• BIST 9524.59
  • Altın 2497.855
  • Dolar 32.5859
  • Euro 34.6982
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • Antalya 16 °C

Konya için fırsatlar yılı olsun

Konya için fırsatlar yılı olsun
Farma Tur Seyahat Acentesi Genel Koordinatörü Semih Altan, Başbakan’a sunulacak projelerle Konya turizminin şaha kalkacağını söyledi.

KONYA- 2016 İslam İnanç Turizm Başkenti seçilen Konya’nın sempozyumlar, fuarlar, kongrelerle görücüye çıkacağını ifade eden Farma Tur Seyahat Acentesi Genel Koordinatörü Semih Altan, Başbakan’a sunulacak projelerle Konya turizminin şaha kalkacağını söyledi.
Farma Tur Seyahat Acentesi Genel Koordinatörü Semih Altan turizm sektörüyle alakalı gazetemize özel açıklamalarda bulundu. 2000 yılında Türkiye’nin kültür değerlerini Konyalı vatandaşlarla paylaşmak misyonuyla yola çıktıklarını belirten Semih Altan 16 yıldır bunu devam ettirdiklerini söyledi. Türkiye’nin her köşesinin gezmek ve tanıtmak istediklerini ifade eden Altan, “‘Gezmediğin, görmediğin yer senin değildir’ Şiarıyla çalışıyoruz. Çıkış noktası yurt içi kültür turları. Kendi ürettiğimiz destinasyonlarımız da var. Terörün arttığı bu günlerde ülkemizi tanımamız, her karış toprağını gezmemiz, moral vermemiz ve birlikte olmamız çok önemli. Bu yüzden yaptığımız işin kıymeti daha da ortaya çıkıyor. Yurt içi kültür turları dışında yurt dışı turları, otel rezervasyonları, araç kiralama, uçak bileti Turizm seyahat acentesinin alanına giriyor. En çok yaptığımız işlerden bir tanesi kongre ve seminer organizasyonları için Farma Tur Seyahat acentesi 2 şubesi 15’in üzerinde personeliyle Konya’daki misafirlerimize hizmet etmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

konya1.jpg

HERKES BİLDİĞİ İŞİ İYİ YAPMALI
Herkes bildiği işi iyi yapması gerektiğinin altını çizen Altan, “Konya’da Hac ve Umre konusunda uzman olan arkadaşlarımız var. Uzmanlık alanı oluşturmada fayda var diye düşünüyorum. Her şeyi ben kazanayım dersen olmaz. Paylaşmayı bilmeliyiz” dedi.

AMACIMIZ BİRLİK VE BERABERLİĞİ SAĞLAMAK

Konya’da bir şeylerin yolunda gitmediğini düşünerek TÜRSAB Birlik Hareketi’ni oluşturduklarını belirten Altan, “40’ın üzerinde arkadaşımızın teveccühü ile bu yola girmiş oluyoruz. TÜRSAB Bölgesel Yürütme Kurulu (BYK) başkanlığı konusunda seçim ayının şubat olduğu ifade edilmişti. Ama son görüşmelerimizde Mart ayını işaret ediyorlar. Bizde ona göre hazırlıklarımızı yapıyoruz” şeklinde konuştu. TÜRSAB Birlik Hareketi’nin amacının Konya’da acentelerin tekrar birlik ve beraberlik içinde olmasını sağlamak olduğunu söyledi. Konya’daki 104 acenteden 70’in üzerinde acentenin katıldığı yemekte sektörün sorunlarını konuşulduğunu ifade eden Altan toplantının çok verimli geçtiğini belirtti.

BİRBİRİMİZİ İYİ TANIMIYORUZ
Sektörün en önemli sorunu acentelerin birbirlerini yeterince tanımıyor olması ve görüş alışverişinde bulunmadıklarını olduğunu vurgulayan Altan, “Biraz ötekileştirme, ayrımcılık, seçim platformundan çıktıktan sonra bizim organımızda da mevcut. Bunun dışında itibar konusunda çeşitli sıkıntılarımız var. Turizm seyahat acenteciliğinin çok net anlatılamadığı, anlaşılamadığı, algılamadığı bir şehirde yaşıyoruz. Bize her şeyi söylüyorlar. Turcu, otelci, biletçi diyorlar ama turizm seyahat acentesi diyemiyorlar. Bunları anlatma noktasında çeşitli sıkıntılarımız var” şeklinde konuştu.

