• BIST 9693.46
  • Altın 2508.517
  • Dolar 32.5733
  • Euro 34.7678
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • Antalya 19 °C

Rami Kışlası kütüphane oluyor

Rami Kışlası kütüphane oluyor
Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, “Rami Kışlası’nın restore ederek İstanbul’a 10 milyon kitaplık bir kütüphane kazandırıyoruz.

İSTANBUL- Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, “Rami Kışlası’nın restore ederek İstanbul’a 10 milyon kitaplık bir kütüphane kazandırıyoruz. Ayrıca Konya’ya büyük bir mevlevihane yapacağız. Şeb-i Arus törenlerinin o mevlevihanede törenlerin ruhaniyetine, maneviyatına uygun gerçekleşmesi gerekiyor. 2016 yılında çalışmalara başlayacağız”dedi.

Bakan Ünal, Kültür politikalarıyla ilgili hazırlanan paketin Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanacağını bildiren Ünal, şehirlerin kültür ve sanat üretmemeye başladığı anda taşralaşacağına belirtti.

KONYA’YA MEVLEVİHANE
İstanbul’a 10 milyon kitaplık bir kütüphane kazandırıyoruz. Rami Kışlası’nı restore ediyoruz, orayı Türkiye’nin en büyük kütüphanesi yapacağız. Ayrıca Konya’ya büyük bir mevlevihane yapacağız. Şeb-i Arus törenlerinin o mevlevihanede törenlerin ruhaniyetine, maneviyatına uygun gerçekleşmesi gerekiyor. 2016 yılında çalışmalara başlayacağız.”

KÜLTÜR-SANAT SIYASI GERILIM HATLARıNA TAKıLMASıN
Ünal, Devlet Türk Musikisi korolarının yeniden açılacağını ve gençlerin kültür sanat etkinliklerinin doğrudan teşvik ile 50 milyon TL ile destekleneceğini söyledi. Ünal, şu mesajları verdi: “Sanatçının devlet memuru olması, sanatçının performans değerlemesini yapmanızı engelliyor ama sanatçı performansı ile vardır. Eğer siz sanatçıyı alır devlet memuru yaparsanız ve onun da kendi performansını herhangi bir şekilde değerlendirmezseniz orada bir sanat ya da sanat etkinliği olmaz. O yüzden kültür paketinin birinci önceliği, iyi bir kültür-sanat yönetimi. Kültür-sanat yönetimi ile neyi hedefliyoruz? Sanatı ve sanatçıyı nasıl destekleyeceğiz? Dolayısıyla sanatçının özlük haklarından tutun da sanatçının emekli olması ve eğitimine varıncaya kadar bu çerçevede bir planlama sunmamız gerekiyor. Her şeyi yeniden ele alıyoruz. Biz bir teşkilat kanunu çalışması yapıyoruz, ama kültür-sanatın birtakım siyasi gerilim hatlarına takılmasını istemiyoruz.
 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.