• BIST 9475.08
  • Altın 2503.661
  • Dolar 32.5975
  • Euro 34.8005
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • Antalya 20 °C

Koç Holding’in kârı 3.6 milyar lira

Koç Holding’in kârı 3.6 milyar lira
Koç Holding, 2015 yılı konsolide cirosu 69.5 milyar TL, ana ortaklık payı net dönem kârı ise bir önceki yıla oranla yüzde 32 artışla 3.6 milyar TL olarak gerçekleşti.

İSTANBUL- Koç Holding, 2015 yılı konsolide cirosu 69.5 milyar TL, ana ortaklık payı net dönem kârı ise bir önceki yıla oranla yüzde 32 artışla 3.6 milyar TL olarak gerçekleşti.105 yılı finansal sonuçları değerlendirme toplantısında Merhum Mustafa Koç’u anarak sözlerine başlayan Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu, şunları söyledi:

“2016 yılına başlarken yönetim kurulu başkanımız merhum Mustafa Koç’un aramızdan zamansız ve erken ayrılışının üzüntüsünü yaşıyoruz. Bizlere bıraktığı vizyon ve değerlere sahip çıkarak, bize emanet edilen bayrağı daha da ileriye taşımak en büyük hedefimizdir. Bu amaçla Koç Topluluğu olarak gerek ekonomik, gerekse sosyal alanlarda yeni başarı hikayeleri yazarak topluluğumuzu uluslararası arenada arzu ettiği seviyeye çıkarmak için var gücümüzle çalışacağız. Kendisini tekrar sevgi ve saygıyla anıyoruz” dedi.

Koç Topluluğu için 2015 yılının tüm zorluklara ve belirsizliklere rağmen güçlü performans sergilenen bir yıl olduğuna dikkat çeken Çakıroğlu, “İstikrarlı büyümemiz, finansal sonuçlarımıza da yansıdı. Yatırımlarımıza 2015’te de hız kesmeden devam ettik. Son 4 yılda toplam kombine yatırımlarımız 12 milyar dolara ulaştı. Yatırımlarımız ve artan üretimimizle, Ülkemizde ekonominin itici gücü olmayı sürdürdük. 2015 yılında toplam çalışan sayımız 91 bini aştı” diye konuştu.

‘Yeni pazarlar ile güçlendik’

2015 yılında topluluk olarak büyük ölçekli ihracat projeleri geliştirerek ve yeni pazarlara girerek, küresel konumlarını güçlendirdiklerini vurgulayan Çakıroğlu, şunları söyledi:

“Toplam kombine ihracatımız, Türkiye’nin toplam ihracatının yaklaşık yüzde 9’unu teşkil ediyor. Nitekim, şirketlerimiz de ihracat şampiyonluklarını devam ettirdiler. Faaliyet gösterdiğimiz pazarlarda rekabetçi üstünlüğümüzü perçinleyerek, pazar paylarımızı artırmaya ve markalarımızın konumunu güçlendirmeye devam ettik. Verimlilikte artışlar elde ettik. Teknoloji yatırımlarımızla, daha üstün nitelikli ürünler ve hizmetler geliştirmeyi ve iş yapış biçimlerimizi yenilemeyi sürdürdük.”
 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.