konya-004.jpg

İNTERNETTEN SATIŞLAR ÖNEMLİ BİR SORUN

İnternetten güvensiz yapılan alış ve satışların da önemli sorunlardan bir tanesi olduğunu ifade eden Altan, “Biz çok fazla kişinin katılım gösterdiği bir TÜRSAB hayal ediyoruz. Oda, dernek ve STK’larda görev yapan arkadaşlarımızı organın içerisine çekerek mesleğimize daha fazla katkı sağlamak istiyoruz. Mesleğimizin önünü açmak adına meslek içi eğitim programları düzenleyeceğiz. Arkadaşlarımızı çeşitli eğitim gezilerine götüreceğiz. Mesleki gelişime katkı sağlayan programlar düzenleyeceğiz. Denetimler yapacağız. Şu anda çoğu acentelerimizin rahat hareket ettiğini görüyoruz. Kaçak acente faaliyetlerinin çok yoğun olduğunu görüyoruz. Meslek ehli olmayanların mesleği icra ettiğini görüyoruz” dedi.

2016 KONYA İÇİN ÖNEMLİ BİR YIL
2016 yılı Türkiye ve özellikle Konya için çok önemli bir yıl olduğunu altını çizen Altan, “Konya, İslam İşbirliği Teşkilatı tarafından 2016 İslam İnanç Turizm Başkenti olarak seçildi. Bu bağlamda Helal Turizm Kongresi ve İnanç Turizmi Sempozyumu Konya’da yapılacak. Bu yüzden 2016’da sempozyumlar, fuarlar, kongrelerle görücüye çıkıyoruz. Bu noktada çok önemli bir avantajımız var ve biz bu avantajı kullanamıyoruz. Proje bekleyen ve bu projelerin hepsine evet diyebilecek bir Başbakan’ımız var. Eğer biz bunu değerlendirebilirsek, bu projelerin hepsi değer görecek. Hem Konya turizmi kalkınacak hem de seyahat acenteleri bundan büyük fayda sağlayacak. Biz Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’nun Konya sevdasını değerlendiremiyoruz. Tek proje olsun içinde Konya olsun. Bunu değerlendirebilmemiz için elimizde projemizin olması lazım” şeklinde konuştu.

PASTAYI BÜYÜTMEK İSTİYORUZ

“Elimizdeki projelerin bir an evvel kamuoyuyla paylaşılıp değer bulması lazım” diyen Altan “Bir AR-GE departmanına ihtiyacımız var. Konya birkaç yıl içerisinde ne kadar üretebilirse hemen hepsi karşılığını bulacak. Bizim amacımız pastanın kırıntılarıyla uğraşmak değil mesleğimiz adına pastayı büyütmeye uğraşmak. Biz göreve başladığımız yıllarda Konya’da yurt dışı turları bilinmiyordu. Konya Ticaret Odası, Konya Ticaret Borsası, Konya Sanayi Odası bu tür faaliyetlerini İstanbul ve Ankara acentelerinden satın alıyorlardı. Şimdi işlerini Konya acenteleriyle yapıyorlar. Acentelerimiz Konya’da bu işin yapılabileceğini göstermiş oldu. Biz hiçbir şehirden daha geride değiliz. Daha aktif ve dinamik turizm acentalarımız var. Yeter ki onların önünü açalım, çeşitli projelerle destek olalım. Çok daha canlı ve aktif bir turizm sektörü Konya’yı bekliyor” ifadelerini kullandı.

KURUMLAR ARASI ORTAK BİRLİK
Antalya’dan Kapadokya’ya giderken insanları Konya’da nasıl konaklatabilirizi düşündüklerini ifade eden Altan, “Daha bugüne kadar beceren olmadı. Çünkü bunun için bir mikro ve bir makro olmak üzere iki tane planınız olması lazım. Kısa ve uzun vadede planlarınızın olması lazım. Bunu tek başına ne TÜRSAB ne de Kültür Turizm İl Müdürlüğü ne başka birileri bunu yapamaz. Her kurum kendine ait bir plan çiziyor. Oysa bu sadece kendisini bağlıyor. Ama kurumlar arası ve STK’lar arasında bir ortak birlik oluşturmamız gerekiyor. İşte bunu oluşturduk. Konya Tanıtım Vakfı (KOTEV) bunlardan bir tanesi. Bununla birlikte Konya turizmi şaha kalkacak. Bir hissesi TÜRSAB İstanbul, bir hissesi Konya BYK olmak üzere Valilik, Üniversiteler ve belediyelerin dahil olduğu bir projedir. Mart ayındaki seçimlerden sonra Konya turizmi için yeni bir dönemin açılacağının altını çiziyoruz” diye konuştu

Yeni Haber Gazetesi
 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.