğimiz turiste 1 önem veriyorsak 5 defa önem vermeliyiz. Bir atasözü vardır:“Herkes kapısının önünü süpürürse mahalle tertemiz olur.”

HAYAT SİGORTASI ÖNERİSİ…
Biz Güçlü TÜRSAB oluşumu olarak sadece muhalefet yapmak, birilerini karalamak, birlik beraberliğimizi bozarak ötekileştirmek için yola çıkmadık. Evet TÜRSAB’ın 18 yıldır yanlış yönetildiğini savunuyoruz. Evet üyesine normal zamanda bile hizmet edemeyen TÜRSAB yönetiminin şu yaşadığımız terör krizinden dolayı yapıcı ve somut adımlar atmasını bekleyemeyiz. Biz Güçlü TÜRSAB olarak özellikle terör krizi yaşandığı şu günlerde turizme can gelmesi, turistin ülkemize güvenle gidebilmesi, bizim vatandaşlarımızın yurt dışına güvenle gidebilmesi açısından devlet teşvikli sağlık ve hayat sigortasının gündeme getirilmesini öneriyoruz. Çünkü turist güvenli ortamı sever. Yaz turizm sezonunun başlayacağı bugünlerde devletimizin bu noktada adım atmasını bekliyoruz.
Yaşadığımız bu terör krizi ortamında sadece hükümetimizden veya bakanlığımızdan yapıcı adımlar atmasını beklemek bence yeterli olmaz. Eğer amaç ülkemize huzur ortamını sağlamak ve Türk turizminin yeniden hak ettiği güven ve saygın kimliğine kavuşturmaksa bizim gibi (Güçlü TÜRSAB) oluşumlar da adımlar atmalıdır.’’

NEDEN GÜÇLÜ TÜRSAB?
Erdem, Türkiye'nin birçok bölgesinden turizm ve seyahat acentesi sahibi meslektaşlarıyla birlikte Bursa’da ilk toplantılarını geçtiğimiz ay yaparak Güçlü TÜRSAB oluşumunu başlattıklarını hatırlatarak, ‘’Buradaki en önemli amaç sektör içindeki taban dayanışmasıdır.Gün her zamankinden daha fazla birlik beraberlik ve dayanışma içerisinde olma günüdür. Biz bunu gerçekleştirmeye çalıştık. Güçlü TÜRSAB derken üyeler arasındaki birlik beraberlik ve bize güç katacak kararlar aldık. Türkiye genelinde faaliyet gösteren8 bin acenteyi kucaklayan bir oluşumdan bahsediyoruz. Eğer 8 bin turizm ve seyahat acentasına hak ettiği değeri verirseniz o sizin gönüllü turizm elçiniz olur’’ ifadelerini kullandı. Erdem, şöyle devam etti:
‘’Bu noktada Güçlü TÜRSAB olarak arkadaşlarımızla birlikte tüm Avrupa ve çeşitli ülkelerde turizm dostluk ve işbirliği konseyleri oluşturacağız. Avrupa ülkelerindeki meslektaşlarımıza, turizm ve seyahat acentası birliğine ve turizm bakanlıklarına Türkiye’ye gelin mesajımızı ileteceğiz. Onlarla yakın işbirlikleri içerisine girersek onlar da vatandaşlarını gönül rahatlığıyla gönderirler. Bizim işimiz Türkiye'nin pazarlanması ve tanıtılması, devlet kanunla bize bu yetkiyi vermiş. 18 yıldır yanlış kişiler tarafından yanlış yönetilmemizden dolayı maalesef bu gücümüzü ön plana çıkaramadık. Bizim güçlü olmamızı başımızdaki yönetim istemedi. Bizi parçaladılar. Artık buna izin vermeyeceğiz. Güçlü TÜRSAB tabanda birlik için, çoklukta birlik için, birlik ve beraberlik için, yeniden daha güçlü bir TÜRSAB ve turizmde güçlü Türkiye için yola çıktı.”

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.