• BIST 9524.59
  • Altın 2490.271
  • Dolar 32.5113
  • Euro 34.7174
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • Antalya 19 °C

Bakan Ünal'dan gençlere bütçe

Bakan Ünal'dan gençlere bütçe
Bakan Mahir Ünal: ‘Genç Ders’ kapsamında gençlerimizin kültür ve sanat etkinliklerine yaklaşık 50 trilyonluk bir bütçe ayırmış bulunmaktayız.

İSTANBUL- Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, “Önümüzdeki yıl içerisinde ‘Genç Ders’ kapsamında gençlerimizin kültür ve sanat etkinliklerine yaklaşık 50 trilyonluk bir bütçe ayırmış bulunmaktayız” dedi.

Klasik Türk Sanatları Vakfı tarafından Dolmabahçe Sarayı Sanat Galerisi’nde açılan ‘Nun ve Kalem’ hat sergisinin açılışını Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal gerçekleştirdi. Açılış öncesi kısa bir konuşma yapan Bakan Ünal, “Önümüzdeki yıl içerisinde ‘Genç Ders’ kapsamında gençlerimizin kültür ve sanat etkinliklerine yaklaşık 50 trilyonluk bir bütçe ayırmış bulunmaktayız” dedi.
Bir medeniyet olarak kendi hafızamızı inşa etmek olduğunu ifade eden Ünal, “Bize ait olanı hatırlamak ve en önemlisi toplumların kendi duygularını, kendi varlıklarını, kendi kimliklerini ifade biçimi olan stilize bir şekilde ifade biçimi olan bir sanat etkinliğinde, hat sanatları sergisinde bulunmaktan son derece mesudum” şeklinde konuştu.
Hat sanatının bizim medeniyetimizde diğer sanatlar içerisinde müstesna bir yere sahip olduğunu belirten Bakan Ünal, “Bir müddet hat meşk etmiş birisi olarak bizim güzelleşme ve güzelleştirme arzumuzun, nefsimizin ve ruhumuzun Allah’ın bir sıfatının bir tecellisi olarak terbiye etmek arzumuzu en güzel şekilde tecessüm etmiş halidir hat sanatı” dedi.
Gençlere buradan bir müjde vereceğini aktaran Ünal, “Önümüzdeki yıl içerisinde ‘Genç Ders’ kapsamında gençlerimizin kültür ve sanat etkinliklerine yaklaşık 50 trilyonluk bir bütçe ayırmış bulunmaktayız. Gençler için kültür ve sanatı cazibe alanı haline getirmezsek, teşvik etmezsek, gençlerimizi kültür ve sanat alanında bir içsel yolculuğa çıkmalarına yardımcı olmazsak maalesef toplumsal alanda sığlaşma ortaya çıkıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak bunu bir sorumluluk olarak görüyoruz. Bu konuda da gençlere önümüzdeki dönemde çok ciddi anlamda teşrifler vereceğiz” diye konuştu.
Konuşmasının ardından serginin açılış kurdelesini kesen Bakan Ünal, katılımcılar ile birlikte sergiyi gezdi. Daha sonra hatıra fotoğrafı çektiren Bakan Ünal, sergiden ayrıldı.
Dolmabahçe Sarayı Sanat Galerisi'ndeki ‘Nun ve Kalem’ hat sergisini 12 Nisan 2016 tarihine kadar sanatseverler görebilecek.
 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.