• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 17 °C
  • Antalya 19 °C

Miliç turizmine eğlence sahili

Miliç turizmine eğlence sahili
Miliç sahilinin turizme kazandırılarak ilçenin gelişmesi, çok sayıda yerli ve yabancının ilçeyi ziyaret etmesi amaçlanıyor.

SAMSUN- Samsun'un Terme ilçesi Miliç sahili, Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı proje ile hayat buldu. Ege sahillerini aratmayacak olan Miliç sahilinin turizme kazandırılarak ilçenin gelişmesi, çok sayıda yerli ve yabancının ilçeyi ziyaret etmesi amaçlanıyor.

İçinde kafeteryalar, duş alanları, tuvaletler, büfeler, mescit, bisiklet, gezi ve taşıt yolları ile tam bir sosyal tesis haline gelen Miliç sahili, Terme halkının, aileleriyle birlikte güven ve huzur içinde ziyaret edeceği mekanların başında gelmeye hazırlanıyor.
Miliç sahili düzenleme projesiyle Ege sahilleri ile yarışacak bir sahili yok olmaktan kurtardıklarını ifade eden Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun Valisi İbrahim Şahin ve beraberindeki belediye bürokratları ile birlikte sahilde sona gelinen çalışmaları yerinde inceledi.
Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin projesi öncesinde alanın adeta izbelik olduğunu ve vatandaşın sahile gelmeye çekindiğini söyleyen Başkan Yılmaz, "Yaptığımız Miliç Sahili düzenleme çalışmalarımız ile burası adeta yeniden doğdu. İddia ediyorum Terme Miliç, Ege sahillerine rakip olacak. Şu anda 1200 metrelik olan sahil şeridimizin alt yapı ve peyzaj çalışmaları bitti. Sahilde, halkın güvenle yararlanabileceği bir plaj, etkinlik alanı, ailelerin zamanlarını manzara eşliğinde keyifle geçirebilecekleri kafeterya ve çay bahçesi, piknik alanları, yürüyüş parkurları, düğün salonu, çocuk oyun alanları ve otopark çalışmaları tamamlandı" diye konuştu.

Yapılan hizmetlerin ana merkezinde Terme'nin gelişimi olduğuna dikkat çeken Başkan Yılmaz, "Büyükşehir olarak bizler her yerdeyiz. Turizm bölgesi olan Ege sahillerimizde ne varsa Samsun'umuzda da olacak. Termeli vatandaşımız ilçesinden ayrılmadan nefes alacağı tatilini geçireceği mekana sahip olacak. Alanda yürütülen çalışmalar tamamlanmak üzere. Yakında tamamen vatandaşın kullanımına açacağız. Hayatında hiç Terme'ye gelmemiş vatandaşlarımız bile tatil için Miliç sahilini tercih edecekler. Herkese 'Terme bu kadar güzel miydi?' dedirteceğiz" dedi.
 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.