• BIST 9070.29
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3641
  • Euro 34.9382
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • Antalya 23 °C

Maçka turizmde marka olacak

Maçka turizmde marka olacak
Belediye Başkanı Koray Koçhan: Tarihi ve doğal yapısıyla Maçka ilçesini Türkiye'nin 10 turizm kentinden olmaya hazırlıyoruz.

MAÇKA- Doğu Karadeniz’de Sümela Manastırı ile birlikte üç manastırı başta olmak üzere doğal, kültürel varlıkları ve tarihi yapısıyla yaklaşık bir milyon turist turist çeken Trabzon'un Maçka ilçesi, Türkiye'nin 10 turizm kentinden olmaya hazırlanıyor

trabzon-sumela.jpg

KORAY KOÇHAN: TURIZM KENTI OLMAYı ÖNEMSIYORUZ
"Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan, ilçenin bu yıl Kültür ve Turizm Bakanlığınca, Türkiye'nin 10 turizm kentinden birisi olarak ilan edileceğini söyleyerek, "Maçka sadece Trabzon değil, Doğu Karadeniz'in en önemli ilçelerinden birisidir. Şu an için Sümela Manastırımız, Doğu Karadeniz turizminin lokomotiflerinden birisi. Yaklaşık 700 bin kayıtlı, 1 milyonu aşkın da günü birlik kişilerin ziyaret ettiği önemli bir ören yeri. Bu nedenle de turizm kenti olmayı önemsiyoruz" dedi.

2403.20160320124725.jpg

TEK BAŞıNA TURIZMDE MARKA OLACAĞıZ"
Başkan Koray Koçhan, Türkiye'de 5 turizm kenti bulunduğunu belirterek, "Bu yıl da 10 turizm kentinden birinin Maçka olmasından dolayı büyük minnettarlık yaşıyoruz. Tek başına turizmde marka olacağız. Türkiye'de dünyada nadir iller vardır. Mesela Kapadokya öyledir. Tek başına markadır. Maçka'nın da turizm kenti ve bir marka olma adına yolunda hızlı bir şekilde ilerleyeceğine inanıyorum" diye konuştu.

17042.jpg

ÜÇ MANASTIRLI BÖLGEYİZ

Koçhan, Turizmde Maçka'yı geliştireceklerini belirterek şunları anlattı:
"Yeni projelerimiz var. Çakırgöl projesinde alanı turizme kazandırma çalışmalarımız devam ediyor. Sümela Manastırı'na teleferik projemizin yapımına başlanıyor ve iki yılda tamamlanacaktır. Restorasyon projesine alınan Vazelon Manastırı da turizme katılmasıyla, bölgede hareketlilik daha artacaktır. Ayrıca Kuştul Manastırı’nın katılmasıyla üç manastır bölgenin önemini artırıyor”

47601.jpg

TURİZM CENNETİ OLMAYA HAZIRLANIYORUZ
Maçka'yı Sümela Manastırı için sabah gelinip, akşam dönülen bir turizm ilçesinden çıkararak turizmde kalkınmayı hedeflediklerini ve yoğun otelcilik talebi olduğunu anlatan Başkan Koçhan" Maçka Doğu Karadeniz’in turizm cenneti olacaktır. Maçka, tarih turizminin yanı sıra dağ ve yayla turizmi için en ideal yerdir. Alternatif turizm çalışmalarımız çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

47604.20160320124612.jpg

700 BINI AŞKıN YERLI VE YABANCı TURISTI AĞıRLADı
Maçka, manastırları, orman örtüsü, turistik pansiyonları, kaynak suları ile bölge turizmine önemli katkı sağlıyor. Kiraz, Labazen, Kulindağı, Mağura, Figanoy, Lişer ve Hocamezarı gibi birçok mesire yeri ile öne çıkan Maçka ilçesi, geçen yıl 700 bini aşkın yerli ve yabancı turisti ağırladı.
Karadeniz'in önemli turistik mekanları arasında yer alan, ilçe merkezine 17 kilometre uzaklıktaki Altındere Milli Parkı'ndaki tarihi Sümela, 8 kilometre mesafedeki Vazelon ve Atasu Mahallesi'ndeki Kuştul manastırları da turistlerin en önemli uğrak mekanları arasında bulunuyor.
 

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.